By Luke Sumpter

Fruit Spirit is een licht indica-dominante soort die ontwikkeld is met twee doelen in gedachte: kracht en smaak. De breeders achter dit unieke exemplaar hebben een succesvolle creatie neergezet. Fruit Spirit barst van de smaak en wekt tevens een evenwichtig en krachtig effect op. Dit is alleen maar mogelijk als je twee wereldberoemde ouders kruist, namelijk White Widow en Blueberry.

DE STAMBOOM VAN FRUIT SPIRIT: BLUEBERRY ONTMOET WHITE WIDOW

White Widow is met gemak een van de bekendste cannabissoorten aller tijden. Haar naam is welbekend, zowel bij doorgewinterde hasj-rokers als bij fanatieke dabbers. Deze bekroonde soort is in 1994 ontwikkeld, hoewel haar geschiedenis gehuld is in mysterie en controverse. Diverse breeders houden vol dat White Widow is ontstaan door hun kennis en expertise. Een van die personen is Shantibaba van Green House Seeds. Naar verluidt, creëerde hij deze meesterlijke kruising door een zuiver Braziliaans sativa landras te combineren met een exemplaar uit Zuid-India. Ongeacht de ware herkomst van deze dame, blijft haar euforische en creatieve high onverminderd populair.

Fruit Spirit dankt haar tweede set genen aan Blueberry, een verrukkelijke indica met een vette stone. Blueberry kwam op het wereldwijde cannabispodium na haar overwinning voor Beste Indica tijdens de High Times Cannabis Cup in 2000. Haar populariteit is toen explosief gestegen. Maar eigenlijk trakteert Blueberry cannabisgebruikers al sinds de jaren ’70 op een zijdezachte high en ongelooflijke fruitsmaken. We danken de Amerikaanse breeder DJ Short voor haar creatie. Hij bracht haar tot leven door te experimenteren met Afghaanse en Thaise landrassoorten.

DE BIJZONDERE EFFECTEN VAN FRUIT SPIRIT

De uitgebalanceerde genetische samenstelling van Fruit Spirit resulteert in gelijkmatige effecten voor lichaam en geest. Het sativa-element van de high katalyseert een stimulerend en motiverend effect. Kleuren lijken feller, alles ziet er fris uit en je geniet van een verbeterde focus en alertheid. Deze kenmerken maken Fruit Spirit een goede keuze als een cognitieve boost noodzakelijk is.

Het indica-aspect biedt daarentegen een rustgevend effect op de spieren. Het is net alsof je een massage krijgt. Spanning smelt weg en angst en stress lossen op in het niets. Deze contrasterende, toch complementaire effecten leiden samen tot een meditatieve ervaring. Geestelijk blijf je haarscherp, maar je lichaam ontspant in het moment.

De effecten zijn dus behoorlijk veelzijdig. De high is zo flexibel dat je op elk moment van de dag van haar kunt genieten. Rook Fruit Spirit in de ochtend om makkelijker uit bed te komen, of in de avond om te kalmeren en je voor te bereiden op een goede nachtrust.

Fruit Spirit bevat 18% THC. Dit maakt haar sterk, maar niet overweldigend. Ze bevat overigens ook een gemiddelde hoeveelheid CBD. Deze cannabinoïde is in verband gebracht met een groot aantal mogelijke therapeutische voordelen.

EEN WARE EXPLOSIE: DE SMAKEN VAN FRUIT SPIRIT

De invloed van Blueberry is duidelijk merkbaar op dit terrein. De rijpe toppen van Fruit Spirit stralen het kenmerkende aroma uit van fruit en bessen. Dit verwent de smaakpapillen bij het roken en je geniet van de smaakexplosie bij elke hijs uit je bong of joint. Maar de terpenen komen pas echt tot hun recht als je een vaporizer gebruikt. De smaak blijft veel beter behouden, wat de ervaring verbetert.

Je kunt zelfs stellen dat Fruit Spirit beter smaakt dan haar voorouder. Ze produceert een intense zoetigheid, waar de gebruiker maar geen genoeg van krijgt. Daarom is ze ook een uitmuntend ingrediënt in krachtige edibles, zoals brownies, cakes en koekjes.

Fruit Spirit

Fruit Spirit
23_genetic background_1 Blueberry x White Widow
33_Yield indoors_1 375 - 425 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 120 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 18%
28_Type Blend_1 Sativa 30% Indica 70%
34_yield outdoor_1 475-525 gr/plant
32_plant height outdoors_1 175 - 220 cm
27_harvest period_1 Begin Oktober
22_Effect_1 Helder

Koop Fruit Spirit

VERWACHT COMPACTE EN HARSACHTIGE TOPPEN: HET KWEKEN VAN FRUIT SPIRIT

De evenwichtige balans tussen indica/sativa is duidelijk zichtbaar in de ontwikkeling van Fruit Spirit. Binnen bereikt ze een gemiddelde hoogte, terwijl ze buiten iets meer uitrekt. Op verschillende plaatsen zie je compacte toppen verschijnen. Deze zijn niet gigantisch, maar druipen wel met hars, rijk aan cannabinoïden.

In de binnentuin zie je planten die in hoogte variëren van 80-120cm. Gun ze genoeg licht en ze produceren bevredigende opbrengsten van 375-425g/m² na een bloeiperiode van 8-10 weken. Buiten, onder het zonnetje, bereiken planten een hoogte van wel 220cm. Ook de opbrengst is indrukwekkend, tot wel 525g/plant.

Buitenplanten floreren echt in warmere klimaten. Ze voelen zich goed thuis in landen als Brazilië en Griekenland. Op het noordelijk halfrond kun je begin oktober oogsten.

FRUIT SPIRIT IS VOOR DE CANNABISCONNAISSEURS

Een high is mogelijk met elke cannabissoort. Er bestaan er echter niet veel die de gebruiker onderdompelen in een hemelse, sensorische sensatie met perfecte aroma’s, verrukkelijke smaken en gebalanceerde highs, die zich richten op elk aspect van je lichaam en geest. Fruit Spirit is er een voor de cannabisconnaisseurs; liefhebbers die elk afzonderlijk element van cannabis waarderen. Rook haar zoals je van een goede wijn geniet.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.