By Luke Sumpter

Als snelbloeiende soort biedt Speedy Chile de meeste voordelen van een autoflower, maar behoudt ze haar fotoperiodieke kracht. Ze is compact en makkelijk te kweken, maar zeker niet karig wat productiviteit of effecten betreft.

Bij Royal Queen Seeds begrijpen we dat de meeste telers een korte bloei wensen. Vaak vermijden ze autoflowers echter vanwege de lage gehaltes THC ervan. Dat is precies de reden dat we Speedy Chile creëerden. Deze soort biedt het beste van twee werelden. Je kunt haar daarbij zo lang in de vegetatieve groei houden als je maar wilt!

SPEEDY CHILE: GENETISCHE ANALYSE

De breeders van RQS creëerden Speedy Chile uit een behoefte aan iets nieuws. Het verkrijgen van een THC-gehalte en de opbrengst van een fotoperiodieke soort naast de vlugge bloeitijd van een autoflower, vereist deskundigheid en veel geduld. Beide zijn gelukkig ruimschoots aanwezig bij het team van RQS.

We begonnen het ambitieuze experiment met de ouder Early Skunk — het nageslacht van Skunk #1 en Early Pearl. Uiteraard verwijst het woord “early” naar de betrouwbare, snelle bloeifase van deze soort. Early Skunk biedt een grote opbrengst en skunky toppen na slechts 7 weken bloei.

De veredelaars selecteerden Early Skunk echter niet alleen om haar tempo. Ze werden tevens overtuigd door haar schimmelbestendigheid, overheerlijke terpenen en beginnersvriendelijke genen.

Ter aanvulling op deze veelzijdige eigenschappen van Early Skunk, hadden we een soort van hetzelfde kaliber nodig. Na een zorgvuldige afweging bleek Chile Indica de geschikte kandidaat. Zoals de naam al suggereert, is deze soort afkomstig uit het Zuid-Amerikaanse land Chili.

Chile Indica heeft grote toppen, boordevol kruidige, aardachtige, zure en dennenachtige terpenen. De high hiervan triggert een euforische, rustige en creatieve stemming.

Uiteindelijk — na generaties van kruisingen en terugkruisingen — isoleerden de breeders de beste eigenschappen van elke ouder, waarmee we een vlugge soort hadden verkregen.

HET KWEKEN VAN SPEEDY CHILE

Speedy Chile biedt zowel binnen als buiten een bevredigende oogst. Zet je droogrek maar vast klaar. Voordat je het weet, is ze namelijk klaar voor de oogst.

Als ongekende soort, verrast Speedy Chile zelfs de meest ervaren telers. Je ziet niet vaak zo’n compacte plant zo’n goede oogst opleveren.

Haar toppen zijn compact, lang en spits toelopend. Elke top bevat daarbij een kristalrijke laag van trichomen en maar weinig suikerblaadjes (oftewel meer ruimte voor topmassa!).

Speedy Chile

Speedy Chile

Speedy Chile

Genetic background Early Skunk x Skunk x Chile Indica
Yield indoor 475 - 525 gr/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 6 weeks
THC strength THC: 16% (aprox.) / CBD: Low
Blend 30% Sativa, 70% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 450 - 500 g/per plant (dried)
Height outdoor 100 - 170 cm
Harvest time Early September
Effect Relaxing and full of flavour

Buy Speedy Chile

Speedy Chile floreert in een iets warmer binnenklimaat. Hier groeit ze uit tot een maximale hoogte van 1m.

Dankzij het kleine formaat is ze simpel te kweken. Discrete kwekers zullen daarbij in hun nopjes zijn doordat Speedy Chile ook in een kast of omgebouwde doos past. Verwacht een bevredigende opbrengst van 525g/m² na een korte bloei van 6-8 weken.

Ook buiten gedijt Speedy Chile goed. Zet haar in een kweekbed of grote pot en je ziet haar uitgroeien tot een iets grotere hoogte.

Na enkele weken onder de zon levert ze een indrukwekkende oogst op van 500g/plant. Slijp begin september je scharen om te kunnen oogsten.

HET EFFECT VAN SPEEDY CHILE

Speedy Chile heeft een voornamelijk stoned en rustgevend effect. Na een paar trekken wordt de voorouder Chile Indica duidelijk merkbaar. Een warm en zwaar gevoel trekt door je lichaam, gevolgd door gelukzaligheid.

Naarmate je lichaam los begint te komen en smelt, neemt de cognitieve activiteit juist toe. Dit is ongebruikelijk voor de meeste indica’s. Early Skunk geeft de soort echter een licht stimulerend effect. Daardoor kun je de hele dag door zonder problemen van Speedy Chile genieten.

Speedy Chile kan mogelijk ook een gunstige invloed op de gezondheid hebben. Haar indica-achtige high kan enige verlichting geven en de eetlust bevorderen. Zorg dat je wat snacks op voorraad hebt om de onvermijdelijke munchies tegen te gaan!

DE SMAAK EN HET AROMA

Speedy Chile windt er geen doekjes om als het aankomt op de smaak en het aroma. Deze penetrante soort vult moeiteloos de ruimte met haar geur. Daarnaast verveelt de smaak van haar rook nooit, ook niet als je ruimschoots aan je tweede joint bezig bent.

De soort heeft het overgrote deel van haar terpenen-profiel geërfd van haar skunky ouder. Early Skunk bood zure en aardachtige aroma’s en — uiteraard — skunk! Het pittige aroma van Chile Indica kun je echter eveneens terugvinden in de rook.

Het terpenen-profiel van Speedy Chile bestaat vooral uit myrceen. Deze terpeen draagt bij aan het stonede, rustgevende effect van de soort.

SPEEDY CHILE: EEN UITSTEKENDE OPBRENGST IN MINIMALE TIJD

Onze breeders creëerden Speedy Chile met een duidelijke reden. De kenmerken van deze soort zijn echter verre van vanzelfsprekend. Degenen die op zoek zijn naar snelle soorten, hoeven niet langer compromissen te sluiten qua opbrengst en kracht. Deze soort blijft tijdens elke fase van de groei en ook daarna nog indruk maken. Geniet van haar aardachtige smaak, bedwelmende high en aanschouw hoe Speedy Chile haar toppen in recordtijd aanmaakt!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.