By Max Sargent

Zijn Cavi Cones de hype waard of is het een overdreven cannabisexperiment uit de stal van Amerikaanse ondernemers? Waarschijnlijk allebei! Heb je ooit een voorgedraaide joint gerookt of gezien? Cavi Cones komen behoorlijk overeen, in elk geval voor wat betreft het uiterlijk.

WAT ZIJN VOORGEDRAAIDE JOINTS NU EIGENLIJK?

Op het eerste gezicht, lijken Cavi Cones op standaard voorgedraaide joints. Het belangrijkste voordeel van een voorgedraaide joint is dat de klus al geklaard is door iemand anders of een machine. Deze reeds gevulde cones verzekeren een gelijkmatige, langdurige verbranding. Hierdoor zijn ze ideaal voor beginners, als je onderweg bent of als je het lastig vindt ze zelf te draaien. Dit is ook het algemene idee achter producten als de Cavi Cone, maar dit product doet er nog een schepje bovenop, of twee of drie... Cavi Cones zijn de evolutie van de ouderwetse, Europese, conische joint, maar dan verbeterd met Noord-Amerikaans maximalisme, experimentalisme en een niet aflatende smaak voor het buitengewone.

CAVI CONES: EEN MERK, EEN BEWEGING

Cavi staat voor caviar en Cone voor, jawel, cone. De originele Cavi Cone is ontwikkeld door Caviar Gold, een cannabis-onderneming uit Los Angeles. De cone bevat hoogwaardige wiet, kief, cannabis-distillaat en natuurlijke smaken, zoals vanille, framboos, appel, druif of aardbei. Cavi Cones combineren bijna alles wat de huidige cannabisindustrie te bieden heeft.

Cavi Cones behoren tot de krachtigste voorgedraaide joints op de markt. In het conische vloeitje vind je daarbij maar liefst 48-52% THC. Dankzij de unieke combinatie van verschillende cannabisderivaten en diverse terpenen, geniet je bovendien gegarandeerd van een memorabele buzz. Voor beginners is het uiteraard oppassen geblazen bij het roken van een originele Cavi Cone. Er is echter ook een minder krachtige versie, de Cavi J, die wel dezelfde hoogwaardige ingrediënten bevat.

De vulling van een Cavi Cone is meestal goudkleurig. Dit komt door de hoeveelheid concentraten en kief. Is de mix groen? Dan heb je waarschijnlijk een imitatie van de Cavi Cone in handen, vol met toppen en bladeren. Hetzelfde geldt bij een bruine of gele mix.

Het juridische getrouwtrek tussen Caviar Gold en andere cannabis-ondernemingen is inmiddels volop aan de gang. Sommige dispensaria misbruiken namelijk de merknaam om andere, minderwaardige producten te verkopen. In Europa merken we daar echter niet zoveel van. Onze enige optie is dan ook het zelf knutselen van een dergelijke cone.

HOE MAAK JE ZELF EEN CAVI CONE?

Dat gezegd hebbende, houdt niets je tegen om zelf een Cavi Cone te maken. Bovendien is het ook nog eens mogelijk de ingrediënten naar wens aan te passen. Een kopietje maken van het originele product is trouwens ook niet ingewikkeld. Dit geldt uiteraard alleen als je de rauwe materialen hebt en in staat bent een fatsoenlijke conische joint te draaien.

Dit heb je nodig:

  • Gedroogde cannabistoppen 
  • Hasjolie
  • Kief
  • Smaakstoffen, zoals vanille of aardbei (optioneel) 
  • Conische vloei

HOE MAAK JE ZELF EEN CAVI CONE?

Zo ga je te werk:

1. Vermaal je toppen tot de consistentie die je normaal aanhoudt voor een joint. Je wilt geen poeder, maar wel kleine stukjes.

2. Leg je vloeipapier op tafel en druppel wat hasjolie op het papier. Het is mogelijk elk hasjolie-idee te realiseren. Voeg echter niet teveel toe, want dat doet je rookervaring geen goed.

3. Nu is het moment gekomen om eventuele smaken toe te voegen. De gearomatiseerde cones van Caviar Gold bevatten gedroogd fruit. Het is echter ook mogelijk deze stap over te slaan of een klein beetje smaakmaker toe te voegen. Gebruik niet teveel, want dit domineert vaak de rook. Je bent waarschijnlijk beter af als je kiest voor een geurige en smakelijke cannabissoort.

4. Verrijk de hasjolie/smaakmix met zoveel kief als je maar wilt. Het is ook tijd de wiet toe te voegen en de cone met precisie in elkaar te knutselen. Wil je je techniek nog wat verbeteren? Lees dan ons artikel hierover. Wat rest, is aansteken en genieten! 

Gezien de kracht en inhoud, is een Cavi Cone waarschijnlijk genoeg om 4 mensen van het padje te helpen. 

Het maken van een Cavi Cone is niet gecompliceerd, maar toont wel aan hoeveel tijd en moeite men steekt in de creatie van deze nieuwe voorgedraaide joints. Als we iets hebben geleerd van Cavi Cones, dan is het wel dat er binnen de cannabisgemeenschap geen tekort is aan creativiteit en nieuwsgierigheid.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.