Koken met cannabis is geweldig en het is een prima manier om geïnspireerd te raken in de keuken terwijl je nog steeds geniet van die geweldige high. Het punt is wel dat het lastig kan zijn om aan de slag te gaan, zeker als je zelf nog nooit echt gekookt hebt. Maar er is nog niets verloren! We hebben een lijst samengesteld met onze top vijf van, eenvoudig te volgen, cannabis recepten, om jou te helpen de keuken te veroveren. Lees dus lees snel verder!

5. CANNA BOTER

Canna Boter

Het is handig als je het recept voor cannabisboter onder de knie hebt. Hoewel de je boter waarschijnlijk niet zo uit het bakje oplikt, is het wel een goed ingrediënt in andere recepten, waardoor je bijna elk gerecht van een buzz kan voorzien (daarnaast heb je het nodig voor de meeste recepten hieronder!). Om het te maken, vermaal je je marihuana heel fijn (ongeveer 18-30 gram moet genoeg zijn). Gooi dit in een steelpan met 1 liter water en 250 gram boter. Breng het langzaam aan de kook en roer goed door. Je moet dit tenminste 3 uur laten sudderen, maar soms kan het klusje ook de hele dag in beslag nemen. Je weet dat je klaar bent als je een laag olie bovenop ziet drijven. Als het water te snel verdampt, voeg je nog een beetje bij.

Opmerking: Zorg ervoor dat je je pan niet te vol vult. De kokende olie zal overal heen spatten, wat een rommeltje geeft en je loopt ook nog het risico op brandwonden. Het is beter een steelpan te gebruiken met een glazen deksel.

Zodra je dit punt hebt bereikt, laat je het mengsel een beetje afkoelen. Nu kan je het zeven in een grote kom. Hiermee verwijder je resterend plantenmateriaal. Zet de kom in de koelkast, zodat het op kan stijven. Morgenochtend heb je een laag cannabis boter. Wees heel voorzichtig als je de bovenste laag met boter uit de kom haalt want je wil niet dat dit in het water valt! De boter kan nu in de koelkast worden bewaard.

4. CANNABIS THEE

Cannabis Thee

Deze is super eenvoudig en supersnel! Je hebt echter wel cannabis boter nodig (zie hierboven). Zet een kopje thee, gewoon zoals je normaal zou doen, en roer er vervolgens een theelepel cannabis boter doorheen. Zoet met honing en melk en in no time geniet je van een lekkere buzz!

3. MARIHUANA IJS

Marihuana Ijs

Zet een bijzonder toetje op tafel met zelfgemaakt wietijs. Om het te maken, giet je 500ml slagroom (of 350 ml slagroom en 150ml mascarpone voor een nog romiger versie) in een steelpan en verwarm dit op gemiddeld hoog vuur tot het suddert. In een andere pan smelt je 50 gram cannabis boter (zie boven) en 75 gram suiker. Pureer wat fruit in een kom, denk aan aardbeien of bananen. Combineer nu alle ingrediënten en roer goed door. Doe het mengsel over in een grote bak en zet het een nacht in de vriezer.

2. DE 5 MINUTEN CHOCOLADE MOK-CAKE

De 5 Minuten Chocolade Mok-cake

Met dit recept maak je in een paar minuten een overheerlijke chocolade explosie. Om te beginnen heb je een grote mok nodig die in de magnetron kan. Doe er twee eetlepels cacao poeder in, 4 eetlepels bloem, 4 eetlepels suiker, wat stukjes chocolade en een ei. Roer goed door. Als je wil kan je er nog andere ingrediënten aan toevoegen, zoals bessen, marshmallows of een beetje vanille. Nu voeg je je cannabis boter toe naar eigen wens (je moet wel een beetje een idee hebben van de kracht van je boter). Zet de mok in de magnetron en na 3-5 minuten koken is je smakelijke lekkernij klaar!

1. CANNABIS BROWNIES

Cannabis Brownies

Cannabis brownies zijn waarschijnlijk de meest bekende cannabis edible ooit en ze zijn vrij eenvoudig te maken. Je hebt wat marihuana nodig, wat olie en een brownie mix. Verzeker wel dat in jouw brownie mix wordt gevraagd om olie als toegevoegd ingrediënt, dit is enorm belangrijk.

Om te beginnen, moet je de olie infuseren met je cannabis. Vermaal dus 4-18 gram (afhankelijk van de gewenste sterkte), zo fijn als je kan. Plaats dit in een steelpan en voeg de hoeveelheid olie toe, zoals op de verpakking van de brownies staat aangegeven. Verwarm de olie grofweg 30 minuten op gemiddeld hoog vuur, waarbij je af en toe roert. Laat de olie afkoelen en zeef vervolgens de plantenmaterie eruit. Je hebt nu een cannabisolie die in je brownie mix kan worden gebruikt! Als je dat wenst, kan je ook de wiet in de mix laten zitten, voor een extra kick.

Dat is alles! Vijf super eenvoudige recepten om zelf mee te experimenteren. Je zal zelf eerst wat cannabis boter/olie moeten maken, maar zodra je dit basisingrediënt hebt, zal niets je meer stoppen. Dus duik die keuken in en word zelf ook gaar!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.