Nieuwe cannabis Seedfinder - vind jouw match!

By Steven Voser

Constipatie kan een lastig gespreksonderwerp zijn. Daarnaast kan het lastig zijn om het te behandelen, omdat het op zichzelf niet zozeer een aandoening is maar een symptoom van andere aandoeningen.

Stress, prikkelbare darmsyndroom en zelfs neurologische aandoeningen kunnen je spijsverteringsstelsel irriteren. Ook de menstruatie of een tekort aan vezels kan leiden tot constipatie.

Constipatie maakt niet alleen de bezoeken aan het toilet lastig. We spreken van constipatie als je minder dan twee keer per week naar het toilet gaat. Als je van mening bent dat je stoelgang 25% van de tijd niet moeiteloos gaat, of als je vaker dan één keer moet proberen, is het tijd om een behandeling voor constipatie te overwegen.

HET VERHELPEN VAN CONSTIPATIE

Er zullen veranderingen moeten worden doorgevoerd in je dieet om te verzekeren dat je de dag goed gehydrateerd doorkomt en genoeg vezels ontvangt. Overleg met je arts over mogelijke oorzaken van je constipatie, zoals een mogelijke voedselallergie.

Terwijl je probeert om te gaan met de symptomen, kan het zo zijn dat je arts medicinale cannabis aanraadt. Dit wordt gebruikt in het geval van meer ernstige darmaandoeningen, zoals de ziekte van Chrohn, waarbij de ontlasting bijna helemaal vloeibaar is.

Als je last hebt van constipatie, kan het zijn dat je soms schommelt tussen harde en zachte ontlasting. Je darmen komen dan bij van een achterstand en moeten worden ontspannen. Dit is een probleem waarbij cannabis inderdaad van pas kan komen.

Hemp seeds

DE IMPACT VAN CANNABIS OP CONSTIPATIE

Cannabis kan werken als een laxeermiddel terwijl pijn en ongemak worden verlicht. Vaak zal een beetje THC het spijsverteringsstelsel ontspannen. Wanneer THC en andere cannabinoïden worden ingenomen, bereiken ze de hersenen via de bloedbaan en beïnvloeden het neurologische systeem.

In lopend onderzoek is ontdekt dat cannabis een soort turbo-kracht uitoefent op verschillende neuronen en de flow van neurale paden. Cannabinoïden werken op het gehele zenuwstelsel en kunnen zenuwverbindingen verlichten terwijl de geest en de spieren worden ontspannen. Ze werken zelfs braakwerkend en stimuleren de eetlust.

Vanwege de angst-werende eigenschappen kan CBD een zinvolle behandeling zijn, zelfs als een geïsoleerde olie. Zodra de spieren en zenuwen, die geassocieerd worden met je darmen, ontspannen, kan afgebroken voeding gemakkelijker passeren.

THC may have health benefits

GEROOKTE TOPPEN OF HENNEPZADEN?

Er zijn specifieke soorten die je kunt roken of verdampen omdat deze in verband gebracht zijn met de behandeling van constipatie (zoals Haze Berry of Shining Silver Haze). Ook hennepvezels zelf zijn interessant omdat ze sterke, braakwerende eigenschappen lijken te bezitten. De kennis van cannabis als medicijn gaat al duizenden jaren terug en zijn herleid naar de vroegste Chinese geschriften. Hennepzaden werden voorgeschreven voor de behandeling van constipatie en allerlei andere aandoeningen. De werkzaamheid van cannabis in het verlichten van constipatie is recentelijk vastgesteld in een onderzoek, gepubliceerd in het American Journal of Gastroenterology[1].

Het is ook bekend dat cannabis een integrale rol speelde in diverse andere Aziatische medicijnsystemen, zoals India's Ayurvedische geneeskunde. Vanuit Azië verspreidde dit systeem zich over de rest van de wereld. Het werd eeuwenlang beschouwd als een krachtig kruidenmedicijn. Als je het veilig kunt aanschaffen, is cannabis wellicht een goed medicijn voor jou.

External Resources:
  1. Efficacy of a Chinese Herbal Proprietary Medicine (Hemp Seed Pill) for Functional Constipation - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.