De wetenschap laat ons de echte verschillen tussen mannen en vrouwen zien als het gaat om cannabis en hoe het invloed op ons heeft. We reageren allemaal anders op marijuana. Mannen en vrouwen hebben echter aangetoond duidelijke unieke reacties op cannabis te hebben op veel verschillende manieren. Zo zijn vrouwen bijvoorbeeld gevoeliger voor cannabis als een pijnstiller terwijl mannen meer kans hebben om trek te krijgen. Onze unieke lichaamschemie heeft invloed op de manier hoe cannabis ons laat voelen. Cannabis heeft een genderspecifieke impact op onze tolerantie niveaus, ons libido en zelfs ons geheugen.

WAAROM WE CANNABIS GEBRUIKEN

Hoewel het misschien een voor de hand liggende vraag lijkt, heeft de wetenschap een deel van de psychologische redenen ontdekt die betrekking hebben op mannen en vrouwen en hun beslissing om cannabis te gebruiken. Als iemand het aan ons zou vragen, zouden we hen vertellen dat we cannabis roken omdat we graag high worden, of omdat het helpt bij pijn en kwaaltjes. Als die persoon een onderzoekswetenschapper zou zijn, zou hij grinniken en me vertellen dat cannabis een centrale focus wordt van veel sociale structuren. Hij zou ons ook vertellen dat mannen, in tegenstelling tot het schone geslacht, meer geneigd zijn om toe te geven aan sociale druk met betrekking tot cannabis. Het verlangen van de man om te genieten lijkt te worden gekoppeld aan zijn wens om een van de groep te zijn. Vrouwen, daarentegen, wenden zich vaker tot cannabis voor pijn, stress en angst.

EFFECTEN

Door onze unieke biochemie, is het geen verrassing dat de reacties op cannabis sterk verschillen tussen de geslachten. THC interageert heel anders met oestrogeen en testosteron. Deze verschillen zijn verantwoordelijk voor het aantal uiteenlopende reacties die de mannelijke en vrouwelijke lichamen ervaren na gebruik.

Onderzoekers hebben ontdekt dat roken van wiet terwijl een vrouw ovuleert zal leiden tot verhoogde effecten van de THC. Dit zou een opluchting kunnen zijn voor vrouwen die het moeilijk vinden om high te worden. Studies tonen aan dat vrouwen sneller en een hogere tolerantie voor cannabis ontwikkelen dan mannen. Uit een ander interessant resultaat van dit onderzoek bleek dat de wisselwerking tussen THC en oestrogeen een verhoogd niveau van pijnverlichting veroorzaakt. Cannabis is gewoonweg effectiever voor pijn bij vrouwen, met maar liefst 30%. Niet alle vrouwelijke effecten van cannabis zijn echter gunstig. Er is aangetoond dat bij vrouwen vaker hun geheugen wordt aangetast dan bij mannen. Het gebied van de hersenen dat het visueel-ruimtelijke geheugen beheert, wordt meer aangetast door cannabisgebruik bij vrouwen dan bij mannen. Misschien was het vergeten van de sleutels toch niet jouw schuld. 

cannabis man vrouw reacties biochemie THC oestrogeen testosteron effectenMannen, zo schokkend als het ook mag lijken, zijn veel meer geneigd om een pizza te bestellen om twee uur ’s ochtend. Het is niet langer jouw schuld als je midden in de nacht een tosti ham/kaas aan het eten bent. Je bent een slachtoffer van je eigen biochemie. Alsof dat nog niet erg genoeg is, tonen mannen een verhoogde neiging tot paranoia en psychose. Hoewel deze symptomen enigszins zeldzaam zijn en zeker niet van toepassing zijn op iedereen, is het altijd goed om de risico's te leren kennen. Een statistiek toont aan dat mannen vaker alcohol en andere illegale drugs consumeren samen met cannabis, terwijl vrouwen de neiging hebben om cannabis te mengen met geneesmiddelen op recept.

Terwijl voor de meesten van ons, cannabis rozengeur en maneschijn is, heeft niet iedereen zoveel geluk. Soms kan cannabis zich binden aan receptoren in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor gevoelens van angst en paniek. Dit gebeurt bij alle cannabis gebruikers; sommige zijn gewoon gevoeliger voor receptor-activiteit in deze dreigende hersendelen. Het werd vastgesteld dat mannen meer kans hebben om een cannabis-geïnduceerde psychose te ervaren dan vrouwen. Een extreme versie van een paniekaanval als gevolg van paranoia, dit is een zeldzame gebeurtenis, in het algemeen hebben de mensen die dit melden reeds bestaande psychologische problemen.

SEKSUALITEIT

Gegevens suggereren dat vrouwen die kleine hoeveelheden cannabis nemen, een toename in libido tonen. Als er te veel wordt gebruikt, zou het een heel ander effect kunnen hebben. Grote hoeveelheden THC lijken de sex drive te storen. Dit is te wijten aan THC die de oestrogeen trajecten overstroomt, waarbij slechts een deel van de oestrogeen receptoren werken. In kleinere hoeveelheden, heeft THC weinig tot geen effect op de oestrogeen-receptor interacties. Het kan, in feite, het libido verbeteren. Bij grotere doses voorkomt het dat deze binding plaatsvindt, wat een gemengde of negatieve impact kan hebben op een rendez-vous die gepland was. Voor zover directe stimulatie gaat, heeft cannabis olie in een actuele lotion aangetoond om een verhoogde seksuele opwinding en reactie te produceren. Geloof het of niet, wetenschappers hebben dat ook echt bestudeerd.

Voor mannen kunnen de effecten variëren. Sommigen beweren dat marijuana werkt als een afrodisiacum, terwijl anderen juist het tegenovergestelde ervaren. THC fungeert als een testosteron suppressor. Op zijn beurt heeft het het potentieel om seksueel verlangen op de korte termijn te verminderen. Op de lange termijn hebben mannen die regelmatig cannabis gebruiken het potentieel om minder zaadcellen te produceren, alsmede verminderde testosteron-spiegels. Cannabis staat grotendeels bekend als een seksueel verbeterende drug. Marijuana maakt je hyper-gevoelig, met kleuren die helderder worden, muziek die beter klinkt, eten dat beter smaakt en sex ... nou ... die sexier voelt.

AFHANKELIJKHEID

De onderzoekers vonden ook dat vrouwen meer vatbaar zijn voor het ontwikkelen van een afhankelijkheid aan cannabis en dat ze ontwenningsverschijnselen sterker ervaren. Afhankelijkheid bij vrouwen komt veel sneller voor dan bij mannen. Vrouwen kunnen zich meer toeverlaten op hun kleine groene vriend na hun eerste paar ervaringen, terwijl bij mannen het niet zo veel invloed lijkt te hebben. Bij het onderzoek van gedragspatronen, zoals slaap- en eetgewoonten van vrouwen na het stoppen met cannabis, vonden de wetenschappers dat ze meer negatief werden beïnvloed door de ontwenningsverschijnselen dan hun mannelijke tegenhangers.

CONCLUSIE

Alsof we het nog niet wisten, mannen en vrouwen zijn heel verschillend. De voornaamste oorzaak van deze verschillen in zoverre cannabis gaat, is de manier waarop THC inwerkt op oestrogeen en testosteron receptoren. Vrouwen hebben meer kans om afhankelijk te worden van marijuana en hebben een hogere tolerantie terwijl mannen meer kans hebben om met hun vrienden te willen hangen en een pizza te bestellen. Hoewel de resultaten die de wetenschap bepaalt niet altijd voor iedereen gelden, zijn ze een interessant kijk op de redenen waarom we zijn wie we zijn als we high zijn.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.