By Miguel Ordoñez

De cannabis wordt traditioneel gekweekt in de zuidoostelijke regio van Macedonië en is, vandaag de dag, grotendeels bestemd voor binnenlands gebruik. Hoewel cannabis een illegale substantie is, is het gebruik vooral onder jongeren zeer populair. De autoriteiten zullen in het algemeen een oogje dichtknijpen als het om het bezit van kleinere hoeveelheden gaat. Macedonië is ook een belangrijke halteplaats op de drugshandelsroutes door de Balkan. Hier passeert cannabis uit Albanië op weg naar Europa, wordt veelal uit Afghanistan afkomstig heroïne gesmokkeld, en komt cocaïne binnen uit Turkije, Bulgarije en Servië. Net zoals in buurland Griekenland is er een kleine legalisatiebeweging in opkomst.

Cannabis in Macedonië

Het bezit, het gebruik, de verkoop, het kweken en de distributie van cannabis zijn allemaal illegaal in de Republiek Macedonië. Bezit kan boetes opleveren en gevangenisstraffen van 30 – 60 dagen. Personen die betrapt worden met kleinere hoeveelheden (minder dan 5 gram) laat men vaak met een waarschuwing gaan. Als de autoriteiten iemand meenemen naar het politiebureau zullen ze hem alleen voor een paar uur in verzekerde bewaring houden; in ieder geval niet meer dan 6 uur. Personen die betrapt worden met grotere hoeveelheden kunnen veroordeeld worden van 5 tot 10 jaar gevangenisstraf. Ondanks het feit dat cannabis een illegale substantie is in Macedonië, is het gebruik ervan populair. De cannabisgewassen op de velden van degenen die worden betrapt met het cultiveren worden vernietigd, en alle producten worden in beslag genomen. Van 2009 – 2012 is een totaal 300 kg. geconfisqueerd. Cannabis wordt al duizenden jaren in het zuidoostelijke deel van Macedonië gekweekt. De autoriteiten in deze regio zijn over het algemeen liberaler ten aanzien van het gebruik en het kweken van cannabis.

De prijs van cannabis in Macedonië

In Macedonië kan een gram van gemiddelde kwaliteit marihuana worden gekocht voor $ 2. Een 'SIBICA-pack' (ongeveer 3 gram) kost $ 6. U betaalt $ 40 voor 50 gram en $ 60 voor 100 gram. Als u een kilo wilt kopen betaalt u ongeveer $ 230. Een hogere kwaliteit cannabis kost ongeveer $ 6 per gram.

De kwaliteit van cannabis in Macedonië

De meeste cannabis in Skopje, Macedonië, is afkomstig uit Albanië en van lage tot gemiddelde kwaliteit. Alhoewel er steeds vaker marihuana van een hogere kwaliteit in het gebied wordt aangetroffen zijn deze soorten niet zo effectief als de medicinale marihuanasoorten van de westerse markt. De uit Turkije geïmporteerde hasj is ook van lage kwaliteit. Als u het geluk hebt om in een cannabisproducerende regio te wonen of deze te bezoeken, heeft u toegang tot een hogere kwaliteit marihuana.

Cannabissoorten uit Macedonië

Typisch voor dit gebied zijn de grote Sativa-soorten: Royal Madre, Sour Diesel en Royal AK. De marihuana in de Republiek Macedonië (vooral rond Skopje) is niet zo krachtig als een aantal van de medicinale soorten met hoge gehaltes THC en CBD die in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld, maar er worden ook sterk ruikende en kleverige buds in dit gebied waargenomen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.