Inbegrepen GRATIS producten
Royal Haze Automatic Kweekverslag
Kweekverslag van week tot week voor Royal Haze Automatic.
Inhoud:
- Opstelling
- Royal haze automatic kweekverslag: zaailingfase (week 1)
- Royal haze automatic kweekverslag: vegetatieve fase
- Royal haze automatic kweekverslag: bloei
- Oogst (eind van week 10)
- Genetische eigenschappen van royal haze automatic
- Groeikenmerken van royal haze automatic
- Effecten en smaak van royal haze automatic
Royal Haze Automatic combineert de beste eigenschappen van Amnesia Haze en Skunk met de effectiviteit en veelzijdigheid van ruderalis. De opgewekte high centreert zich in je hoofd en je proeft fruitige en aardse terpenen. Deze taaie kruising produceert een lonende opbrengst, zonder veel ruimte in beslag te nemen. Daarmee is ze ideaal voor discrete kwekers en mensen met beperkte ruimte. Lees door voor een uitgebreid kweekverslag over Royal Haze Automatic. Vervolgens omschrijven we haar genetica en effecten.
Royal Haze Auto
Amnesia Haze x Skunk x Ruderalis | |
300 - 350 gr/m2 | |
65 - 85 cm | |
8 - 9 weken | |
THC: 15% |
Sativa 50% Indica 20% Ruderalis 30% | |
130 - 180 gr/plant | |
120 - 150 cm | |
12 - 13 after sprouting | |
Helder, Stimulerend |
Opstelling
- Kweektent: Secret Jardin DS120W 120 × 60 × 178
- Lampen: MIGRO 200+
- Ventilator: Blauberg Turbo — E 100
- Ventilatie: 2x Monkey Ventilator 20W Oscillerend
- Grond — lichte potgrond
- AirPot: 12,5 liter
- Hygrometer
Royal Haze Automatic Kweekverslag: Zaailingfase (Week 1)
Groeimedium: Om te beginnen hebben we een AirPot van 12,5l genomen. Daarna hebben we een voedingsrijk groeimedium voorbereid. Zo heeft onze plant genoeg voor de hele groeicyclus. We deden er 12l potgrond in en strooiden daar 6 gram mycorrhiza-schimmels in. Dit schepten we zorgvuldig door met blote handen. De toevoeging van de schimmels was bedoeld om de wortelgezondheid in een later stadium te verbeteren.
Ontkieming: We bevochtigden het groeimedium met 1,5l water. Hierna maakten we een klein gaatje in het midden, ongeveer 10-15mm diep. Nadat we het zaadje voorzichtig in het gaatje lieten vallen, bedekten we het met losse grond. De eerste scheut verscheen 4 dagen later.
Verlichting: Terwijl we geduldig op de zaailing wachtten, verdiepten we ons in de verlichting. Voor deze taak selecteerden we de MIGRO 200+. Deze lamp is krachtig genoeg om optimale groei te stimuleren. Bovendien geeft deze erg weinig warmte af en is energiezuinig. We monteerden de lamp in de tent, met een afstand van 40cm tot de bovenste rand van de AirPot. Met een druk op de knop kozen we voor een lichtcyclus van 24/0 om snelle groei aan te moedigen.
Voedingsstoffen: Toen de zaailing eenmaal was opgekomen, maakten we zelf een mengsel met voedingsstoffen. We gebruikten de volgende formule per liter water:
- 2 ml biologische wortelbooster
- 2 ml aloë vera-extract
- 2 ml aminozuurformule
Na het samenstellen van onze formule, bewaterden we onze plant. 2 dagen na het verschijnen van de scheut dienen we 1,5l water toe. Nog eens 2 dagen later gaven we 0,7l.
Omgeving: Tijdens de eerste vijf dagen zakte de relatieve luchtvochtigheid tot circa 40%. We wilden droge lucht echter voorkomen. Daarom zetten we een grote bak water in de kweektent. Hiermee lukte het om een consistente relatieve luchtvochtigheid van 50% te handhaven.
Status van de plant: Tegen het eind van de zaailingfase, hadden we een stevig plantje van 9cm hoog met een dikke en stevige stengel. Ook zagen we meerdere echte blaadjes verschijnen.
Royal Haze Automatic Kweekverslag: Vegetatieve Fase
De vegetatieve fase voltrok zich in de daaropvolgende 2 weken. Binnen deze periode ontwikkelde onze plant zich in rap tempo van een kleine zaailing tot een struikachtige plant met duidelijk zichtbare pre-toppen.
Week 2
Verlichting: We hingen de lamp wat hoger, op een afstand van 40cm vanaf de top van ons jonge plantje. Deze afstand leek optimaal voor fotosynthese en maximale blootstelling aan licht.
Voedingsstoffen: We gaven onze plant dezelfde formule als een week eerder. Daarnaast voegden we 2ml suikerbietextract toe per liter water. Dit diende als voeding voor de nuttige micro-organismen in de bodem. Aan het begin van de week dienden we 1,5l voedingsoplossing toe. Halverwege de week gaven we nogmaals 0,7l.
Bewateren: Onze wietplant groeide flink. We besloten haar voedingsschema aan te vullen met extra water. Zo wilden we aan haar metabolische behoeften voldoen. We verzadigden het groeimedium met 1,5l water in de week waarin de bodem droog werd.
Omgeving: Door het droge weer bleef de vochtigheid zakken. We kookten wat water in een pan en zetten die in de kweekruimte zodat de hygrometer op 45% bleef.
Status van de plant: Onze plant had inmiddels een hoogte bereikt van 19cm. Ze pronkte met meerdere sets volledig gevormde waaierbladeren. Op 2 van de lager gelegen bladeren zagen we wat bruine plekjes. Gelukkig ontdekten we de oorzaak: de waterdruppels vergrootten het licht uit en veroorzaakten verbranding. Het kwam niet door een tekort aan voedingsstoffen.
Week 3
Verlichting: Om aan de behoeften van onze snel groeiende plant te voldoen, hingen we onze ledlamp wat hoger, 35cm boven het bladerdak.
Voedingsstoffen: Onze cannabisplant had inmiddels een groter wortelstelsel ontwikkeld. We haalden onze wortelbooster uit onze voedingsformule. We gaven de plant eenmaal, aan het begin van de week, 1,5l voedingsoplossing.
Bewateren: We gaven de plant aan het eind van de week 2l water. Dit deden we nadat de bovenste laag van de grond helemaal was uitgedroogd.
Omgeving: Dankzij het koudere weer kregen we een meer stabiele omgeving in de kweektent. Het lukte moeiteloos om een relatieve vochtigheid van 45% te handhaven.
Status van de plant: Het bladerdak was inmiddels dicht en struikachtig. Het kon wel wat snoeiwerk gebruiken. Op dit moment was de plant 50cm hoog ze begon flink te geuren. Kleine, witte stampers ontwikkelden zich in de knopen; de eerste tekenen van de bloei.
Royal Haze Automatic Kweekverslag: Bloei
De bloeitijd duurde 7 weken. In deze periode werd onze struikachtige plant nog groter. Ze ontwikkelde een groot bladerdak boordevol rijpe toppen. Gezien de maat van de pot waren we verbaasd over dat eindresultaat.
Week 4 & 5
Verlichting: In de eerste week van de bloei verminderden we het aantal lichturen. We kozen voor 20 uur licht en 4 uur duisternis. Wietplanten bloeien over het algemeen als ze minder licht krijgen. Bovendien gunden we de plant een dagelijks rustmoment. De ledlamp bleef 35cm boven het bladerdak hangen.
Voedingsstoffen: In deze fase veranderden we de voedingsformule drastisch, omdat de metabolische behoefte van de plant tijdens de bloei verandert. In onze formule legden we de nadruk op kalium en fosfor. Deze stofjes ondersteunen de ontwikkeling van toppen. We gebruikten de volgende formule per liter water:
- 2 ml aloë vera-extract
- 2 ml aminozuurformule
- 2 ml suikerbietenextract
- 1 ml zeewierextract
- 2 ml biologische bloeimeststof
- 1 ml humus en fulvinezuur
We gaven driemaal per week 1,5l voedingsoplossing, met pauzes tussen de voedingsmomenten.
Bewateren: Onze bloeiende plant werd steeds dorstiger. Tussen de voedingsbeurten door dienden we elke avond 1,5l water toe.
Omgeving: Het was buiten weer warm. Opnieuw hadden we moeite om de luchtvochtigheid constant te houden. Wietplanten houden van een vochtige omgeving tijdens de vroege bloei. De eerste 2 weken bedroeg de luchtvochtigheid slechts 33%. Het lukte ons om die op te schroeven tot ongeveer 42%. Onze plant zag er gelukkig en gezond uit.
Status van de plant: Ons bladerrijke monster bleef fan leaves produceren en moest nodig worden geknipt. We pakten de snoeischaar en gingen ontbladeren. Al bij al verwijderden we ongeveer 25% van de fan leaves, voornamelijk aan de onderkant van de plant. Dit verbeterde de luchtstroom en lichtpenetratie. We zien massale stevige clusters van stampers verschijnen.
Week 6
Voedingsstoffen: Tijdens week 6 besloten we om extra voedingsstoffen te geven. We begonnen met dezelfde formule als de voorafgaande 2 weken, maar pasten het als volgt aan:
- 4 ml aloë vera-extract
- 4 ml aminozuurformule
- 3 ml suikerbietenextract
- 3 ml zeewierextract
- 3 ml biologische bloeimeststof
- 1 ml humus en fulvinezuur
Status van de plant: Aan het eind van deze week zagen we een aantal verontrustende signalen. Op een aantal fan leaves ontstonden heldergele vlekken. Deze verkleurden uiteindelijk bruin. We waren blijkbaar iets te enthousiast met de voedingsstoffen. We pasten in de daaropvolgende weken onze strategie aan om onze fout te herstellen.
Week 7
Voedingsstoffen: Om de problemen van vorige week op te lossen, lieten we de voedingsoplossing achterwege. We dienden Epsomzout toe om het groeimedium weer in balans te brengen. We voegden 3ml Epsomzout toe aan elke liter water. Om de dag dienden we hiervan 1,7l toe om de plant voeding en vocht te geven.
Omgeving: In week 7 probeerden we de luchtvochtigheid te verminderen om het risico op schimmels rondom de toppen te beperken. We waren blij met een meting van 35%. Dit niveau probeerden we tot het eind te handhaven.
Status van de plant: Onze plant zag er aan het einde van de week weer een stuk beter uit. Op dat moment was ze 87cm hoog. Gelukkig stopte ze op dat punt met groeien, want ze groeide ook uit haar kweektent.
Week 8
Voedingsstoffen: Tijdens week 8 introduceerden we een lichte formule met de belangrijkste voedingsstoffen om meer stress bij de plant te voorkomen. De combinatie bevatte zouten om eventuele resten uit te spoelen en zeewier omdat het diverse voedingsstoffen bevat. We gebruiken de volgende ingrediënten per liter voedingsoplossing:
- 2ml heldere zoutoplossing
- 4ml zeewierextract
We gaven deze producten afzonderlijk; de zoutoplossing gaven we op de tweede dag van de eerste week. 2 dagen later ontving onze plant het zeewierextract.
Week 9 & 10
Spoelen: Tijdens de laatste twee weken gaven we de plant geen voedingsstoffen meer om de smaak van het eindproduct te verzachten. We verzadigden de bodem door twee maal per week 3l water te geven als de grond aanzienlijk was uitgedroogd.
Status van de plant: Onze plant verrijkte de ruimte met sterke geuren van citroen en aarde. Het bladerdak was afgeladen met langwerpige cola’s, voorzien van een dikke laag hars.
Oogst (Eind van Week 10)
De oogst begon na een periode van 2 weken spoelen. We sneden de plant onderaan af, waarna we haar 7 dagen lieten drogen. Daarna knipten we de gedroogde toppen en stopten ze in weckpotten om uit te harden. We waren erg blij met het resultaat: stevige toppen, boordevol trichomen en afgeladen met heerlijke, fruitige terpenen.
Genetische Eigenschappen van Royal Haze Automatic
Royal Haze Automatic is een afstammeling van de legendarische wietsoorten Amnesia Haze en Skunk. Deze twee zwaargewichten zijn verantwoordelijk voor de pittige terpenen, een opwindende high en een gemiddelde hoeveelheid CBD. De toevoeging van ruderalis verzekert een snelle ontwikkeling en hoge weerstand. Dankzij het veredelen van de ouders bevat Royal Haze Automatic 50% sativa, 20% indica en 30% ruderalis.
Groeikenmerken van Royal Haze Automatic
Royal Haze Automatic groeit bijna overal zonder veel gedoe. Ze doet het zeer goed in kassen en polytunnels, maar presteert ook buiten prima in koelere streken. Binnen bereiken planten een hoogte van ongeveer 65–85cm. Ze produceren een lonende opbrengst van 300–350g/m². Planten die je buiten kweekt, worden hoger, zo’n 120–150cm. De opbrengst bedraagt dan maximaal 180g/plant. Royal Haze Automatic haast zich in slechts 10 weken door de hele kweekcyclus.
Effecten en Smaak van Royal Haze Automatic
Royal Haze Automatic wekt een energieke en motiverende high op. Dankzij haar sativa-genen en inspirerende terpenen stimuleert ze het centrale zenuwstelsel. Hiermee genereert ze creatieve gedachten en een ontzettend gerichte focus. Profiteer optimaal van deze toppen door er in de ochtend van te genieten met een vers kopje koffie. Het THC-percentage bedraagt 15%. Dit resulteert in een euforische, maar niet overweldigende high. Dankzij de smaak van citroen, zoetigheid en kruiden is elk hijsje smaakvol en uitnodigend.