By Luke Sumpter


Wat we onder 'exotische wiet' verstaan? Nou, dergelijke soorten hebben unieke kenmerken. Veel van deze strains hebben bijvoorbeeld een fascinerende oorsprong, een zeldzaam smaakprofiel of legendarische ouders. Hieronder ontdek je onze tien meest exotische soorten wiet. We bespreken natuurlijk ook waarom ze zo speciaal zijn en wat je bij het kweken ervan kunt verwachten. 

1. AMG — Amnesia x Mexican Haze

Amnesia Mac Ganja, bekend als 'AMG', stamt van de opbeurende en exotische ouders Amnesia en Mexican Haze af. Amnesia is verantwoordelijk voor de opvallende hoeveelheid CBG en terpinoleen. Mexican Haze heeft echter gezorgd voor het grote formaat en het opwekkende sativa-achtige effect.

Deze prachtige wietplant produceert grote cola's, die door rood-groene waaierbladeren omringd worden. Het THC-gehalte loopt daarbij op tot wel 22%. Binnen kun je kweektechnieken gebruiken, zoals LST, om deze plant op een beheersbare hoogte van 80cm te houden. Verwacht hier een opbrengst van 450–500g/m² na een bloei van 10-11 weken. Als je haar buiten kweekt, bereikt ze een maximale hoogte van 200cm. In oktober kun je hier opbrengsten van soms wel 600g/plant binnenhalen!

Amnesia Mac Ganja

2. Bubblegum XL — Power Plant x Santa Maria

Vergeleken met andere soorten trakteert Bubblegum XL je op superexotische smaken. Door Power Plant met Santa Maria te kruisen, hebben onze breeders een soort gemaakt met een perfecte balans tussen de eigenschappen van indica en sativa. Bubblegum XL produceert vette, donkergroene cola's met 19% THC en zoete, citrusachtige en aardse terpenes. Maak je op voor een mentaal stimulerende, en lichamelijk ontspannende high.

Als je deze soort binnen kweekt, kun je na een korte bloei van 8-9 weken op een opbrengst van 450–500g/m² rekenen. Wanneer je over een tuin beschikt, kun op een zonnige plekje tot wel 450g/plant oogsten.

Bubblegum XL

3. Chocolate Haze — O.G. Chocolate Thai x Cannalope Haze

Chocolate Haze heeft twee ontzettend exotische ouders: O.G. Chocolate Thai stamt af van een legendarisch landras uit Thailand en Cannalope Haze is genetisch verbonden met Mexicaanse landrassen. Beide soorten staan bekend om hun ongelooflijke smaken en deze komen ook tot uiting bij het roken van Chocolate Haze.

Zo ontwikkelt deze strain een terpeenprofiel met smaken van chocolade, aarde en fruit. Als je graag met wiet kookt, mogen deze toppen in de keuken echt niet ontbreken! Bovendien kun je er geweldige hasj mee maken. Verwacht daarbij tot 525g/m² als je binnen kweekt, en tegen de 450-500g/plant in de buitenlucht.

Chocolate Haze

4. El Patron — AMG x Shiva

AMG hebben we hierboven besproken, weet je nog? Laat ons je nu voorstellen aan haar nageslacht! Dankzij haar exotische genen is El Patron dol op zonlicht en presteert ze het beste in warme klimaten met een lang kweekseizoen. Als je bijvoorbeeld in Portugal, Spanje of het zuiden van Frankrijk woont, zul je zien dat deze soort zich liefdevol naar de zon keert en in de hitte floreert. De uv-stralen dragen zelfs bij aan de verfijning van haar kruidige, peperachtige terpeenprofiel.

Gun haar een grote pot of plant haar direct in de grond en ze zal een hoogte van wel 200cm bereiken. Na een bloei van 9-10 weken is haar bladerdek gedecoreerd met zware toppen. Reken daarbij op 600g/plant. Rook deze gedroogde wiet na een lange dag hard werken en je geniet van een krachtige stone, aangedreven door 22% THC.

El Patron

5. Honey Cream — BlueBlack x Maple Leaf Indica x White Rhino

Deze prachtige cultivar heeft een indrukwekkende stamboom. Dankzij de combinatie van de genen van haar ouders is dit een soort die barst van de exotische zoetigheid. De naam klinkt misschien als een marketingtruc, maar Honey Cream smaakt werkelijk naar snoepjes, verrijkt met aardse vleugjes. Buiten die verrukkelijke smaak, is Honey Cream ideaal om overdag van te snoepen.

Het effect laat zich het best beschrijven als een heerlijke stone. Het THC-gehalte van 16% maakt haar echter ook een goede optie om je creativiteit te stimuleren en de juiste mindset te bewerkstelligen. En weet je wat de kers op de taart is? Een opbrengst van wel 550g/m² binnen of 675g/plant buiten na een bloei van slechts 7-8 weken!

Honey Cream

6. North Thunderfuck — Matanuska Thunderfuck Bx3

We weten dat North Thunderfuck afstamt van Matanuska Thunderfuck (een hybride uit de graslanden van Alaska), maar meer weten we eigenlijk niet over haar ontstaan. Naast het complexe terpeenprofiel en haar grote, bolvormige toppen, maakt het mysterie rond deze soort haar alleen nog maar exotischer.

Als je besluit deze strain te kweken, sta je werkelijk versteld als het oogstmoment aanbreekt. Naarmate de toppen rijpen, zullen ze aanzienlijk in formaat groeien. De plant ontwikkelt daarbij lichtpaarse en donkergroene kleuren en raakt bedekt met een dikke laag ijzige trichomen, waardoor ze een lust voor het oog is. Na het drogen en curen van de toppen, kun je je verheugen op euforische effecten en de rijke smaken van citrus, dennen en Skunk.

North Thunderfuck

7. Power Flower — Zuid-Afrikaanse sativa's

Zuid-Afrikaanse landrassen staan bekend om hun sativa-vorm en opwekkende, cerebrale effecten. Maar hoe zijn die genen van het zuidelijk halfrond bij Europese zadenbanken beland? Nou, een groep gepassioneerde strain hunters uit Nederland trok in de jaren 90 door Zuid-Afrika, waar ze een schat aan inheemse strains ontdekten. Eenmaal thuis, experimenteerden ze met deze exotische wietplanten, met Power Flower als resultaat.

Deze sativa-dominante dame ontwikkelt ongeveer 19% THC en een gemiddelde hoeveelheid CBD. Dol op een wake and bake? Dan moet je deze stimulerende wiet eens met je kopje koffie in de morgen combineren. Ze produceert daarbij binnen een opbrengst van 550g/m², en tegen de 500g/plant in de buitenlucht. Wie wil dat nu niet?

Power Flower

8. Royal AK — Colombian x Mexican x Thai x Afghan

Wat een genen! Royal AK stamt af van exotische landrassen uit alle uithoeken van de wereld en heeft de beste eigenschappen van elke strain weten te behouden. De meeste kwekers zijn spontaan om als ze de toppen zien. De grote, ijzige cola's trekken meteen de aandacht, of de plant nu buiten in de tuin of binnen in een kweektent staat.

Het THC-gehalte van 19% en de aardse, fruitige terpenen wekken samen een heldere, comfortabele high op. Je kunt zeker wel een soort stone verwachten, maar Royal AK zal je niet compleet vloeren. Voor wat betreft de prestaties mag je rekenen op 525–575g/m² als je binnen kweekt. Buiten kun je ongeveer 650g/plant oogsten.

Royal AK

9. Special Kush #1 — Afghan x Kush

Dit exotische monster heeft roots in Centraal-Azië; zowel Kush als Afghan strains komen uit de bergen van deze regio. De ouders hebben niet alleen hun taaie genen doorgegeven, maar ook hun formaat en productiviteit. De high is het best te beschrijven als een zware dreun in je lijf. En dankzij de prikkelende geuren van aarde en fruit is het roken van deze wiet werkelijk zalig.

Special Kush #1 floreert vooral in de buitenlucht. Als de bloei aanbreekt, schiet deze wietplant werkelijk omhoog. Reken daarbij op 270cm en een uitgestrekt bladerdek. Geef haar voldoende biologische voedingsstoffen en voeg ook wat mycorrhiza-schimmels toe en de oogst kan oplopen tot wel 500g/plant. Het oogstmoment breekt na een bloei van 7-8 weken aan als je binnen kweekt of eind september in de buitenlucht.

Special Kush

10. Wedding Crasher — Wedding Cake x Purple Punch

De cannabisgemeenschap had hoge verwachtingen van Wedding Crasher en onze breeders stelden wat dat betreft niet teleur. Wedding Cake is een van de lekkerste strains op aarde en Purple Punch misschien wel een van de mooiste. Het is dus niet verrassend dat het nageslacht van deze legendes prachtige paars-groene toppen produceert die barsten van de verfijnde smaken van fruit en vanille. Daarbovenop bevat ze nog eens 21% THC, waardoor je urenlang van melige buien en lachkicks geniet!

Als je Wedding Crasher binnen kweekt, loopt de opbrengst op tot 450–500g/m². In de buitenlucht mag je op 600g/plant rekenen. De bloei duurt ongeveer tien weken, maar de toppen zijn het wachten zeker waard. En houd de camera bij de hand als het tijd is voor de oogst!

Wedding Crasher

Zorg voor afwisseling met deze exotische strains

Wie wil er nu niet wat variatie in de kweekruimte? Probeer een van deze exotische soorten met genen vanuit de hele wereld en sta versteld van ongeëvenaarde terpeenprofielen. En naast de geweldige ervaringen en bijzondere smaken, doe je hiermee misschien ook nog inspiratie op voor je volgende veredelingsproject.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.