By Luke Sumpter

Royal Jack Automatic is een sativa-dominante kruising, vernoemd naar wijlen schrijver en cannabisactivist Jack Herer, ook wel bekend als "De Keizer van Cannabis". Herer schreef het boek _The Emperor Wears No Clothes: Hemp and the Marijuana Conspiracy_, dat gaat over het industriële gebruik en de milieuvoordelen van hennep. Hierin stelt hij dat hennep de enige natuurlijke bron is die kan voorzien in de wereldbehoefte aan textiel, papier en energie. 

Herer was een geducht voorvechter van cannabis en we presenteren vol trots een naar hem vernoemde cannabisvariëteit.

ROYAL JACK AUTOMATIC: GENETISCHE ACHTERGROND

De oorspronkelijke Jack Herer is een sativa-dominante variëteit die gebruikers trakteert op een helderhoofdige en euforische high. Nederlandse veredelaars creëerden deze soort in de jaren negentig. Dankzij haar inspirerende effecten veroverde ze daarbij al snel de lokale cannabisgemeenschap. Met haar toppen vonden mensen tijdelijke verlichting van stress, pijn en depressieve gevoelens. De kruising was zelfs verkrijgbaar in apotheken als medicinale variëteit. Sindsdien valt Jack Herer niet meer weg te denken uit het cannabiswereldje. De strain sleepte ontelbare awards in de wacht, waaronder eerste prijzen op de High Times Cannabis Cup.

De oorspronkelijke veredelaars gingen aan de slag met een kruising van de twee beste indica-variëteiten die destijds beschikbaar waren: Shiva Skunk en Northern Lights #5. De nazaten groeiden als een kenmerkende indica en induceerden een zalvende en stevige fysieke stone.

Er werd getracht deze effecten te harmoniëren; een Haze werd ingekruist om de strain met stevige sativa-effecten te verrijken. Deze iconische kruising uit Californië diende zich aan als meest geschikte kandidaat. Ze was namelijk gezegend met een torenhoog THC-gehalte en induceerde supersonische cognitieve effecten.

De veredelaars van RQS streefden ernaar om Jack Herer autoflowering-eigenschappen te schenken, zodat ze makkelijker te kweken werd en sneller groeide. Aspirant-kwekers konden vanaf dat moment profiteren van de kwekersvriendelijke zegeningen van de plant.

Royal Jack Auto

Royal Jack Auto
23_genetic background_1 Jack Herer x Ruderalis
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 80 cm
25_flowering time_1 7 - 8 weken
29_THC_1 THC: 16%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 30% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 70 - 120 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 80 cm
27_harvest period_1 11 - 12 weeks after sprouting
22_Effect_1 Creatief, Motiverend

Koop Royal Jack Auto

VRIENDELIJKE EN MOTIVERENDE HIGH: DE EFFECTEN

Royal Jack Automatic is niet zo'n strain waardoor de inhoud van je hersenpan opblaast. Nee, ze trakteert je op een subtiel, inspirerend effect dat je productiviteit fantastisch stimuleert. Haar toppen maken een THC-gehalte aan van 16%. Ruimschoots genoeg voor het stimuleren van creatieve gedachten en motivatie om zaken van je takenlijst te schrappen. Het is echter niet teveel van het goede, dus je gaat niet volledig plat. Haar cannabinoïde-profiel is helemaal perfect.

Royal Jack Automatic is goed in te zetten als overdagrokertje; of je nu meer werk wilt verzetten of een geestelijk voordeel nodig hebt tijdens fysieke activiteiten. De sativa-effecten geven je aandachtsspanne een boost, verbeteren je focus en versterken de radertjes in je hoofd. Dankzij haar gemiddelde CBD-gehalte hakt de high er niet snoeihard in en raak je aangenaam ontspannen. Perfect voor grote evenementen en samenkomsten.

VERWENNERIJ VOOR DE SMAAKPAPILLEN: SMAKEN EN AROMA'S

Royal Jack Automatic heeft van haar ouderplant voldoende kenmerkende geuren en smaken geërfd. Na een hijsje van haar toppen verrast ze je smaakpapillen met een overheerlijke smaak van peper, kruiden en specerijen. Myrceen, pineen en bèta-caryofylleen zijn de dominante terpenen die verantwoordelijk zijn voor deze smaken. Vanwege dit unieke en prominente smaakprofiel zit Royal Jack Automatic in veel edibles; ze maakt zowel zoete als hartige gerechten helemaal af.

GEDRONGEN EN ONOPVALLEND: KWEEKINFO

Royal Jack Automatic gedijt vooral in gematigde klimaatstreken. Ze blijft zowel binnen als buiten laag en dat is goed nieuws voor kwekers die onder de radar willen blijven. Binnenplanten worden tussen de 40 en 80cm hoog en passen met gemak in omgebouwde dozen en keukenkastjes. Reken op een oogstgewicht van zo'n 400g/m².

Buiten worden de planten met 60-80cm ongeveer net zo hoog en daar belonen ze je met 120g/plant. Royal Jack Automatic bloeit razendsnel en 11-12 weken na het kiemproces mag je je trimschaartje al tevoorschijn halen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.