🤯 Autoflower Madness: pak tot wel 50% korting  ⏤ BESPAAR NU 🔥

 🤯 Autoflower Madness: pak tot
wel 50% korting
 ⏤ BESPAAR NU 🔥

By Adam Parsons

Volgens het European Drug Report 2016 van de EU, maken cannabis producten 78% op van alle drugsvangsten door Europese handhavingsinstanties. De War On Drugs verliest echter meer en meer politieke onderbouwing, omdat cannabis steeds vaker gelegaliseerd wordt. In de EU zelf, zijn Duitsland, Italië, Nederland en Tsjechië al begonnen met het toestaan van voorgeschreven cannabis voor medicinaal gebruik. Deze landen zijn aangehaald door minister-president Xavier Bettel. Dat deed hij bij zijn aankondiging over het feit dat Luxemburg zich binnenkort ook bij deze landen voegt. Het is een bemoedigend teken voor de beweging om cannabis in Europa en daarbuiten te legaliseren. Luxemburg heeft een gecompliceerde geschiedenis met wiet, maar toch ziet zelfs dit land het licht als het gaat om de medicinale toepassingen ervan.

CANNABIS WETTEN IN LUXEMBURG

Luxemburg is een oprichtende lidstaat van de Europese Unie en ligt tussen Frankrijk, Duitsland en België. Het land heeft zijn eigen taal en een onderscheidende cultuur. Het is ook de enige constitutionele monarchie ter wereld die nog steeds een groothertogdom is. Kortom, dit land heeft zo zijn eigen manier om dingen te doen, maar is wel altijd gevoelig geweest voor de acties van de buren.

Met name de legalisatie van de verkoop van cannabis in de Nederlandse coffeeshops heeft geleid tot een enorme straathandel in Luxemburg. Veel van de wiet die illegaal in Luxemburg wordt verkocht, wordt het land in gesmokkeld vanuit Maastricht of Amsterdam. Hoewel de verkoop en het gebruik van cannabis illegaal is in Luxemburg, is het bezit van persoonlijke hoeveelheden gedecriminaliseerd. In het ergste geval wordt er een boete opgelegd. Het kweken van cannabis is legaal, maar uitsluitend met soorten die minder dan 0,3% THC bevatten.

Precription Cannabis

MEDICINALE CANNABIS

In Luxemburg zijn genoeg patiënten die schreeuwen om een veilige voorraad gereguleerde cannabis, vooral nu de medicinale toepassingen steeds beter worden begrepen. Mensen die hun ziekte met marihuana verlichten en behandelen, doen veel om een eind te maken aan de vermoeiende stereotypes rondom cannabisgebruikers.

De verhalen van patiënten zijn de eerste stap richting een wijdverspreide legalisatie. Een beweging in Luxemburg, die een petitie startte voor cannabis legalisatie, heeft duizenden handtekeningen opgehaald. Premier Xavier Bettel heeft uiteindelijk aangekondigd dat de Minister van Volksgezondheid, Lydia Mutsch, de toegang tot medicinale cannabis in Luxemburg formaliseert.

BEPERKINGEN

Minister Mutsch staat erop dat men alleen onder strikte voorwaarden in aanmerking komt voor medicinale cannabis. Alle geautoriseerde soorten of op cannabinoïden gebaseerde medicijnen moeten een zeer laag THC percentage bevatten. De producten worden uitsluitend via apotheken in ziekenhuizen verstrekt. In andere rechtsgebieden hebben artsen de bevoegdheid gekregen om te bepalen of wiet een geschikte behandeling is. Maar in Luxemburg komen alleen ernstige aandoeningen in aanmerking. Het wordt verwacht dat cannabis alleen wordt toegestaan voor patiënten met kanker die chemotherapie ondergaan. Neurologische aandoeningen als Alzheimer en multiple sclerose komen ook in aanmerking. Evenals andere ziekten waarbij patiënten te maken hebben met ernstige spierspasmen, pijn of epilepsie.

Dit regime is strenger dan waar activisten op hoopten, maar kan in Luxemburg wel op een belangrijke maatschappelijke verschuiving duiden. Met de normalisering van cannabis als medicijn, beschouwen meer mensen het als een nuttige, therapeutische stof in plaats van als een schandelijke drug. Medicinale toegang kan in de toekomst worden uitgebreid naarmate de internationale trend richting wiet legalisatie zich voortzet. We wensen de medicinale gebruikers in Luxemburg heel veel succes!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.