Nog een Zuid-Amerikaanse land heeft de oorlog verklaard. Niet een “War on Drugs”, maar een oorlog tegen ziekte. De Colombiaanse regering heeft de wetgeving ondertekend om medicinale cannabis legaal te mogen groeien en te verkopen en wordt zelfs een door de overheid gesanctioneerde kweeklocatie nu opgezet. Het was een lang en moeizaam proces om medicinale cannabis te legaliseren, maar het einde is gelukkig in zicht.

EEN BEWOGEN VERLEDEN

De drugswetgeving van Columbia is in de afgelopen honderd jaar sterk veranderd. In de jaren 1920 kwam de straf voor het bezitten of gebruiken van drugs in de vorm van een boete. Echter, vanwege de bloeiende internationale drugshandel, heeft de Colombiaanse regering door de jaren heen de wetten aangescherpt en versoepeld. Ze streken neer in een grijs gebied, opgericht in 2005, waardoor de mensen waren toegestaan om een persoonlijke hoeveelheid van bijna elke drug te bezitten zonder zich al te veel zorgen te hoeven maken om strafrechtelijke vervolging, omdat het als een recht werd beschouwd om de "vrije ontplooiing van de persoonlijkheid" toe te staan.

Nu zijn nieuwe wetten ondertekend die de zaken volledig legaal moeten maken - althans daar waar het medicinale cannabis betreft. Het parlement stemde vóór medicinale cannabis in de hoop medicijnen te kunnen bieden aan degenen die het nodig hebben, en wilde daarmee tevens banen en belastinginkomsten creëren. Helaas is het, ondanks aandringen, niet gelukt om een meerdeheid van de stemmen te bemachtigen vóór het legaliseren van recreatief gebruik van cannabis.

Columbia Medicinale Cannabis

De commercialisering van de medicinale cannabis zal een veiligere en een hogere kwaliteit van het product bevorderen. De teelt van de planten zal in de handen geplaatst worden van professionals die ernaar streven om een geweldig product te produceren dat aansluit bij hun zakelijke reputatie.

NIEUWE, ONBEKENDE WATEREN

Het grootste probleem op dit moment is het trainen van artsen voor het gebruik en de effecten van cannabis. Slechts 2% van de Colombiaanse zorgverleners hebben hun eigen onderzoek gedaan naar de mogelijke toepassingen van wiet, dus het kan nog enige tijd duren voordat een goed aanbod van artsen kan voldoen aan de farmaceutische gids voor het behandelen van patiënten met cannabis.

De regering is van plan om streng te zijn voor de regulatie van deze nieuwe industrie. Cannabisteelt-licenties zullen door drie entiteiten van de overheid worden uitgegeven en gecontroleerd. De Gerechtelijke, Volksgezondheid en Landbouw sectoren zullen strenge normen toepassen waar nieuwe bedrijven zich aan zullen moeten houden. In totaal zullen er elf verschillende licenties zijn die nodig zijn, en die alles bevatten van cannabis zaden en de teelt, tot en met de productopslag.

HOE ZIT HET MET PARTICULIERE TELERS?

Hoewel er een algemeen gevoel van opwinding en buzz is voor het nieuws, maken veel mensen zich zorgen over de onduidelijke aard van sommige wetten. Er zijn zorgen dat de wetten oneerlijk zullen zijn, en de politici die ze hebben opgesteld, de voornaamste begunstigden zullen zijn. Particuliere telers mochten onder de oude wet tegelijkertijd maximaal twintig planten in hun huizen bezitten. Deze mensen zijn nu bezorgd over wat deze nieuwe wet voor hen betekent - als licentie verplicht is.

PRODUCTIE OP GROTE SCHAAL IS AL GEPLAND

De provincie Boyacá is van plan om de eerste partij van de wettelijke medicinale marijuana te laten groeien, en heeft al 10 hectare grond gereserveerd om de productie te starten. De Technische Universiteit van Colombia heeft aangedrongen voor de teelt in deze provincie, en zal er waarschijnlijk van profiteren om verder onderzoek te verrichten naar het kruid.

Cannabis-wetten veranderen over de hele wereld. Dit is slechts de recentste stap voorwaarts in de strijd om het verbod te beëindigen en toegang te krijgen tot cannabis voor degenen die het nodig hebben. Veel landen zullen Columbia zeer nauw in het oog houden, met name omdat het een reputatie heeft voor de illegale productie van drugs. Als het de wereld kan laten zien dat een legale markt rendabel is, en het welzijn van de samenleving verbetert, zullen anderen waarschijnlijk volgen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.