Elke roker heeft zijn eigen mening over alcohol. Sommigen geloven dat het een harddrug is, en dat de wetenschap aantoont hoe gevaarlijk het is en dat het verboden gemaakt moet worden, met cannabis als plaatsvervanger. Anderen genieten van een lekker koud biertje, terwijl ze een joint roken of bong aansteken. Ongeacht jouw mening over sterke drank, delen alcohol en cannabis toch een eigenschap. Hoewel ze misschien heel verschillende ervaringen zijn, veroorzaken ze allebei een uniek soort kater.

Katers van alcohol zijn onaangename ervaringen, ze veroorzaken intense hoofdpijn, verwardheid, immense uitdroging en de wens om de hele dag in bed te blijven en je te verstoppen voor de zon en andere mensen om door de dag heen te kunnen komen. Het kan overtuigend worden betoogd, dat cannabis katers een heel ander verhaal zijn. Ze produceren zeker niet zulke vreselijke gevolgen voor het lichaam en geest, maar je kan de ochtend na een zware bong sessie met je vrienden zeker een aantal effecten voelen.

Iedere roker die een beetje te ver is gegaan de avond ervoor, zal zich terdege bewust zijn van wakker worden in een staat van milde verwarring, en het duurt even voordat je in staat bent om de gebeurtenissen van de afgelopen nacht volledig te herinneren, of waarom je wakker bent geworden op de bank van een vriend, omringd door lege verpakkingen van eetwaren en vloeitjes. Dus ja, cannabis katers bestaan echt. Er zijn maar een zeer beperkt aantal wetenschappelijke studies over het onderwerp. Maar wat kan ze veroorzaken? En wat zijn de symptomen die meestal worden ervaren?

Laten we beginnen met wat ze veroorzaakt, en wat je actief kunt doen om te voorkomen dat, indien je de volgende ochtend vroeg moet werken of een belangrijke afspraak hebt, na een avondje blowen.

slapen herstellen kater cannabis

WAT VEROORZAAKT EEN CANNABIS KATER?

Een van de redenen, die voor veel mensen duidelijk zal zijn, die de oorzaak is van veel cannabis katers, is gewoon overdrijven en veel te veel roken. Men voelt in de ochtend een aanzienlijk verschil na een avondje een aantal lichte joints met redelijk sterke wiet gerookt te hebben, of na een avondje bong na bong te hebben gerookt met meesterlijk gekweekte, THC-rijke wiet van je vrienden. Veel rokers zijn zich echter bewust van hun beperkingen, of vallen misschien gewoon in slaap en zijn fysiek niet meer in staat om rook in te ademen. Een gemakkelijkere manier om volledig te overdrijven kan zijn door je te vol te stoppen met spacecake of cannabis roomijs. Soms is het moeilijk om te beoordelen hoeveel je hebt gegeten voordat je wordt geraakt door een golf van borderline psychedelische sensaties. Eetwaren zijn zeker een gemakkelijkere manier om dingen te overdrijven dan met roken.

De kwaliteit van de cannabis die je rookt zou nog een theoretische reden kunnen zijn, dat je je de ochtend erna niet al te goed voelt. Werd het materiaal dat je rookt gedroogd, gehard en correct opgeslagen om te voorkomen dat het slecht wordt of schimmelt? Misschien dat iemand chemicaliën heeft gebruikt tijdens het kweken en dat je een long vol residu inademde? De voor de hand liggende manier om deze hindernis te overwinnen is om je bronnen te kennen, of je eigen wiet kweken indien je omstandigheden het toelaten.

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN?

Milde verwarring bij het wakker worden kan een teken zijn dat je een cannabis kater hebt, als het bijvoorbeeld een paar seconden duurt voordat je weet waar je bent.

Duf zijn en niet helemaal bezig zijn met je omgeving is nog een symptoom. Niemand is volledig alert en betrokken bij het wakker worden, maar er is zeker een merkbaar verschil met hoe lang het duurt om volledig functioneel en gemotiveerd te worden na het wakker worden met een cannabis kater. De gebruikelijke manier is om jezelf naar de keuken te slepen, en je bewegingen te navigeren door de smalle spleet tussen je oogleden en sterke koffie te zetten.

De ochtend na het roken of het eten van veel te veel wiet kan ook gepaard gaan met hoofdpijn. Dit is te wijten aan uitdroging, dezelfde reden waarom je de avond tevoren zo'n droge mond had terwijl je urenlang zat te paffen.

Nog een teken zijn de glanzende ogen die je de ochtend erna, na een bezoek aan het toilet, in de spiegel ziet. Deze hangende rode ogen zijn vooral een gevolg van een verandering in de bloeddruk door het nuttigen van flinke hoeveelheden THC.

HOE KUN JE CANNABIS KATERS VOORKOMEN EN VERLICHTEN

Om de kans op het ervaren van een wiet kater te voorkomen, kan men beter bepaalde maatregelen te nemen. Gehydrateerd blijven is een belangrijke stap om te voorkomen dat men zich de volgende dag brak voelt met hoofdpijn. Houd tijdens het roken een glas water of sap in de buurt, om je lichaam gehydrateerd te houden en de kans dat je geen vloeistoffen drinkt te elimineren, omdat de koelkast heel ver weg lijkt als je high bent. Nog een goede optie zou zijn om vitaminen en mineralen in je drankje toe te voegen. Dit zal helpen om eventuele negatieve gevoelens de volgende dag te verlichten, plus elektrolyten zoals natrium en kalium zullen je voldoende gehydrateerd houden.

Nog een manier om een cannabis kater te minimaliseren is om het veilig te spelen. Als je al super high bent, is de kans groot dat het roken van nog een bong of joint je niet in een prettige richting zal duwen. In plaats daarvan zal het je de volgende ochtend nog slechter laten voelen. Je kunt in plaats daarvan misschien leuke activiteiten of spelletjes doen, of gewoon op tijd naar bed gaan?

Voldoende slaap is ook een manier om je de dag erna prima te voelen. Slaaptekort op zich is al genoeg om een dag moeilijk door te kunnen komen.

kater hydratatie water cannabis weed

ONDERZOEK

Cannabis katers zijn zeker niet iets dat iedereen beïnvloedt, maar dit betekent niet dat ze niet bestaan. Mensen reageren op hun eigen unieke manier op wiet. Een nogal verouderde studie[1] gepubliceerd in het tijdschrift Drug And Alcohol Dependence in 1985, deed onderzoek naar de kater effecten in de ochtend na het roken van marijuana. De auteurs van de paper verklaarden: "De bevindingen suggereren dat marijuana rook residuele (kater) effecten kan produceren op de dag na het roken. De precieze aard en omvang van deze effecten, evenals hun praktische implicaties, moeten nog bepaald worden."

Een andere studie[2], gepubliceerd in het tijdschrift Pharmacology, Biochemistry and Behaviour onderzocht de acute en de residuele effecten van marijuana bij de mens. De studie wees uit, dat kleine hoeveelheden cannabis alleen leiden tot minimale residuele effecten de volgende dag.

External Resources:
  1. Acute and Residual Effects of Marijuana in Humans - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  2. Acute and Residual Effects of Marijuana in Humans - PubMed https://www.ncbi.nlm.nih.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.