By Luke Sumpter

Diverse staten in de Verenigde Staten van Amerika erkennen het medicinale potentieel van de cannabisplant en bieden hun burgers de mogelijkheid om cannabisproducten te verkrijgen, zowel recreatief als medicinaal. Staten als Alaska, Arizona, Californië en Colorado hebben hun regelgeving rondom de plant versoepeld, evenals het gebruik voor bepaalde medische aandoeningen.

Zo'n aanpak wordt echter niet ingezet in andere staten en zelfs niet door de federale overheid. De Drug Enforcement Agency in het land beschouwt cannabis in feite als een Schedule I drug en beweert dat cannabis vaak wordt misbruikt en geen medicinale waarde heeft. Dit lijkt niet alleen ongelooflijk tiranniek, maar deze classificatie is ook tegenstrijdig met grote aantallen wetenschappelijke publicaties waarin het enorme potentieel van cannabis als medicijn, maar ook de actieve verbindingen, wordt bevestigd.

Het is nog schokkender dat de Drug Enforcement Agency ook extracten die CBD bevatten, heeft ingedeeld als Schedule I stoffen.

medicinale cannabis

CANNABIS VLUCHTELINGEN

Omdat sommige staten in Amerika de mening van de federale overheid delen als het om cannabis gaat, worden sommige gezinnen tot wanhopige stappen gedwongen om hun kinderen te voorzien van de op cannabis gebaseerde medicatie die ze nodig hebben voor hun aandoeningen. Deze wanhoop komt tot uiting in het feit dat hele gezinnen huis en haard verlaten om naar staten te verhuizen waar ze hun benodigde medicijnen veilig en legaal kunnen krijgen.

Het verhaal van Austin, een jochie dat al van jongs af aan lijdt aan het Dravet Syndroom, een ernstige vorm van epilepsie, is een voorbeeld van dit fenomeen. Toen Austin 4 jaar was, had hij dagelijks te maken met een enorme hoeveelheid toevallen. In een poging de aandoening onder controle te houden, moest hij ontzettend veel farmaceutische medicijnen slikken.

In december 2014, vertrok Austin met zijn moeder naar Colorado in een poging cannabis te vinden en te gebruiken voor de behandeling van zijn aandoening. Het is gemeld dat Austins toevallen drastisch zijn verminderd na gebruik van zowel THC- als CBD-extracten en de toevallen die hij nog wel krijgt, houden veel minder lang aan.

Amy, de moeder van Austin en oprichtster van de organisatie American Medical Refugees, vertelde aan ATTN: “Je probeert alles, doet alles, waar je ook heen moet. En we hebben jarenlang medicijnen geprobeerd waarvan we wisten dat deze mogelijk fataal konden zijn voor onze kinderen, die vreselijke bijwerkingen veroorzaakten en letterlijk onze kinderen van ons afnamen als het gaat om hun persoonlijkheid en geluk.”

WETENSCHAP EN HUICHELARIJ

Wat er zo verschrikkelijk is aan deze situatie, is dat de mensen die dit medicijn nodig hebben en gebruiken, door de federale overheid en hun eigen staten worden beschouwd als serieuze criminelen. Wanneer er echter wordt gekeken naar het wetenschappelijk bewijs, waaruit duidelijk wordt dat cannabis een krachtig middel is voor het verlichten en bestrijden van epilepsie, lijkt het erop dat de echte criminelen de overheidsorganen zijn die mensen het recht ontnemen dit effectieve medicijn te gebruiken.

In een paper, getiteld Trial of Cannabidiol for Drug-Resistant Seizures in the Dravet Syndrome, gepubliceerd in het New England Journal of Medicine, wordt geconcludeerd: “Bij patiënten met het Dravet Syndroom, resulteerde cannabidiol in een grotere afname van de frequentie van convulsieve toevallen dan een placebo en het kon ook worden geassocieerd met meer bijwerkingen.”

medicinale cannabis

EEN OMMEZWAAI

Dit is natuurlijk een hachelijke situatie, maar er is gelukkig hoop op empathie. Nathan Deal, de Republikeinse Gouverneur van Georgia, keurde in 2015 Haleigh’s Hope Act goed. Dit wetsvoorstel werd vernoemd naar een kind met epilepsie die gedwongen werd naar Colorado te verhuizen om legale cannabis te verkrijgen. De wet stelde het gezin in staat terug te verhuizen als ze dit wilden en maakt het gebruik van THC-arme soorten en oliën mogelijk voor bepaalde, medische aandoeningen. Het is een prachtig voorbeeld van de groeiende druk die langzaam maar zeker de staatswetten verandert en deze trend zal zich alleen maar doorzetten

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.