USA DAYS — Haast je om 50% te besparen Bespaar Nu 

By RQS Editorial Team

Veel mensen genieten van drugs en gebruiken het om meerdere redenen. Sommigen nemen graag stimulerende middelen om veel werk gedaan te krijgen of helemaal los te gaan op een rave. Sommigen drinken alcohol als sociaal hulpmiddel om het zelfvertrouwen te versterken. Anderen genieten weer van het roken van een joint, als medicijn of ontspannend middel, terwijl weer anderen genieten van een microdosering paddo's om de cognitieve functies te stimuleren.

Wat de meeste van deze stoffen gemeen hebben, is de illegale status in de meeste landen op de wereld. Vanwege deze classificatie, moeten gebruikers vertrouwen op drugdealers en underground productiefaciliteiten om producten te verkrijgen die meestal onzuiver zijn en mogelijk ook gevaarlijk. Ongeacht de redenen voor het drugsgebruik van mensen, zorgt dit natuurlijk wel voor een interessant onderzoeksdomein. De Global Drug Survey 2017 werd uitgevoerd om de drugsgewoonten van de wereld in kaart te brengen. Eerdere onderzoeken zijn uitgevoerd in de jaren 2013, 2014, 2015 en 2016.

HET VERZAMELEN VAN GEGEVENS

Deze enquête werd gecreëerd met als belangrijkste doel het verzamelen van gegevens van drugsgebruikers, om deze vervolgens op een zinvolle manier op te stellen en te beoordelen, ongeacht de juridische status van de drugs. Dit is allemaal in een poging het drugsgebruik veiliger te maken door eerlijke conversaties te stimuleren.

Dit is een flinke enquête, waarbij gegevens werden verzameld van 119.846 personen uit 50 landen. De landen met het grootste aantal respondenten zijn Duitsland, Denemarken, de VS, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada, Oostenrijk en Nieuw-Zeeland. Het team achter dit project bestaat uit deskundigen op het gebied van geneeskunde, toxicologie, volksgezondheid, psychologie, chemie, openbare orde, criminologie, sociologie, schadebeperking en verslaving.

Hoewel de enquête zo zijn beperkingen heeft als het gaat om bevooroordeelde reacties en vergelijkingen per land, leverde het wel een aantal intrigerende resultaten op. De Global Drug Survey 2017 verzamelde waardevolle gegevens die kunnen worden geanalyseerd om de gezondheidseffecten van drugs en alcohol in een bepaald land of regio te bepalen. De gegevens fungeren ook als basis om de dynamiek te analyseren tussen persoonlijke besluitvorming en drugsgebruik, maar ook patronen in gebruik, schade, gezondheid en welzijn onder consumenten.

Drugsonderzoek wereldwijd consumeren

DEELNEMERS

Voordat we in de meer interessante en nieuwe bevindingen van de Global Drug Survey 2017 duiken, zullen we eerst eens uitzoeken wie er allemaal hebben bijgedragen aan deze gegevens.

Van alle respondenten was 32 procent vrouwelijk, in totaal 36.931 personen. Dat betekent dat 68 procent mannelijk was, in totaal 78.592 personen. 90,5 procent van deze groep mensen was blank, 3,2 procent gemengd, 0,4 procent Aziatisch (Pakistaans, Indisch, Bangladesh), 0,3 procent was zwart-Afrikaans/zwart-Caribisch, 2,8 procent was Spaans Latijns, 0,4 procent Zuidoost-Aziatisch, 1,8 procent anders, 0,2 procent was Aboriginal, 0,2 procent was Native Amerikaans en 0,2 procent was zwart-Amerikaans.

De gemiddelde leeftijd was 29,1 jaar. 46,7 procent was jonger dan 25. 29 procent was tussen de 25 en 34 jaar oud. 24,3 procent van de groep was ouder dan 35. 64,8 procent van de groep had werk, 29,5 procent bestond uit studenten en 41,8 procent was in bezit van een universitair diploma of had een hogere opleiding afgerond.

Het drugsgebruik in de groep was vrij gevarieerd en enorm veel personen gebruikten alcohol, cannabis, tabak en cafeïne. Andere veelgebruikte drugs, gebruikt door minder dan de helft van de groep, waren MDMA, cocaïne, paddo's, amfetaminen, LSD en lachgas. Tot minst gebruikte drugs behoren DMT, opium, kava, kratom en heroïne.

Nu we een duidelijk idee hebben van de demografische groep die deelnam aan de Global Drug Survey 2017 en de onderzochte drugs, kunnen we nu de meer specifieke bevindingen bespreken.

MEDISCHE NOODGEVALLEN

Een deel van de verzamelde data uit de enquête werd gebruikt om een wereldwijde vergelijking te maken van het aantal medische spoedgevallen na het gebruik van specifieke drugs. Deze gegevens kunnen ons vertellen welke drugs mogelijk gevaarlijker zijn, of tenminste welke meer roekeloos worden gebruikt. Hoewel er vele variabelen zijn als het gaat om gevaarlijk drugsgebruik, schetsen de resultaten nog steeds een overtuigend plaatje.

Ontdekt werd dat methamfetamine de drug was die verantwoordelijk was voor de meeste bezoeken aan de EHBO, op de voet gevolgd door synthetische cannabis en alcohol. Cannabis zelf stond op de een na laatste plaats op de lijst met medische noodgevallen en slechts 0,6 procent van de mensen zocht behandeling na consumptie. Hoewel er weinig gevaren worden geassocieerd met het gebruik van cannabis, zochten sommige personen wellicht medische hulp als een gevolg van de psychologische effecten van de high.

Onderaan de lijst vinden we paddo's, want slechts 0,2 procent van de gebruikers bezocht hiervoor in het laatste jaar de EHBO. Er moet natuurlijk wel rekening gehouden worden met het feit dat paddo's veel minder frequent worden gebruikt dan cannabis en dat de gebruiker in gevaar kan komen als het wordt gebruikt in de verkeerde setting of in combinatie met andere stoffen.

Verdamp Cannabis

CANNABIS GEBRUIK

Cannabis werd uitgebreid onderzocht in de Global Drug Survey 2017. Ontdekt werd dat de meerderheid van cannabisgebruikers in de groep de stof in de laatste 12 maanden tenminste 51 tot wel 300+ keer had gebruikt. De minderheid gaf aan 1 tot 50 keer cannabis te hebben gebruikt in de laatste 12 maanden.

WAKE AND BAKE

De methode "wake and bake" werd ook onderzocht in de enquête. Deze term verwijst naar het gebruik van cannabis vlak na het ontwaken. In de enquête werd uitgezocht hoeveel mensen een joint opstaken binnen 5 minuten tot 1 uur na het ontwaken. Maar liefst 21,9 procent van de Amerikaanse gebruikers beweerde dat ze actief deelnamen aan wake and bake, gevolgd door 18,4 procent Mexicaanse gebruikers. Meer dan 12 procent van de gebruikers uit Griekenland, Canada, Brazilië, Portugal, Schotland, Noorwegen en Finland vonden cannabis ook een prima manier om de dag te beginnen.

METHODES VAN CANNABIS GEBRUIK

In de enquête werd ook aan cannabisgebruikers gevraagd welke methoden zij het liefst gebruikten. Een grote meerderheid, namelijk 71,7 procent, beweerde het liefst een joint te roken als primaire consumptiemethode. Van de joint rokers, gaf 84,3 procent er de voorkeur aan hun wiet te mengen met tabak. Roken uit een bong of waterpijp was de tweede meestgebruikte methode, gevolgd door de pijp, vaporizer, blunt en edibles.

Het blijkt dat veel landen graag tabak gebruiken bij cannabis, wellicht door de gecombineerde effecten van THC en nicotine, of omdat tabak een prima brandende joint oplevert. Meer dan 90 procent van de rokers uit Italië, Griekenland, Hongarije, Denemarken en Zwitserland geven de voorkeur aan deze methode. Meer dan 80 procent van de rokers uit Nederland, België, Portugal, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Ierland en Spanje voegen graag tabak toe. De VS daarentegen, eindigde aan de andere kant van het spectrum, want slechts 8 procent van de rokers daar combineerde wiet met tabak.

REGELGEVING RONDOM CANNABIS

Naast het onderzoeken van de gewoonten van cannabisgebruikers, werd in de enquête ook gevraagd naar de politieke en economische opinies en dan met name de vraag wie de voorraad cannabis moet beheren en verkopen. Ontdekt werd dat 17 procent van de groep de voorkeur gaf aan een door de overheid gereguleerde cannabismarkt.

Dit kleine percentage is begrijpelijk, vooral als je rekening houdt met de rol die door vele wereldoverheden is gespeeld als het gaat om het verbieden van de stof en het straffen van de gebruikers. 38 procent van de groep beweerde dat ze liever zouden zien dat de markt wordt gereguleerd door non-profitorganisaties. 45 procent gaf aan dat ze de touwtjes liever in handen zien bij particuliere ondernemingen, misschien wel omdat dit een economische omgeving aanmoedigt die leidt tot concurrentie, innovatie en uiteindelijk de verkrijgbaarheid van producten van betere kwaliteit.

WIE HEEFT WAT VERDAMPT?

In de Global Drug Survey 2017 werd ook gekeken naar het gebruik van de vaporizer onder drugsgebruikers, maar niet alleen voor cannabis. Hoewel cannabis de meestgebruikte stof was in deze categorie, werd ook gemeld dat vele andere drugs in vaporizers werden gebruikt.

83,8 procent van de vapers gebruikten het apparaat om plantaardige cannabis te verdampen. Meer dan 20 procent gebruikte de vape voor het verdampen van cannabis hars, cannabis olie of een cannabis concentraat. 5,5 procent verdampte de psychoactieve drug DMT, terwijl 0,6 procent heroïne in de vape stopte. 0,4 procent gebruikte MDMA en 0,2 procent pakte de vape voor ketamine.

PADDO'S

Het gebruik van paddo's werd ook onderzocht in de enquête, evenals hoe ze werden verkregen. Van de gebruikers in Colombia beweerde 74 procent hun eigen voorraad te plukken. In Nieuw-Zeeland plukte 50 procent van de paddo gebruikers zelf. In Noorwegen plukte 39,2 procent zelf, terwijl 8,33 procent een eigen stash kweekte. In het Verenigd Koninkrijk plukte 22,9 procent zelf paddo's en 6,72 procent ging zelf aan de slag met kweken.

PSYCHEDELICA

In een ander deel van de enquête werd het gebruik van psychedelische drugs onderzocht, zoals Peyote, Ayahuasca, Psilocybine en DMT. Er werd ook gevraagd naar de motivatie voor het gebruik van deze stoffen. 91,6 procent beweerde dat hun gebruik te maken had met nieuwsgierigheid. 86,5 procent van de gebruikers zocht geestverruiming en 84,3 procent hoopte meer te leren over zichzelf.

Meer dan 70 procent van de gebruikers wenste een dieper begrip van de wereld en ongewone ervaringen. 67,5 procent van de gebruikers nam de drugs recreatief en 59,9 procent wilde het spiritueel begrip vergroten. Minder dan 40 procent van de gebruikers wilde afrekenen met emotionele problemen, seksuele gevoelens verbeteren of "ontsnappen" uit het dagelijks leven.

Extract cannabis consumeren

CRYPTO MARKTEN

Een ander onderzoeksgebied van de enquête was het gebruik van crypto markten en crypto valuta om online drugs te kopen, vaak anoniem. Crypto valuta, zoals Bitcoin, kunnen worden gebruikt om waarde wereldwijd over het internet te sturen met lage transactiekosten. Om deze reden worden ze vaak gebruikt om drugs aan te schaffen.

De auteurs van de publicatie beweren: "Darknet markten of crypto markten zijn nu zo'n 6 jaar actief (sinds de lancering van Silk Road in februari 2011). Op het dark- of hidden web, zijn website eigenaren, verkopers en klanten in staat relatief anoniem te blijven, omdat IP-adressen verborgen zijn. Er worden aankopen gedaan met behulp van de gedecentraliseerde virtuele valuta Bitcoin, die ook relatief anoniem kan worden gebruikt."

"Drie jaar na de ondergang van Silk Road, is het crypto ecosysteem nog steeds onvoorspelbaar: Exit scams, waar markteigenaren de markt onverwachts sluiten en het geld stelen, zijn heel gewoon. Ondanks verstoringen door de inspanningen van de wetshandhavers en scams, blijven de darknet markten voor drugs nog steeds groeien. Op het moment van de enquête waren er meer dan 20 functionerende markten, volgens dnstats.net.”

41,4 procent van de Finse gebruikers beweerde in de laatste 12 maanden drugs te hebben gekocht op darknet markten. Meer dan 20 procent van de gebruikers in Schotland, Noorwegen, Zweden en Polen heeft hetzelfde gedaan. Darknet aankopen stijgen sterk in zowel het Verenigd Koninkrijk als Ierland.

De drugs die het meest op deze manier werden gekocht, waren MDMA, cannabis en LSD.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.