By Max Sargent

The International Church Of Cannabis is een religieuze organisatie gevestigd in Denver, Colorado. In den beginne waren er twee cannabisliefhebbers; Steve Berke en Lee Molloy. Samen met een stel vrienden verhuisden ze van Miami naar Denver. Ze woonden daar op tijdelijke basis met zijn allen in een 113-jaar oude kerk. De kerk was gekocht door de ouders van Berke, beide projectontwikkelaars. De vrienden waren ontevreden over de georganiseerde religie. En aangemoedigd door de legalisering van recreatieve cannabis in de hele staat, haalde de vriendengroep de ouders van Berke over om de kerk te behouden. Die wilden het eerst in appartementen veranderen.

Na negen maanden was het eindelijk zover en opende The International Church of Cannabis op 20 april 2017 de kerkdeuren. De verbouwde kapel in Denver werd het strategische hoofdkwartier. Werkelijk iedereen is welkom in de kerk. Ze hangen ook geen specifieke doctrine of geloofsleer aan.

De leden van de kerk staan bekend als "Elevationisten". Ze gebruiken cannabis als sacrament. Ze geloven dat de plant mensen in staat stelt meer zelfkennis te vergaren.

Internationale Kerk van Cannabis Denver

HET KERKGEBOUW

Het 100 jaar oude hoofdkwartier werd ooit neergezet als een Lutherse kerk. Het was bekend onder de naam "Mount Calvary Apostolic" en staat in de wijk Washington Park te Denver. Een crowdfunding actie op Indiegogo om geld voor reparaties in te zamelen, harkte $40.000 bij elkaar.

Het interieur van de kerk is verrijkt met kleurrijke, surrealistische muurschilderingen van de Spaanse kunstenaar Okuda San Miguel. Deze kunstenaar had al een behoorlijke ervaring met het beschilderen van verlaten kerken in Spanje en Marokko. De gevel van de kerk is onder handen genomen door de Amerikaanse kunstenaar Kenny Scharf. Dat leverde schitterende graffiti-achtige muurschilderingen op. Het gebouw doet, ondanks het lumineuze en kleurrijke ontwerp, tevens dienst als een ruimte voor bezinning en overpeinzing.

DE MISSIE VAN THE INTERNATIONAL CHURCH OF CANNABIS

De cannabis-minnende Elevationisten van The International Church of Cannabis geloven dat ieder mens op een persoonlijke spirituele reis is. Een ontdekkingsreis op zoek naar de betekenis van het leven en zelfontdekking. Dat kan bespoedigd en uitgediept worden door het rituele gebruik van cannabis. Met behulp van cannabis, wat men "de heilige bloem" noemt, kan iedereen het beste uit zichzelf halen. Mensen kunnen er hun creatieve stemmetje mee herontdekken en er een positieve bijdrage door leveren aan de wereldgemeenschap.

THE CHURCH OF CANNABIS KENT SLECHTS ÉÉN GOUDEN REGEL

In tegenstelling tot andere georganiseerde religies predikt het Elevationisme geen heilige wet of vaste doctrine. Iedereen is welkom om de eigen weg te volgen zolang men maar volgens de Gouden Regel leeft. Die Gouden Regel is vrij simpel: behandel anderen zoals je door hen behandeld wilt worden. Je hoeft je niet tot het Elevationisme te bekeren. Word gewoon lid als het je wat lijkt.

KOM JE ROKEN OF WIL JE WAT WIET BEMACHTIGEN?

Dan staat je een tegenslag te wachten. Colorado legaliseerde het gebruik van recreatieve cannabis in 2012. Tot op de dag van vandaag is het echter niet toegestaan om in openbare ruimtes te roken. Daarom is het rituele gebruik van cannabis in de kerk alleen op uitnodiging. De viering van het "cannabis sacrament" wordt elke vrijdag gehouden. Het is tevens de enige reguliere dienst in de kerk.

DE WETTIGE STATUS

Zolang het Elevationisme als een authentiek religieus geloof beschouwd wordt, is het op federaal niveau beschermd door de constitutionele vrijheid van religie.

Internationale Kerk van Cannabis Elevationisme

STEL DAT JE JE WILT AANSLUITEN

The International Church of Cannabis beschouwt zichzelf als een aanvulling op de bestaande geloven en niet als een vervangende religie. Aanhangers van alle religies kunnen een Elevationist worden.

Lijkt het je leuk om de locatie in Denver eens te bezoeken? The International Church of Cannabis heeft van donderdag tot zondag van 13:00 tot 15:00 uur de deuren openstaan voor publiek. Weet wel dat er tijdens deze uren niet geconsumeerd mag worden. En als het sacrament in rook opgaat, mag je er ook niet bij zijn als je jonger dan 21 jaar oud bent. In de kerk kun je geen wiet kopen.

Door alle mediapubliciteit rondom de oprichting van de kerk steeg het aantal gelovigen met vijfhonderd in slechts twee weken. Vandaag de dag heeft de organisatie meer dan 1500 leden. Dagelijks sluiten zich talloze nieuwe volgelingen aan.

De kerkdeuren van The International Church of Cannabis staan voor iedereen open. Wil je lid worden en gelijkgestemde mensen ontmoeten? Of toegang verkrijgen tot een van de mooiste, vreedzaamste en inspirerende plekjes op aarde? Sluit je dan vandaag nog aan bij de kerk en ga naar hun website.

Beelden door de Internationale Kerk van Cannabis en Local12

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.