RQS Flower Power groeiverslag

Hier zijn we dan met het eerste artikel van een nieuwe reeks met Kike L., officiële fotograaf van Royal Queen Seeds. In de komende uitgaven gaan we verder met deze serie van gedetailleerde foto’s en bekijken we andere variëteiten.

Om deze tests uit te voeren hebben we een gebied gecreëerd dat zo veel mogelijk lijkt op een zelfkweekruimte van bescheiden afmetingen, met als doel hetzelfde resultaat te behalen dat verkregen kan worden door een onervaren kweker die alle basisbenodigdheden koopt voor een standaardkweek, met een pakket met gefeminiseerde zaden. 

De planten groeiden onder een Philips Son T Pia gloeilamp, met een reflector van het type Adjust-A-Wing. Deze lamp kan zijn vleugels openen en sluiten zodat het lichtgebied aangepast kan worden in overeenkomst met de ontwikkeling en behoeften van de plant. De onontbeerlijke ventilatie werd verkregen door het gebruik van een buisvormige extractor en invoerventilator, uitgerust met de relevante filters. Ook gebruikten we een ventilator om lucht door de kamer te distribueren. 

Power Flower Power Flower Power Flower
 

De planten ontkiemden in watten en na het opkomen groeiden ze een paar dagen op een zonnig balkon. Zorg ervoor dat bij het ontkiemen en de eerste groei, indien je natuurlijk licht gebruikt, de plant licht van hoge kwaliteit krijgt. Indien dit niet het geval is, zullen de planten enigszins en in één lijn naar de zon toe groeien. Je dient dit echter ook niet te overdrijven, omdat kleine planten mogelijk kunnen verbranden.

De keuze voor grond en mest viel op Atami, een Nederlands merk met een gevestigd record. Atami’s biolijn is perfect voor kwekers die gegarandeerd willen zijn van smaak en geur. In dit geval wilden we voor de foto’s eindigen met mooie planten met de juiste verhouding, dus kozen we voor Bloombastic. Voor wie dit niet kent: de Bloombastic Box is een pakket dat bestaat uit Bloombastic, één liter Terra Leaves en één liter Terra Max, een kleine doos met Root-C wortelstimulator en nog een product van Atazyme, een enzymatische samenstelling van Atami. Aangezien de planten intens gevoed moesten worden, waren veel enzymen nodig, dus kochten we een aanvullende fles. De rest van de producten werden aangeboden in toereikende hoeveelheden, die zullen aantonen dat de Bloombastic Box echt heel goed ontworpen is. Het substraat nam de vorm aan van de Bio Grow Mix, opnieuw van Atami. Deze lichte mix bevat weinig voeding, maar blinkt uit door haar excellente afwatering. 

De planten werden naar hun definitieve pot, en op hetzelfde moment van outdoors naar indoors verplaatst. De eerste week kregen ze alleen de wortelstimulator Root-C. Vervolgens groeiden ze nog twee weken door, met achttien uur licht en zes uur duister. Gedurende deze periode werden ze gevoed met de groeimest Terra Leaves. Toen we de lichttijd aanpasten naar 12 uur licht en 12 uur duister, vervingen we dit product bloeimest Terra Max. De bloei begon in de vierde week en we gingen toen van start met het toevoegen van Bloombastic. Deze hulpstof is een super samenstelling voor het bloeien en is bedoeld om bloemen te voeden en de smaak te verbeteren. Gedurende het gehele proces werden royaal enzymen gebruikt. In de laatste twee weken werden de planten alleen met water besproeid. 

We snoeiden de planten niet bovenop, omdat we met een zo natuurlijk mogelijke vorm wilden eindigen. Rond week twee van de bloei werden de lagere takken gesnoeid om de luchtstroom te bevorderen en om de energie van de plant te richten op de bovenste takken. 

De gehele bloei verliep zoals verwacht. De Sativa-invloed was duidelijk zichtbaar in de structuur, met gemiddeld/grote maar niet overdreven afstand tussen de stengelleden, en creëerde geen complicaties als gevolg van extreme hoogte. De planten begonnen tijdens de groei al snel de eerste marihuana te vormen en produceerden dampende toppen van imposant formaat. De totale bloeitijd duurde negen weken. Ze hadden ook eerder afgesneden kunnen worden, maar we wilde ze laten groeien totdat ze het toppunt van hun schoonheid hadden bereikt. Bij sommige gefeminiseerde variëteiten moet je inderdaad heel voorzichtig zijn, omdat met overrijpheid de mogelijkheid op het verschijnen van tweeslachtige eigenschappen toeneemt. 

Het manicuren was heel eenvoudig omdat de plant bijna geen bladeren produceert, daar het een immens marihuanagewas betreft. Nadat we een eerste lichte manicure live hadden uitgevoerd, deden we onze laatste fotosessie. De planten werden gedurende 24 uur in het donker gehouden en geoogst. De planten werden in de groeiruimte opgehangen en het duurde ongeveer drie weken voordat ze schoon waren. Toen werden ze overgebracht naar hun definitieve container. 

Op het moment van het proeven vertoonde Flower Power een uniek mengsel van nuances, met een vleugje anijs en wat citrus. Zonder twijfel een frisse smaak die niet snel gaat vervelen en die je voor onbepaalde tijd kunt roken. Het effect verraadt duidelijk de aanwezigheid van Sativa met een cerebrale en energieke touch. Deze plant kan vanaf het eerste moment gerookt worden en zal je niet teleurstellen of je hoofdpijn bezorgen. Deze variëteit van Royal Queen Seeds zal zeker populair worden bij degenen die op zoek zijn naar een snelgroeiende Sativa met een goede productie.

Power Flower

Power Flower van RQS vindt haar oorsprong in de legendarische Zuid-Afrikaanse Power Plant. Deze heeft de Amsterdamse coffeeshops stormenderhand veroverd.

Buy Power Flower

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.