Kweekverslag Legendary OG Punch

Video id: 484358439

Dit kweekverslag beschrijft mijn ervaring met het kweken van Legendary OG Punch. Ik heb een relatief simpele en goedkope opstelling gebruikt om te zien hoeveel ik hiermee zou kunnen bereiken. Over het algemeen vond ik dat de soort sterke genen liet zien. Daarnaast bood ze een mooi aards en fruitig terpenenprofiel en een goed uitgebalanceerd psychoactief effect.

Voordat we in mijn ervaringen duiken, eerst iets over haar genetische profiel. Wat bracht mij in de verleiding om haar te gaan kweken?

EEN BLIK OP DE GENEN VAN LEGENDARY OG PUNCH

Legendary OG Punch stamt af van de ouders Legend OG en Purple Punch. Ze biedt daarbij een bijna perfecte genetische balans tussen indica (60%) en sativa (40%). Legend OG heeft Legendary OG Punch een indica-achtige high meegegeven waar je stoned van wordt en een rustgevend terpenenprofiel. Purple Punch heeft echter gezorgd voor een uitzonderlijke trichoomproductie en fruitige smaak.

X

OPSTELLING

Ik heb ervoor gekozen om voor deze kweek een simpele en kostenbesparende opstelling te gebruiken. Telers kunnen deze uitrusting simpelweg installeren in een kast, kleine logeerkamer of slaapkamer.

  • Doos van 120 × 60cm
  • 200m³/h afzuigventilator + buizen
  • 2x 100W wit spectrum LED-verlichting
  • 200W paars spectrum LED-verlichting
  • Mistmaker
  • Timer
  • Vochtigheidssensor
  • Digitale thermo-hygrometer

ONTKIEMING

Om het ontkiemingsproces op gang te brengen, besloot ik om het zaad te laten weken. Ik heb namelijk ontdekt dat dit helpt om zaden sneller te laten ontkiemen, sneller dan wanneer je ze direct in een pot zaait. Hiertoe heb ik het zaad in een glas met osmosewater gedaan. Dit zorgde voor een schone en zachte omgeving voor de opkomende wortel. Ik heb ook een paar druppels waterstofperoxide toegevoegd om alle potentiële bacteriën en schimmels te verwijderen.

Wachtende op de ontkieming van de zaden begon ik met het klaarmaken van het substraat. Dit wilde ik voor de hele kweek gaan gebruiken. Ik vulde allereerst een Air-pot van drie liter voor de helft met een biologische aardemix. Vervolgens voegde ik Easy Roots Mycorrhiza Mix toe. De schimmels in deze melange werken synergetisch samen met de wortels en helpen hen om voedingsstoffen uit het groeimedium op te nemen. Ik heb ook wat dolomietpoeder toegevoegd om te voorkomen dat ik later calcium en magnesium zou moeten aanvullen. Ik mengde alles goed door elkaar, vulde de rest van de pot met potgrond en mengde nogmaals goed.

Na 48 uur zag ik het uiteinde van de wortel verschijnen. Ik gaf de aarde water en maakte in het midden een gat van 2cm. Ik legde het zaadje erin en bedekte het met een dun laagje grond. Twee dagen later kwam de zaailing tevoorschijn.

Legendary OG Punch Grow Report

VEGETATIEVE STADIUM

Tijdens het vegetatieve stadium heb ik alleen de witte LED-verlichting gebruikt. Ik zette de pot in het midden van de doos en hing de lampjes er 1m boven. Beide lampen sloot ik aan op een timer die was ingesteld op een 18/6-schema.

Nu het licht geregeld was, zorgde ik dat de overige omgevingsvariabelen in orde waren. Gedurende de groei wilde ik een temperatuur van 22°C aanhouden. Gelukkig kon ik dit in de kweekruimte met weinig moeite bereiken. Het enige wat nodig was, was de radiator even kort aanzetten als de temperatuur te laag werd.

Ik wilde ook de relatieve luchtvochtigheid op ongeveer 65% houden tijdens het vegetatieve stadium. Dit om de plant gezond te houden en tegelijkertijd het risico op schimmelvorming te verminderen. Hiertoe bevestigde ik een mistmaker aan de binnenzijde van de doos. Dit apparaat sloot ik vervolgens op een vochtigheidssensor aan, zodat hij zou aanspringen wanneer het te droog werd. Daarnaast bevestigde ik een simpele digitale thermo-hygrometer aan de achterwand om de relatieve luchtvochtigheid en temperatuur te kunnen checken.

Ik gaf het substraat 0,25l water per dag. Dit om de plant gehydrateerd te houden, zonder dat de wortels zouden verdrinken of rotten.

Gerelateerd Artikel

De Groei of Veg fase

Qua voeding gaf ik alleen biologische voedingsstoffen. Het substraat was zelf echter al rijk aan belangrijke nutriënten. Daarom verdunde ik de helft van de aanbevolen dosis met osmosewater, terwijl ik de voedingskaart op het product opvolgde.

Rond de derde week was de plant al aanzienlijk gegroeid. Ze had een hoogte van 15cm bereikt en al een aantal goed ontwikkelde knopen. Ik besloot LST toe te passen om meer toekomstige toppen bloot te kunnen stellen aan het licht. Ik boog hiertoe de hoofdsteel voorzichtig naar één kant, parallel aan de aarde. Vervolgens deed ik zacht tuindraad om het midden van de steel en bevestigde ik het andere uiteinde aan de rand van de pot om de plant op haar plaats te houden. De lampen stelde ik zo af dat ze 95cm van de bovenkant van het reeds gevormde bladerdak hingen.

Hoewel dit wel succesvol was, richtte ik hierbij ook wat schade aan. Een van de zijtakken scheurde namelijk af en hing slechts nog met enkele vezels aan de hoofdsteel. Ik wikkelde een pleister rond de knoop en hoopte maar op het beste. Verbazingwekkend genoeg duurde het niet lang voordat deze sterke dame zichzelf herstelde!

Ik liet haar een week lang met rust, zodat ze zich aan kon passen aan haar nieuwe structuur. Daarna topte haar in week vier net boven de vierde knoop. De vier weken erna ging ik door met LST van de nieuwe zijtakken. Zo hield ik het bladerdak open en kon ik alle toppen op ongeveer dezelfde hoogte houden.

In week zes heb ik haar in een grotere Air-pot van 15l gezet. Zo kreeg het wortelstelsel de kans om verder te groeien en kon de plant zich in de hoogte verder ontwikkelen.

Legendary OG Punch Grow Report

INITIËREN VAN DE BLOEI

In week acht besloot ik de vegetatie te beëindigen en de bloei in gang te zetten. Ik hing de paarse LED-verlichting naast de witte en stelde de timer in op een 12/12-cyclus. In dit stadium was de plant ongeveer 40cm hoog. Ik ging verder met hetzelfde voedingsschema en vertrouwde erop dat het dolomiet voldoende magnesium en calcium aan de planten gaf. Ook herplaatste ik het licht, zodat het 40cm boven het bladerdak hing om zo de intensiteit te verhogen.

BLOEIPERIODE

Tijdens de bloei heb ik de instellingen van de vochtigheidsregelaar aangepast om de relatieve luchtvochtigheid op 40% houden. Dit zou de droogte van de lucht verhogen, waardoor het risico op schimmelvorming zou verminderen naarmate de toppen zich ontwikkelden. Ik gaf per dag ook meer water - 0,7l - vanwege de grotere pot en de metabole activiteit tijdens de bloei.

Door de training die ik de plant had gegeven, begonnen de kleine beginnende toppen gelijkmatige cola’s te vormen. Om nog meer licht door te laten, besloot ik te ontbladeren. Ik verwijderde veel grote waaierbladeren, maar liet genoeg achter voor een optimale fotosynthese.

Tijdens de bloei groeide de plant goed. Ze bereikte uiteindelijk in week 16 een hoogte van 120cm. Tegen die tijd waren haar cola's bedekt met een dikke laag trichomen, die geaccentueerd werden door donkeroranje stampers. Ik beperkte het geven van voeding en spoelde haar twee weken lang voor de oogst.

Helaas had ik het vlak voor de oogst erg druk. Ik heb daardoor de plant twee weken later pas kunnen oogsten. Gelukkig nam ze dit erg goed op. Haar waaierbladeren verwelkten en vielen eraf, maar de toppen bleven in goede conditie.

Ik sneed haar aan de onderkant af en hing haar te drogen in een donkere kamer. De toppen trimde ik droog en deed ik een aantal weken in weckpotten om te laten uitharden. Vervolgens was het eindelijk tijd om te roken!

EFFECT, SMAAK EN AROMA VAN LEGENDARY OG PUNCH

Legendary OG Punch biedt een compleet effect. Al na één hijs van een bong of blunt werkt ze in op je geest. De high gaat rechtstreeks naar het hoofd, waar het hoge THC-niveau je een mentale boost geeft. Creatieve gedachten en de behoefte om sociaal te zijn, zijn kenmerkend voor deze high.

De lichamelijke high komt ongeveer een uur later tevoorschijn. Als de geestelijke high begint af te nemen, neemt een lichamelijk gevoel van rust het over. Bereid je voor op ontspannende spieren en rustgevende gevoelens. Oh, en je zult waarschijnlijk ook snel iets willen eten. Hoewel de fysieke kant van de high een stoned effect heeft op het lichaam, is dit niet overweldigend. Je kunt gewoon overgaan tot de orde van de dag. Je voelt je alleen veel meer ontspannen dan eerst. Ze is daarbij zowel geschikt voor een wake 'n bake als voor een chille avondsessie om tot rust te komen.

De toppen van Legendary OG Punch zijn niet alleen mooi om te zien, ze ruiken ook nog eens heerlijk! Haar trichomen maken een enorme hoeveelheid smakelijke terpenen aan tijdens de bloei. Myrceen en caryofylleen vallen vooral op met een aroma van kruiden, peper en aardsheid. Limoneen en pineen zorgen voor een verfrissende ondertoon van dennen, citrusvruchten en zoetheid.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.