By Luke Sumpter

Als je van plan bent om in de VS wiet te kweken, is het essentieel dat je je inleest in de lokale wetgeving. Regelgeving voor wietteelt kan tussen federale en staatsoverheden variëren, wat tot verschillen in de juridische status leidt. Ondanks dit is het in steeds meer staten toegestaan om wiet voor individueel gebruik te kweken, zelfs voor recreatieve doeleinden.

Maar hoe zit het met het in bezit hebben van wietzaadjes? We zetten hier alles op een rijtje.

Als je je zorgen maakt over het simpelweg in bezit hebben van wietzaden in de Verenigde Staten, hebben we goed nieuws voor je. De Drug Enforcement Agency (DEA) is de overheidsinstantie die gaat over het handhaven van alles wat met illegale middelen te maken heeft. Deze organisatie heeft bevestigd[1] dat wietzaadjes in 2022 groen licht hebben gekregen. Voor kwekers in de VS betekent dit dat het kopen, bezitten en verzamelen van wietzaadjes juridisch gezien toegestaan is.


Federale wetten met betrekking tot het kopen van wietzaadjes

Maar is het nu illegaal om wietzaadjes te kopen in Amerika? Laten we eerst de federale wetgeving bekijken. De DEA beschouwt alle wietplanten die niet als hennep zijn geclassificeerd (planten met een THC-gehalte van meer dan 0,3%) als verboden drugs, waarvoor je vervolgd kunt worden. Wietplanten beginnen echter pas in de bloeifase een noemenswaardig percentage THC te produceren. Hoe zit het dan met wietzaadjes?

Cannabis Seeds
Niet-gekiemde cannabiszaden worden in de VS niet als een illegale substantie beschouwd

Voordat de zaden kiemen, bevatten wietzaadjes nog geen THC. Zaden missen de anatomische en fysiologische componenten die nodig zijn om THCA, de voorloper van de THC-molecule, te creëren. Dit betekent dat wietzaadjes buiten de Controlled Substances Act (CSA) vallen. Simpel gesteld, worden wietzaadjes in de ogen van de DEA niet als verboden middelen gezien. Maar dit verandert snel wanneer de zaden kiemen en de planten zich ontwikkelen. Volgens de DEA vallen alle zaden, weefselkweek en plantmateriaal met een THC-gehalte van minder dan 0,3% buiten de Controlled Substances Act. Zodra je plant groter wordt en voldoende THC produceert, overschrijdt ze deze drempel. Nu betreed je wazig terrein.

Wetten per staat met betrekking tot wietzaden

De Verenigde Staten werken heel anders dan veel van hun westerse tegenhangers. Terwijl de federale overheid gezag heeft over zaken die het hele land aangaan, bepalen de individuele staten voor een groot deel hun eigen wetgevingen. Federale en staatswetten botsen echter soms, wat tot verwarring en juridische mazen in de wet leidt. In sommige staten met gelegaliseerde wiet viel de DEA bijvoorbeeld bij dispensaria binnen. Voor wat wiet betreft, blijft het een tweestrijd. Maar hoe zit het nu met wietzaadjes?

Sommige staatswetten wijken af van de federale visie op wietzaden. Veel staten hebben wietteelt gelukkig gelegaliseerd; sommige uitsluitend voor medisch gebruik en andere ook voor recreatief gebruik. Enkele voorbeelden zijn Alaska, Nevada, Oklahoma, Oregon, Vermont, New York, Montana, Washington, Rhode Island, Virginia en nog 14 staten.

Als je in een staat woont waar het kweken van wiet niet is toegestaan, is het je eigen verantwoordelijkheid om je in de staatswetten te verdiepen. Je zult de risico’s af moeten wegen om te voorkomen dat je in de problemen komt voor het bestellen van wietzaadjes.

Hoe kom je aan wietzaadjes in de VS?

Er zijn inmiddels talloze zadenbanken in Amerika. Bovendien hebben breeders generaties lang uitzonderlijke soorten wiet gekweekt, ook in de perioden dat het volledig illegaal was. Royal Queen Seeds brengt zowel de nieuwste trends uit de VS en de tijdloze klassiekers uit Europa samen in één collectie. Til je kweek naar nieuwe hoogten met enkele van de beste beschikbare genetica.

We hebben een enorm assortiment aan wietzaadjes, van kleine en snelle autoflowers tot betrouwbare feminized soorten. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor reguliere soorten als je zelf wilt breeden, CBD-rijke soorten die perfect zijn om je hoofd helder te houden en de allernieuwste, baanbrekende F1 hybride zaden.

Bij Royal Queen Seeds zijn we trots op ons snelle en transparante verzendbeleid. Afhankelijk van de staat waar je woont, kun je je bestelling binnen 4 tot 9 werkdagen verwachten. We verzenden naar alle staten in de Verenigde Staten, met uitzondering van Kansas en Kentucky.

Royal Queen Seeds USA

Wiet vanaf zaad kweken in de VS

Als je eenmaal je perfecte strain uit de RQS catalogus hebt gevonden (gebruik onze Seedfinder om dit proces te vergemakkelijken), wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag. Terwijl je zaden kiemen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om de kans op succes te vergroten. Denk aan het volgende:

  1. Kweeklocatie: Eerst moet je beslissen of je binnen, buiten of in een kas wilt kweken. Binnen ben je natuurlijk zo discreet mogelijk. Bovendien heb je een goede controle over omgevingsfactoren. Je moet natuurlijk wel kweeklampen aanschaffen en je krijgt een hogere elektriciteitsrekening. Buiten hebben wietplanten meer ruimte om te groeien en vaak kost het minder, maar je moet wel een onbeschutte plek hebben met 8 uur direct zonlicht per dag.
    Amerika is een groot land en het klimaat kan sterk variëren. Maar daar hebben we aan gedacht, want onze gedetailleerde handleidingen dekken elke regio. Onze RQS outdoor kweekgidsen staan vol essentiële informatie en praktische tips om je bij je kweek te helpen. Raadpleeg onze gidsen om de groei te optimaliseren en een succesvolle oogst te behalen.
  2. Benodigdheden: als je binnen kweekt, is het verstandig om in goede kweeklampen, smart- of textiele potten en ventilatoren te investeren. Buitenkwekers hebben baat bij een grote gieter, een schoffel en schop, en een polytunnel (als dit in je budget past).
  3. Bodemgezondheid en voeding: Wij raden aan om, waar mogelijk, biologische voeding te gebruiken. Dit verhoogt op termijn de vruchtbaarheid van de bodem door het microbiële leven in stand te houden. Bouw een wormenbak, begin met het composteren van al je keukenafval en duik in de wereld van mulchen.
  4. Oogsten: als je je kostbare toppen gaat oogsten, heb je een scherpe snoeischaar nodig om de suikerblaadjes van je toppen af te knippen. Een fatsoenlijke werkruimte en een bak om je knipafval op te vangen, is ook geen overbodige luxe.
  5. Drogen en curen: na het oogsten, moet je drogen en curen. Een Kruidendroger biedt hier uitkomst. Stop je toppen vervolgens in een paar Voorraadpotten en voeg wat Vochtregelaars toe om je wiet tegen schimmel te beschermen.

Growing Weed

Wietzaadjes: bijna vogelvrij

De beslissing van de DEA om wietzaadjes niet langer te verbieden, geeft ons hoop voor de toekomst. Bepaalde staten verbieden kwekers om wietzaadjes op te kweken, maar de inwoners van meer dan de helft van de staten hebben inmiddels de vrijheid om wietzaadjes te kopen en de plant te kweken. Tijden veranderen, niet alleen in de VS, maar over de hele wereld!

External Resources:
  1. DEA Confirms that Cannabis Seeds, Tissue Culture, and Other Genetic Material Are Not Necessarily Controlled under the CSA » Law Offices of Omar Figueroa https://www.omarfigueroa.com
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.