By Adam Parsons

Medicinale cannabis kan effectieve behandelingen bieden voor pijn en vele ernstige ziekten. Een nieuwe studie gaf onlangs bewijs dat Amerikaanse patiënten zich wenden tot cannabis om te proberen te stoppen met pijnstillers. De grote hoeveelheid patiënten die nu kiest voor cannabis derivaten in plaats van opioïden of andere synthetische medicijnen is waarschijnlijk zorgwekkend voor een aantal grote farmaceutische bedrijven.

David en Ashley Bradford werken als onderzoekers aan de Universiteit van Georgia, VS. Ze publiceerden onlangs een studie in het tijdschrift Health Affairs die aangeeft dat Amerikanen minder pijnstillers, opioïden en andere schadelijke drugs consumeren in de Verenigde Staten waar medicinale cannabis legaal is. De studie werd toen gepubliceerd door verschillende kranten en media ook omdat in de VS en Canada de epidemie van de pijnstiller een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid is geworden.

De wetenschappers verzamelden relevante informatie uit de database van geneesmiddelen op recept betaald door Medicare van 2010 tot 2013. Medicare is de publieke gezondheidszorgsdienst in de VS voor mensen ouder dan 65 jaar, of jonger en lijden aan bepaalde condities. De geaggregeerde gegevens toonden aan dat in de 17 Amerikaanse staten waar een cannabis regeling van kracht was, recepten voor pijnstillers en andere geneesmiddelen fors gedaald was in vergelijking met staten die nog steeds geen medicinale cannabis wet hebben.

pillen Pharma behandeling medisch pijnstiller antidepressiva APOTHEKEN LEKEN DE GROTE VERSLAVING AAN PIJNSTILLERS EN ANTIDEPRESSIVA IN DE VS TE VERWELKOMEN

De farmaceutische industrie heeft altijd gelobbyd tegen cannabis. In de afgelopen jaren, hield de farmaceutische lobby de druk op de DEA en andere autoriteiten om zoveel mogelijk de voorwaarden en het aantal patiënten in staat om te kwalificeren voor medicinale cannabis te beperken. Ze waren erg goed in het beschermen van hun winsten, zelfs als het gevolg van hun zaak een grote populatie was die verslaafd is aan pijnstillers, antidepressiva en humeur-veranderende legale pillen.

Naast de hebzucht van apotheken, zijn pijn en chronische pijn moeilijk te bestrijden zonder het gebruik van medicijnen die ernstige bijwerkingen en een lichamelijke afhankelijkheid veroorzaken. Voorgeschreven pijnstillers zoals opiaten zijn zeer verslavend en ze kunnen dodelijk zijn: in de VS doodden ze ongeveer 16.000 patiënten in 2013 en het aantal is gestegen tot 25.000 in 2015. Naar schatting zijn 2 miljoen mensen op de een of andere manier verslaafd aan dit soort medicijnen. De pijnstiller industrie is enorm, net zo groot als de psychotrope markt voor legale medicijnen, beiden gemakkelijk aangepakt door medicinale cannabis, volgens een heleboel wetenschappelijke studies.

FEITEN EN CIJFERS OVER PATIËNTEN DIE MEDICINALE CANNABIS GEBRUIKEN

Volgens het onderzoek van Bradfords, was het aantal Amerikanen die stoppen of verminderen van pijnstillers, antidepressiva en andere medicijnen indrukwekkend in de VS met medicinale cannabis regelgeving: een gemiddelde arts schreef elk jaar 265 minder dosissen antidepressiva voor, en 562 minder dosissen van anxiolytica. Dezelfde typische arts schreef 486 minder dosissen geneesmiddelen voor tegen epilepsie, en 541 minder anti-misselijkheid. Wat het publiek het meest schokte was dat onze gemiddelde huisarts 1.826 minder dosissen pijnstillers voorschreef in één jaar.

Deze studie toonde duidelijk bewijs dat het aantal van sommige gecontroleerde Medicare recepten drastisch teruggebracht werd waar patiënten vrij waren om cannabisproducten te kiezen om hun condities te behandelen. De meest voorkomende ziekten die met cannabis behandeld werden en genoemd in deze studie waren angst, depressie, pijn en chronische pijn, misselijkheid, toevallen en spasticiteit, slaapstoornissen, verslaving aan stoffen. Onder de positieve resultaten van de cannabis normalisering in Noord-Amerika, kunnen we ook een vermindering van het gebruik en misbruik van gevaarlijke drugs en harddrugs zien, zoals heroïne en alcohol.

Na slechts een paar jaar van cannabis legalisatie experimenten in de VS, lijkt het erop dat deze hervorming onmiddellijk leidde tot verschillende recept gewoonten: een groot aantal patiënten kiest voor de natuurlijke therapeutische effecten van de cannabis plant tegen de ernstige en soms dodelijke bijwerkingen van synthetische drugs. Bovendien is cannabis ook goedkoper dan veel van de gepatenteerde geneesmiddelen die het kan vervangen. Sommige apotheken zullen het waarschijnlijk niet leuk vinden.

FARMACEUTISCHE BEDRIJVEN VERLIEZEN WINST, PATIËNTEN WINNEN ONAFHANKELIJKHEID

Therapeutisch gebruik van cannabis door Amerikaanse patiënten stelde in staat om de kosten van Medicare te verlagen met 165 miljoen dollar in 2013. Als alle Noord-Amerikaanse Staten effectieve wetten voor medicinale cannabis in werking zullen hebben, zullen de besparingen van de publieke gezondheidszorg oplopen tot ongeveer 470 miljoen per jaar. Helaas, zou dit kunnen gebeuren, alleen maar omdat Medicare niet zal betalen voor medicinale cannabis, aangezien ze het vandaag de dag niet doet. Patiënten moeten betalen voor hun cannabis medicijn, terwijl veel gevaarlijke geneesmiddelen op recept worden gesubsidieerd door de federale overheid via Medicare.

Ondanks dit oneerlijke publieke gezondheidszorg regime, gedeeld door een groot aantal landen, voegt dit nieuwe onderzoek naar recepten gewoonten veel bewijs toe over patiënten die cannabis verkiezen over pijnstillers, opioïden of andere medicijnen, ongeacht de kosten die zij moeten dragen. Dit gebeurt zodra de patiënten het gevoel hebben dat cannabinoïden andere voorschriften effectief kunnen vervangen, met name de meest gevaarlijke.

Uiteraard moet de Drug Enforcement Administration (DEA) nu de herclassificatie van cannabis overwegen van een Schedule I stof naar een Schedule II op een federaal niveau. Dit zou betekenen dat in de toekomst medicinale cannabis kan worden ondersteund door Medicare voor bepaalde condities. Als cannabis heringedeeld wordt, zouden ook particuliere verzekeringsmaatschappijen de kosten dekken voor hun patiënten. Deze geldstroom gaat niet meer via traditionele farmaceutische bedrijven, en bijna 500 miljoen dollar zal elk jaar worden verdampt uit de spaarpot van de farmaceutische bedrijven.

cannabis therapeutische artsenpatiënt

DE RELATIES TUSSEN ARTS EN PATIËNT ZOUDEN KUNNEN VERANDEREN

Na vele jaren van groot geld verdienen met pijnstillers en verschillende soorten van psychofarmaca, zullen de grote farmaceutische bedrijven misschien een kleine vermindering van hun inkomsten van pijnbestrijding en feel-good pillen verkoop ervaren. Cannabis daagt nu ook de beslis-modellen van de wetenschappelijke gezondheidszorg uit, gewoon door de beslissingen, en soms ook de productie van medicijnen zelf in handen te plaatsen van de patiënt. Artsen worden gebruikt om de exacte dosis van de standaard medicijnen voor te schrijven. Met medicinale cannabis moeten ze deze methodes ontwikkelen, aangezien een volledige controle van cannabinoïde inname van een patiënt moeilijk te verkrijgen is, en patiënten in staat zijn om uit verschillende soorten en cannabis derivaten te kunnen kiezen om te voldoen aan hun specifieke therapeutische behoeften.

 

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.