Er zitten veel voordelen aan het gebruik van cannabis. En nu is er een nieuwe studie die letterlijk de kers op de taart is. Volgens het Journal of Sexual Medicine kan wiet de seksuele frequentie verhogen. Cannabis consumenten blijken zelfs zo’n 20% meer seks te hebben dan onthouders.

Het beste nieuws? Cannabis lijkt de seksuele functies niet te belemmeren. Het zou ook seksuele behoeften en bevrediging kunnen versterken.

WAAR DE STUDIE NAAR KEEK

De studie werd gedaan door onderzoekers aan de Stanford University School of Medicine. Het is de eerste in haar soort die specifiek het verband tussen wietgebruik en seks in de VS bestudeerde. Volgens het NIDA (National Institute on Drug Abuse) gebruiken meer dan twintig miljoen volwassenen in 29 staten cannabis. Dat cijfer omvat zowel medicinale als recreatieve gebruikers.

Dat gezegd hebbende, er is weinig kennis van of data over het procreërende gebruik van wiet. Sommige studies suggereren dat zwaar cannabisgebruik erectieproblemen bij mannen “veroorzaakt”. Uit andere onderzoeken blijkt dat de spermacellen drastisch in aantal afnemen bij mannelijke chronische cannabisgebruikers. Een overweldigende hoeveelheid data van dierlijke en menselijke onderzoeken suggereert echter iets anders. Cannabis zou namelijk seksuele opwinding in het brein stimuleren. Of met andere woorden: lust.

Cannabis En Seks

Deze Stanford studie gebruikte verzamelde data van 28.176 vrouwen en 22.943 mannen. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers was 29 jaar. Meer dan 60% van de bestudeerde individuen was blank. Meer dan 75% van alle deelnemers had hun opleiding afgerond op of onder de leeftijd van 18 jaar.

Van de vrouwen waren de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse gemelde gevallen van seksuele activiteit significant hoger bij degenen die cannabis gebruikten ten opzichte van degenen die dat niet deden. Hetzelfde gold voor de mannelijke deelnemers.

Hoewel de studie geen causaal verband tussen wietgebruik en seksuele activiteit aantoont, wijzen de resultaten wel in die richting.

“De algemene trend die we zagen, was van toepassing op beide geslachten en op alle achtergronden, leeftijden, onderwijsniveaus, inkomensklassen, geloofsovertuigingen en staten van gezondheid,” aldus senior auteur dr. Michael Eisenberg. “Of ze nu getrouwd waren of single en of ze wel of geen kinderen hadden.”

Eén ding is duidelijk: wiet neigt seksuele opwinding te stimuleren. Het kan mensen echter verschillend beïnvloeden. Verder is de studie zelf nog niet erg eenduidig. Te beginnen bij de vraag of de onderzochte personen daadwerkelijk actieve cannabinoïden in hun systeem hadden op het moment van seks.

OPWINDING, EUFORIE EN WIET

Studies naar seks en wiet worden meestal verbonden aan andere kwesties. Denk aan verslaving en andere vormen van afwijkend drugs- en alcoholgebruik. Joseph Palamar, professor in de volksgezondheid aan de New York University heeft ook recent een studie gedaan met een vergelijkbare focus als de bovenstaande. Die van hem was veel kleiner, maar de resultaten zijn desondanks interessant. Zijn studie concludeert dat mensen die wiet roken een veel grotere kans hebben van seksuele ervaringen te genieten (en er geen spijt van te hebben). Dit, ten opzichte van degenen die alcohol gebruiken om hun libido te verhogen.

Er is ook een hoop anekdotisch bewijs dat cannabis wezenlijk seks kan helpen verbeteren voor zowel mannen als vrouwen op diverse vlakken. Hieronder lees je hoe en waarom.

  1. Cannabis is een afrodisiacum: wiet kan je absoluut helpen in de stemming te komen. Niet alleen lijkt wiet verlangen in het brein te verhogen, het laat je ook ontspannen en maakt je minder nerveus. Verder vermindert het pijn. De combinatie van deze effecten kan leiden tot een verhoogde interesse voor seks bij alle geslachten.
  2. Cannabis kan vrouwen helpen met het bereiken van een orgasme: ongeveer een op de drie vrouwen ervaart moeilijkheden met het krijgen van een orgasme tijdens de seks. Wiet kan dat verbeteren. De CB1 receptoren in het brein zijn niet alleen direct verantwoordelijk voor het stimuleren van algehele euforie. Ze zijn ook verantwoordelijk voor sensaties door aanraking. Deze verhoogde gevoeligheid, met name bij sterke “lichamelijke high” soorten kan je niveau van interesse en bevrediging aanzienlijk verhogen.
  3. Cannabis lijkt het seksueel uithoudingsvermogen te verbeteren: er zijn veel mannen die beweren dat wiet hun seksuele uithoudingsvermogen bevordert.
  4. Cannabis lijkt orgasmes bij zowel mannen als vrouwen intenser te maken.
  5. Cannabis is goed voor relaties in het algemeen: meerdere studies tonen aan dat zelfs het legaliseren van medicinale wiet het aantal incidenten van huiselijk geweld laat dalen. Volgens een studie aan de University at Buffalo ruziën koppels die samen roken minder.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.