Royal Automatic – Royal Queen Seeds

Door Steve & Sexy Dawn

Royal Automatic is een gefeminiseerde 'auto flowering' variëteit van Royal Queen Seeds. Dit rapport gaat over de ongehoord snelle groei/bloeiperiode van dit wonderbaarlijke ras.

Vier zaadjes van ‘Royal Auto' werden in 'Root riot' blokken geplaatst en in het veg gebied van 1 meter x 1 meter x 2 1/2 meter hoog geplaatst, waarvan de muren net afgedekt waren met nieuw glanzend Mylar. Ze bevonden zich op een afstand van 24' inch onder een M/Halide lamp van 400 Watt, die bevestigd was aan een pas gepolijste, gebogen legeringsreflector. Tijdens de daaropvolgende 63 dagen werd dit hun thuis (samen met verschillende stekken die in de daaropvolgende twee maanden zouden komen en gaan).

Het kweekplan was als volgt: drie van de planten werden in een basis van B'Cuzz (kilomix) gekweekt en één van hen in een normale 'goedkope' tomatenkweekzak gemengd met Perlite, met een ratio van 70/30. Op dag drie waren alle kiemplantjes opgekomen, dus plaatste ik ze in hun basismixen in potten van 3,5 inch en bewaterde ze goed.

Gedurende de volgende tien dagen verliep alles vlekkeloos, en de daaropvolgende dagen zette ik de jonge planten steeds dichterbij, totdat ze op ongeveer 10-12 inch van de lamp stonden. Op dag 14 gaf ik een dosis van 2 ml Nitrozyme (een organische groeiversterker) aan twee van de planten in de B'Cuzz mix.  

Op dag 16 snoerde ik één van de planten af (in de B'Cuzz mix) en verpotte alle vier de planten in potten van vijf inch. Daarnaast gaf ik de afgesnoerde plant nogmaals 2 ml Nitrozyme.  De reden dat ik de planten niet direct in hun uiteindelijke potten van tien inch zette, was de beperkte ruimte van het ‘veg’ gebied, dat op dat moment 'uitpuilde' van binnenkort te verplaatsen klonen.

Op dag 22 liet de afgesnoerde plant haar eerst bloemen zien; ik wist niet zeker of dit kwam door de twee dosissen Nitrozyme of niet. De andere plant die ik een dosis had gegeven bloeide niet, mar werd slechts veel hoger!  De derde plant die geen bloemen had was het meest sexy qua groeistructuur, en de plant in de goedkope mix deed het eerlijk gezegd...slecht.

Op dag 25 begon de hoogste plant te bloeien. Op dag 27 begon de derde 'sexy' plant te bloeien. De plant in de goedkope mix was slechts vier inch hoog en deed eigenlijk helemaal niets, maar was nog wel springlevend.

Op dag 30 was de temperatuur in de ruimte behoorlijk opgelopen vanwege de hittegolf waar we mee te maken hadden. Toen deze de 30 graden naderde moest ik nog een ventilator van 12 inch toevoegen aan de twee ventilators die ik al had, en een ventilator van 24 inch die lucht de ruimte inblies vanuit een andere (koelere) ruimte. Dit resulteerde in een gigantische daling van wel 1 graad! Dus verplaatste ik de lamp zes inches in het ‘veg’ gebied. Dit zorgde voor een temperatuur van ongeveer 27-28 graden aan de bovenkant van de planten: veel beter!

Op dag 35 bloeiden alle vier de planten. Twee van hen (de planten met de Nitrozyme) bloeiden heel goed, en de derde was iets langzamer. De plant van vier inch in de goedkope mix zag er ronduit bizar uit!  Een bloeiende 'miniatuur-wietplant', heel vreemd! Ongeveer in deze periode begonnen de planten zeer sterk te ruiken, met name wanneer het licht uit was.

Op dag 36 verpotte ik drie van de vier planten in een verse mix van B'Cuzz, in potten van 10 inch. Op dag 38 werd duidelijk dat deze planten een probleem waren vanwege hun geur; ze stinken echt. Ik had al eerder stinkende planten gehouden, maar dit sloeg alles! Ik had geen filters in mijn ‘veg’ gebied omdat ik deze eigenlijk nooit nodig had.  Ook al stinken sommige planten een beetje in ‘veg’, ik vond dat nooit zo'n probleem. Het is niet zo dat ik 4 knopvormende 'babes' op een plek houd die ongeschikt is voor knopvormingsgeuren; het is een feit dat deze vier planten stinken alsof het er 40 zijn!

Op dag 43 liep de geur uit de hand. Alle vier de planten doen het goed (ook al is één van hen slechts een bud van vier inch op een stokje!)  De 'waaiervormige' bladeren op de planten werden langzaam lichtgeel/groen (zoals je zou verwachten aan het einde van de bloei, alleen was dat hier niet het geval!)

Omdat ik geen idee had wat voor voedingspatroon ik moest volgen met deze planten, besloot ik al eerder om hen alleen te voeden wanneer het nodig was, en gaf ik hen in dat geval een dosis Canna Terra Flores van 10 ml. Naar mijn mening moet je, als je de plant/het ras dat je kweekt niet kent, heel 'gierig' zijn met voeding, en alleen kiezen voor een hogere dosis als je de plant/het ras beter hebt leren kennen.

Op dag 47 was de geur zo sterk dat ik het buiten in onze tuin rook - shit! Elke kamer in het huis stinkt en de stank is in feite vreselijk lekker; een zware geur van koffie/kruiden/hasj/skunk. Als je dit ras gaat kweken kan ik het belang van een eersteklas filtersysteem niet genoeg onderstrepen.

Op dag 50 bloeiden alle planten flink (inclusief de 'bonsai'). De harsproductie was in eerste instantie niet enorm, maar lijkt nu goed op gang gekomen te zijn. En de geur is sterk als altijd. Op dag 52 geven de bladeren van de planten aan dat ik ze meer voeding had moeten geven, maar in dit late stadium besloot ik om toch door te gaan met slechts water en geen voeding.

Op dag 54 waren alle planten in het 'vetmest-stadium'. De bloeiende 'rush' van de laatste paar weken is afgenomen. De individuele bloembodems zwellen nu flink op en er is te zien hoe de glinsterende hars zich verspreid. De geur is nu op zijn hoogtepunt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit zoiets sterks heb geroken, en ik vraag me af in hoeverre de M/Halide bijdraagt aan de productie van die "geur". Ik weet wel dat verschillende schakeringen van het kleurenspectrum verantwoordelijk zijn voor onder andere de harsproductie, en dus misschien ook wel voor geur. Het zou interessant zijn om te zien of ze ook zo ruiken onder een Sodiumlamp.

Op dag 57 zwellen alle planten goed op. De lagere bud op twee van de planten (de Nitrozyme-planten) beginnen al een beetje bruin te worden. Omdat dit een nieuw ras is voor mij, controleer ik de wortels van de planten regelmatig. Het lijkt erop dat het 'auto' ras geen massa's en massa's dikke 'harige' wortels produceert, waardoor de potten van 10 inch groot genoeg waren voor deze snel bloeiende babes!

Op dag 60 lijken de planten klaar te zijn om geoogst te worden. De grotere bladeren (en sommige kleinere) waren nu bij alle planten lichtgeel/groen geworden, dus haalde ik de meeste van hen weg. De geur van de planten was nu verdwenen (Goddank!).

Op dag 63 waren de planten klaar om geoogst te worden. Slechts 1/3- 1/2 van de planten waren bedekt met bruine 'haren', maar toen ik met een 10x loep naar de harskliertjes keek zag ik dat veel van hen al amber- en melkkleurig waren geworden.

Het was een koud kunstje om de planten te manicuren, omdat ik al veel van het blad had verwijderd. Ik hing de planten in een donkere kast met een kleine ventilator die lucht toe blies; Ik wist al dat ze snel zouden drogen, want ze voelden hard, zwaar en droog aan. Na 5 dagen in de kast deed ik ze in een pot (zonder deksel) en zette ze in een andere droge, luchtige, donkere kast. Na nog vijf dagen waren ze klaar om gerookt te worden.

Wanneer een Royal Automatic droogt krijg je die superscherpe geur, die na vijf of zes dagen vervaagt. Als de bud droog is geurt deze niet meer zo erg, totdat je haar openbreekt. Wauw! De geur is een diepe koffie/kruiden/chocolade skunk. Wanneer je oogst, kun je dat binnen enkele minuten rondom het huis ruiken, en dat is nog voordat je het aansteekt! Wanneer je Royal Automatic aansteekt, wordt je onmiddellijk overspoeld door massa´s dikke, blauwe rook die ruikt zoals hele dure sigaren, vermengd met Afghan Black, een geur van kruiden/koffie.

De stone is eerst zwaar, en maakt daarna plaats voor een gezelligere ‘up’ stone. Hoe meer je het rookt, hoe meer je 'gezellig stoned' wordt!  Na een paar joints krijg je het 'droge ogen' syndroom. Al met al duurt de stone lang en is 'up', op een 'compacte' manier. Na een zware nacht van roken heb je 's morgens geen vervelend, onscherp hoofd.

De oogst was verrassend, aangezien de hele klus in slechts 63 dagen geklaard was. De grootste producent was de hoogste plant; het leek er niet op, maar hij had superdichte buds die droog iets meer dan 21 gram opleverden. Daarna kwam de afgesnoerde plant met een opbrengst van iets minder dan 19 gram, vervolgens kwam de plant met het gemiddelde formaat die een enigszins verschillende budstructuur had en iets meer dan 19 gram opbracht.  De kleine bonsai bracht een geweldige 1,5 gram op! De drie planten brachten, de bonsai buiten beschouwing latend, droog 59 gram op, in 63 dagen. Ze nemen ook niet veel ruimte in beslag, dus je kunt veel planten tegelijk plaatsen.

Dus: zijn Automatics een aanrader? Nou, het lijkt erop dat ze je supersnel buds van goede kwaliteit geven, met een keurige oogst (gezien het korte tijdsbestek) en je kunt ze ook feminiseren. Er zijn steeds meer variëteiten beschikbaar, dus dat is positief. MAAR, indoors kweken met Auto’s is beperkt. Als je een plant hebt die misschien een goede oogst geeft, kun je gewoonlijk stekken maken (zelfs tijdens de bloei), of je kunt deze, wanneer hij uitgebloeid is, omdraaien naar 18/6 of 20/4 en terugbrengen naar de ‘veg’ cyclus. Maar niet met Auto’s: als je deze eenmaal geplant hebt, staan zij ingesteld op hun Autocyclus.

Ook als je bijvoorbeeld meer oogst wilt, wil je je planten misschien langer in 'veg' kweken. Dit is niet mogelijk met Auto’s, omdat ze altijd in bloei raken, ongeacht je verlichtingsregime. Als je weinig ruimte hebt, heb je misschien maar één ruimte voor 'veg' met een verlichting van 18/6, waarbij je voor de bloei de lampen omzet naar 12/12. Dan moet je er rekening mee houden dat je alleen Auto-variëteiten kunt kweken, omdat je verlichtingsregime (voor een maximaal effect) op een minimum van 18/6 moet blijven. Alle 'niet-Auto’ variëteiten zullen gewoon in 'veg' blijven (goed voor moeders!).

Ik zeg niet dat Auto’s slecht zijn; integendeel. Ik bedoel, slechts 60 dagen tijd tussen de aanschaf van het zaad tot aan het roken is gewoonweg geweldig. En ook al laat je de lampen, ventilatoren, enz. vast op een minimum van 18/6 staan (in plaats van 12/12), is het formaat van de plant nooit enorm, dus je kunt deze echt vetmesten, wat al snel leidt tot veel buds. Ik weet zeker dat je 16 potten van 9 inch in een ruimte van 1 meter x 1 meter kunt krijgen. Met een lamp van 400 watt zou dat iedere 60 dagen minimaal 300 gram (gebaseerd op deze groei) op moeten leveren! In het verleden wachtte ik soms meer dan 90 dagen totdat een ruimte met Sativa´s klaar was, en die leverde dan slechts weinig meer op.

Dus ook al heb je veel minder controle over de groei en de resultaten van Auto’s in vergelijking met niet-Auto variëteiten, moet het gezegd worden dat het resultaat (met niet-Auto’s) niet altijd is waar we op hopen, terwijl Auto’s (en in het bijzonder, zo lijkt het, de Royal Automatic) geharde, duurzame, (geurige) planten zijn, die precies doen wat op het pakket staat aangegeven.

Voor wat betreft het voedingsregime van Auto’s, lijkt het erop dat Royal Automatic gevoed dient te worden met een bloemenmix vanaf het begin van de bloei (ongeveer 21/22 dagen in de grond; misschien in halve dosissen tijdens de eerste week) en kan waarschijnlijk minstens wekelijks gevoerd worden, (of meer, maar met mate) tot ongeveer dag 50.

Ik twijfel over P/K boosters; de hele kweek gaat zo snel dat ik niet zeker weet of je ze moet toevoegen en hoe vaak. Als je al iets toevoegt, zou ik zo snel mogelijk, als de planten nog jong zijn, een groeiversterker gebruiken en zo proberen hun korte ‘veg’ stadium te maximaliseren. Ze hebben ook zo veel mogelijk licht nodig tijdens de eerste weken, ook weer om de korte ‘veg’ periode te maximaliseren. Over het wel of niet afsnoeren van de top zou ik zeggen dat het op dit moment slechts beperkte consequenties heeft.

Dus als je een andere kweekervaring wilt beleven, met een vrijwel gegarandeerd resultaat (in iets meer dan 1.500 uur), dan is Royal Automatic (of een ander ras dat Auto’s Royal Queen Seeds te bieden heeft) een aanrader. Als je ervoor kiest, knipper dan niet met je ogen, want dan mis je het!!           

Alle goeds voor jullie allemaal!

Steve & Sexy Dawn

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.