By RQS Editorial Team

Terwijl de cannabis beweging vooruit gaat, raken steeds meer academische instellingen betrokken bij onderzoek naar cannabis. De meest recentelijke is de Universiteit van Oxford, die onlangs een groot project heeft gelanceerd met het doel om nieuwe behandelingen voor pijn, kanker, neurologische aandoeningen, en ontstekingsziekten te ontwikkelen.

De oudste universiteit in Engeland werkt samen met Kingsley Capital Partners, die het onderzoek financiert met 10 miljoen pond, oftewel €11,5 miljoen euro, als een start-up investering. Kingsley Capital Partners is een private equity bedrijf in Londen. Het bedrijf realiseert en beheert de financiering middels een nieuw-opgerichte cannabis onderneming, genaamd Oxford Cannabinoid Technologies. Met het geld kunnen acht wetenschappers en hun teams aan de Universiteit van Oxford de verschillende medische toepassingen van cannabis onderzoeken. Dit is het eerste en het enige geval in Europa waarbij een beleggingsbedrijf de legale cannabismarkt betreedt. Medicinale cannabis helpt inmiddels al miljoenen patiënten met de meest schrijnende aandoeningen.

lab cannabisolie Oxford fondsen onderzoek wetenschappelijke

HET IS TIJD OM SERIEUS ONDERZOEK TE DOEN

Dit wordt een onderzoek vanjewelste, uitgevoerd door een van de grootste spelers in de academische wereld - de bevindingen zullen absoluut veel impact hebben. Dit nieuwe onderzoeksprogramma aan de Universiteit van Oxford werkt met cross-functionele teams die bestaan uit onderzoekers die lab en klinische expertise hebben in de immunologie, neurowetenschappen en in de behandeling van kanker. De wetenschappers richten zich voornamelijk op de behandeling van pijn, eveneens omdat er al veel bewijs bestaat voor de effectiviteit van THC en CBD in dit klinische gebied. In het onderzoek wordt bestudeerd hoe cannabinoïden van de cannabisplant effect hebben op het zenuwstelsel, in vergelijking met de door het lichaam zelf geproduceerde endocannabinoïden. De onderzoekers aan de Universiteit van Oxford vermoeden daarnaast dat cannabis een grote belofte is voor het ontwikkelen van nieuwe therapieën bij kankerpatiënten, wat dan ook een ander belangrijk richtpunt zal zijn van het onderzoek.

Er zijn nog maar zeer weinig medicijnen, gebaseerd op natuurlijke cannabinoïden, ontwikkeld na serieus wetenschappelijk onderzoek. In Groot-Brittannië is cannabidiol (CBD) onlangs geclassificeerd als geneesmiddel, maar noch de Conservatieve noch de Arbeiders partij zijn serieus bezig met het legaliseren van cannabis voor medicinaal gebruik. Gelukkig trekt geld zich niet altijd iets aan van politici. Bij dit privaat gefinancierde onderzoek in Oxford wordt getracht om nieuwe therapieën te ontwikkelen door een beter inzicht in de moleculaire, cellulaire en systemische werking van cannabinoïden te krijgen.

Dit nieuwe onderzoeksprogramma heeft ook steun ontvangen van de acteur Patrick Stewart, ster in de X-Men en Star Trek films, die cannabis derivaten gebruikt om de symptomen van zijn reumatoïde artritis te verlichten. "Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor Groot-Brittannië, in een onderzoeksgebied dat te lang is tegengehouden door vooroordelen, angst en onwetendheid," aldus Stewart. De acteur gebruikt een cannabis zalf zodat hij zijn handen beter kan bewegen, en een kauwbaar ganja tablet om 's nachts beter te kunnen slapen.

 

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.