By Marguerite Arnold

Mode is een afspiegeling van trends in de wereld. En aangezien wiet steeds meer geaccepteerd wordt, is het niet verrassend dat cannabismode ook in opkomst is. Van grappige petten tot stijlvolle hennepkleding, er is voor iedereen wel wat te vinden.

Ontdek hieronder alles over cannabismode.


De opkomst van cannabismode

Moderne cannabismode dook voor het eerst op in de jaren 60, samen met de opkomst van de hippiecultuur — een cultuur waarmee de plant onlosmakelijk bleef. Wiet en de hippiecultuur waren beide onderdeel van de tegencultuur in de jaren 60, dus daarop geïnspireerde mode waren een manier om dit te uiten.

Tegenwoordig is cannabismode, naast de plant zelf, echt doorgedrongen tot de mainstream. Van met cannabisbladeren versierde bucket hats op festivals tot hoogwaardige kledingstukken van hennepvezels: cannabiskleding is overal te vinden en wordt alleen maar populairder.

Hippies

Hennep: een uniek aspect van cannabismode

Hennepvezels worden al heel lang gebruikt in textiel, dus in die zin is cannabismode al duizenden jaren oud. Maar pas de laatste tien jaar kiezen nieuwe en gevestigde modemerken weer voor hennep als vezelbron voor hun kleding.

Hennep is een veelzijdig materiaal dat voor het ongetrainde oog niet van katoen te onderscheiden is. En de dagen dat alle wietgerelateerde kleding een schreeuwerige opdruk van iets met wietbladeren bevatte, zijn ook voorbij. Hennepkleding kan van alles zijn, van de meest eenvoudige kleding (t-shirts en hoodies) tot elegante overhemden, broeken en zelfs schoenen. Je zou er nooit aan kunnen zien dat het ook maar iets met cannabis gemeen heeft.

Cannabiskleding: moderne esthetiek

Zoals vermeld, is wietkleding niet langer beperkt tot de hippie-look. Waarschijnlijk laat het merendeel van de huidige cannabismode zich het beste omschrijven als casual wear (denk aan trainingsbroeken en hoodies), en daarnaast bestaat er een geweldig scala aan petten! Daarbij is het belangrijk om op te merken dat de meeste cannabisgerelateerde kleding niet van hennep is gemaakt, maar van katoen of synthetische materialen.

Er zijn zelfs een aantal gerenommeerde merken die nu cannabis in hun collecties verwerken.

High-end merken voor wietkleding

Neem bijvoorbeeld Edie Parker, een merk op het gebied van mode en huishoudelijke artikelen dat een merkidentiteit heeft gebouwd rond cannabis.

Het merk heeft twee kledinglijnen, Weedie Parker en Flower. Het is vermeldenswaardig dat, in ieder geval op het moment van schrijven, de kledingstukken van Weedie Parker (voornamelijk tassen) niet duidelijk gerelateerd zijn aan cannabis. Afgezien van een tas met wietbladeren, zien de meeste er vrij onschuldig uit. De Flower-collectie is iets opvallender, maar is zeker niet zo opzichtig dat het heel erg opvalt.

Dit laat zien hoe ver cannabismode is gegroeid. Het draait niet langer om de wereld laten weten dat je blowt, maar eerder om het subtiel integreren van cannabis in heel normale kleding.

In het high-end segment vind je allerlei merken, van Moschino en Vivienne Westwood tot Marc Jacobs en vele anderen, die op verschillende manieren afbeeldingen van cannabis in hun designs hebben verwerkt. De kleding van deze merken kost vaak wel duizenden euro's, waarmee het imago van de plant een bijzonder exclusief tintje krijgt.

Weed fashion

Casual collecties: stijlvolle en comfortabele streetwear

De meeste cannabiskleding is tegenwoordig echter comfy, casual streetwear. Losjes, comfortabel en veelzijdig; de ontwerpers van deze kleding weten precies wat hun doelgroep zoekt. Toch is deze kleding vaak zo mainstream dat niet alleen wietgebruikers het dragen. De stijl spreekt allerlei soorten klanten aan, zelfs als ze niet bekend zijn met het merk.

Met deze universele allure, gecombineerd met de groeiende acceptatie van wiet in een groot deel van de wereld, kun je verwachten dat alleen maar meer mensen cannabisgerelateerde kleding gaan dragen.

Accessoires in de wietmode: functionaliteit gecombineerd met mode

De mainstream cannabismode bestaat dus vooral uit comfy streetwear, maar binnen de cannabis community gaat het veel verder en beslaat het vele aspecten van het leven.

Cannabis is voor sommigen echt een leefstijl. Daarbij dient wietmode vooral ook functioneel te zijn; los van de laidback stijl wil je je ook op je gemak voelen als je stoned bent.

Naast kleding behoren ook onder andere tassen, hoesjes, accessoires, hoeden en zonnebrillen tot de wietmode. Omdat de gemiddelde stoner vloei, wiet en een grinder meeneemt, zijn zakken vaak niet genoeg. Er is dan ook een grote vraag naar specifieke tassen en hoesjes, vooral de typen die het aroma van wiet helpen maskeren. Naast hoeden en zonnebrillen helpen deze artikelen vaker om een merkidentiteit uit te dragen dan de meeste wietkleding.

Inmiddels heeft wietmode zelfs de weg naar het interieur gevonden. Steeds vaker halen mensen accessoires voor het roken en kweken van bekende merken in huis. Veel cannabis modemerken zijn zo slim dat ze huishoudelijke artikelen aanbieden die aan alle wensen van de stoner voldoen.

RQS clothing

Cannabismode: wat vind je in de rekken?

Tegenwoordig bestaat er cannabisgerelateerde kleding in allerlei stijlen. Toch is de overgrote meerderheid van de kleding te vinden in de volgende categorieën (waaronder veel van ons eigen merk)!

  • Hoodies en t-shirts

Hoodies en t-shirts behoren tot de meest voorkomende wietkleding. Ze zitten lekker en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, waardoor ze eigenlijk voor iedereen geschikt zijn. Met deze veelzijdigheid zijn ze een voor de hand liggende keuze voor elk merk dat een grote markt wil bereiken en dragen ze bij aan de normalisering van cannabisgebruik.

Royal Queen Seeds heeft een assortiment t-shirts en sweaters. Sommige ervan zijn overduidelijk wietgerelateerd en daarmee aantrekkelijk voor iedereen die zijn cannabisgebruik niet onder stoelen of banken steekt. Andere kledingstukken zijn echter veel subtieler, zoals ons sweatshirt met de RQS leeuw op de borst. Herkenbaar voor mensen die het kennen; de rest denkt gewoon dat het een normale sweater is.

  • Hoofddeksels

Hoofddeksels zijn erg populair en een geweldige manier voor merken om bekendheid te genereren en een gevoel van gemeenschap te creëren. Petten en beanies zijn de populairste hoofddeksels in de cannabismode.

Bij ons vind je truckercaps en beanies die zeer subtiel zijn. Er staat misschien Royal Queen Seeds op, maar verder trekken ze niet veel aandacht. En als mensen de naam al kennen, zullen ze er waarschijnlijk niet over oordelen!

  • Schoenen

Cannabis schoenen zijn minder bekend, maar groeien in populariteit. Neem bijvoorbeeld onze eigen hennep schoenen; deze zijn 100% veganistisch en uitsluitend gemaakt van natuurlijke materialen. En toch zien ze eruit als normale, comfortabele sportschoenen.

Als je de planeet wilt helpen door hennep aan je voeten te dragen, dan zijn dit soort schoenen de juiste keuze. Heb je liever wat meer opvallende schoenen? Dan kun je er ook vinden die minder subtiel zijn.

  • Accessoires

Het is makkelijk om het te vergeten, maar de wereld barst van de cannabis accessoires. Deze zijn overal te vinden en er zijn veel merken die ze aanbieden. Van grinders tot sokken, sieraden, zonnebrillen en ondergoed, je kunt van alles vinden om je leven te verrijken met fraaie wietmode en handige huishoudelijke artikelen.

We hebben bijvoorbeeld aanstekers, grinders, rolling trays, pijpen, bongs, stash boxes en nog veel meer.

Cannabiskleding: van high fashion tot casual comfort

Cannabismode is overal en wordt steeds gewoner. De tijd dat je een hippie moest zijn of alleen een hoodie met cannabisbladeren kon vinden, is voorbij. Tegenwoordig kun je je liefde voor de plant uitdragen en zelf kiezen hoe je eruit ziet. Door subtielere ontwerpen te kiezen, trek je geen onnodige aandacht. En als je het niet erg vindt om in de schijnwerpers te staan, dan is er ook meer opvallende kleding voor jou!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.