De waarschuwingen over cannabis zijn legio. We hebben ze allemaal wel gehoord. De drugsoorlog verspreidde een aantal leugens over de drug. Dat begon met de ‘verslavende aard’. Maar voor alle verschrikkelijke verhalen is er nog steeds één 'feit' dat niemand kan bewijzen. Ondanks de regulering van marijuana als een Schema I drug, heeft het duidelijke verschillen van andere drugs in dezelfde categorie. Dit omvat opioïden en cocaïne.

NIEMAND IS OOIT OVERLEDEN DOOR EEN CANNABIS OVERDOSIS

Ondanks alle roddels is één ding heel duidelijk. Het is onmogelijk om een fatale overdosis te krijgen door gerookte cannabis.

Er zijn geen gegevens opgenomen in een federale databasis waar dan ook.

In vergelijking, doden voorgeschreven pijnstillers, waaronder opioïden, jaarlijks een toenemend aantal mensen. Dit komt doordat opioïden het instinct van het lichaam om te ademen letterlijk afsluiten.

Alcohol is ook een dodelijke, weliswaar legale substantie. Het doodt jaarlijks miljoenen mensen. Het staat ook in de topmoordenaar categorie in elk land waar zulke statistieken worden bewaard.

Dat is nog nooit waargenomen voor cannabis.

cannabis endocannabinoide system

HET ENDOCANNABINOÏDE SYSTEEM IS EEN MEESTER REGULATOR SCHAKELAAR

Er is ook steeds meer bewijs dat het ECS van het lichaam hierbij een rol speelt. In elke gestructureerde studie van cannabinoïden als medicatie is één ding duidelijk. Zelfs wanneer cannabinoïden beroertes stoppen, werken ze om het systematisch functioneren te matigen. Met andere woorden, ze werken door het hele lichaam wanneer nodig.

Er is echter berekend dat het theoretisch mogelijk is om een overdosis aan THC te nemen. Dit komt uit het gebruik van wiskundige modellen die gebruikt werden om vergiftiging en toxiciteit te voorspellen. Het is echter onmogelijk om zo veel cannabis uit conventionele bronnen te consumeren. Kilogram tot kilogram, zou de gemiddelde persoon niet zo veel wiet kunnen verbruiken of anderszins innemen in zo weinig tijd.

HOE ZIT HET MET CONCENTRATEN?

Per definitie zijn concentraten een ander verhaal. Vandaag zijn er duidelijk concentraten die de resultaten van de natuurlijke plant verslaan. Maar zelfs hier zijn er geen meldingen over overdosering geweest. Brandwonden en explosies zijn de meest voorkomende verwondingen die in dit deel van de markt tot de dood leiden, en zijn gekoppeld aan concentratie van de productie. Dabbing heeft daardoor veel kritiek gekregen.

Het waren echter niet alleen de Verenigde Staten die zich zorgen maakten over concentraten. In zowel Canada als Nederland was dit voor meerdere jaren een probleem. Onlangs heeft het zelfs geleid tot het sluiten van de Cannabis Cup in Amsterdam in 2014 door de autoriteiten. Het probleem is echter weer regelgeving en administratie.

Concentraten zijn gewoon dat. Als het wordt ingenomen in kleine hoeveelheden, maakt het niet uit hoe sterk de stof is. De gebruiker krijgt een gereguleerde "dosis" van een bepaalde mix van cannabinoïdeverbindingen die gemeten zijn.

Ironisch genoeg, om deze reden zijn concentraten in staat om de vroege medische markt in de EU te domineren. Het begon vorige zomer met Kroatië. Het lijkt echter ook dat dit ook de richting van de Duitse markt zal zijn. In het eerste bod voor de telers leek erop dat de geleverde cannabis 100% pure cannabinoïde kan zijn. Dat betekent dat per definitie dit een soort gedistilleerd concentraat is. Er zijn geen cannabisplanten in de natuur die op die manier groeien.

Het antwoord op de overdoseringsvraag, met andere woorden, is net tamelijk definitief door de Duitse regering beantwoord. De rest van de wereld zal inhalen. Zoals in de wet geschreven, is momenteel een patiënt die zelfs het meest liberale recept ontvangt, niet in staat om overdosering van hetzelfde te doen.

Allergische cannabis dosis

KAN IK ZIEK WORDEN VAN CANNABIS?

Dit is een heel andere vraag. Het antwoord is ja - en op twee manieren.

De eerste is dat ondanks het ongeloof, mensen allergisch kunnen zijn voor cannabis. Deze allergische reacties kunnen ook dodelijk zijn. Meestal wordt dit gezien bij mensen die daadwerkelijk in de industrie werken. Blootstelling aan THC door de huid is een manier om cannabinoïden te absorberen. Als gevolg daarvan ontwikkelen werknemers die hun huid niet beschermen (en in sommige gevallen respiratoire passages), wanneer ze nauw samenwerken met de plant, negatieve fysieke reacties.

Er zijn ook gebruikers die ernstige allergische reacties hebben gemeld na het roken van de plant. Er is bewijs dat in feite, net zoals andere bloemen en planten, cannabisplant allergieën echt zijn.

Naast dergelijke allergieën, zijn er andere manieren waarop mensen hebben gerapporteerd om ziek te worden van cannabis. Dit omvat allergieën niet van de plant zelf, maar wat wordt er gebruikt om te bevruchten. En hoe de plant gedroogd wordt.

Verontreinigingen van pesticiden of andere zware metalen in de grond zijn een bron van allergie. Schimmel en verontreinigende stoffen die de gedroogde bloem ontwikkelt of aan blootgesteld worden, is een andere bron van allergeen.

Helaas, gezien het gebrek aan onderzoek, is niet veel meer bekend. Klinische studies zijn nog ver weg. Het grootste deel van het bewijs is gerapporteerd uit de noodzalen van het ziekenhuis in gelegaliseerde staten.

Voor degenen die allergische reacties ervaren na een eerste teug, overweeg wat het zou hebben veroorzaakt. Die mensen die allergisch zijn voor cannabis als plant, ontwikkelen gewoonlijk dergelijke symptomen na een periode van lange blootstelling.

Voor hen, evenals werknemers in de industrie die geen extreme blootstelling kunnen voorkomen, is er maar één antwoord. Dat is permanente onthouding.

Dergelijke reacties zijn echter relatief zeldzaam. Dat omvat jurisdicties waar meer mensen het geneesmiddel gebruiken voor medische of recreatieve doeleinden. De meeste rapporten over dergelijke verschijnselen in het recente verleden lijken ook te komen uit rechtsgebieden op grond van legalisatie.

Tiener roken onderwijs

CANNABIS KAN SCHADELIJK ZIJN

Alle verantwoordelijke educatie komt met redelijke informatie van beide kanten. Hier is het magere aan de negatieve kant. Cannabis is een drug. Het verandert de manier waarop het lichaam en de geest werken. Net als met eten, kan het voor sommige individuen verslavend zijn. Echter, wanneer mensen het medicijn gebruiken om chronische aandoeningen te beheren, verloopt dit onderscheid op een andere manier. Wat nooit goed onderzocht is, is hoe mensen met onderliggende aandoeningen het medicijn gebruiken om ze te beheersen. Hierbij is cannabis heel erg anders dan alcohol en opioïden. Uitgaande van het feit dat gebruikers niet kunnen overdoseren. In dergelijke situaties is er altijd de hoop dat vermeende 'verslaafden' dan voor hun kwaal worden behandeld. En het middel kan in feite cannabis zijn.

Er zijn echter andere duidelijke populaties van mensen die cannabinoïden vermijden. De eerste zijn zwangere vrouwen of moeders die borstvoeding geven. Het effect van cannabinoïden op de ontwikkelende foetus is al aangetoond dat het een negatieve effect heeft op de ontwikkeling bij kinderen. De lage-THC variëteiten van cannabis die aan epileptica worden gegeven, lijken in een andere plek te vallen. Dit is de enige uitzondering.

Vanwege het effect van cannabis op de ontwikkelende hersenen, moeten tieners zich ook onthouden van het recreatief gebruik van de drug. Dit komt doordat de hersenen nog steeds ontwikkelen.

Het is nog te zien hoe oudere mensen op cannabis reageren. Er is hierover nog nooit een studie geweest. Terwijl het duidelijk pijn en depressie verlaagt, kunnen de THC-niveau’s beter worden gecontroleerd. Oudere mensen zonder voorafgaande blootstelling aan cannabis kunnen bijvoorbeeld op hogere CBD-soorten starten.

MEER ONDERZOEK EN REGELGEVING NODIG

Het komt erop neer met cannabis dat het misschien wel ’s werelds veiligste “drug” is. Het heeft al lang een zeer slechte reputatie gekregen. Hoewel het niet eenvoudig is om jezelf te beschadigen als je een joint opsteekt, wees verstandig met je drugsgebruik. Er zijn geen gevallen waar mensen direct zijn overleden door THC-inname. Echter, er zijn veel gevallen van mensen die domme dingen doen terwijl ze high waren wat uiteindelijk hun laatste daad werd.

Als je de drug recreatief gebruikt, informeer jezelf dan. Als je het als medicijn gebruikt, doe onderzoek. Probeer alleen producten te kopen van licentieverkopers of kweek je eigen. Zoek naar etikettering. Lobby voor een betere regelgeving.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.