Sour Diesel is welbekend bij cannabisliefhebbers over de hele wereld. Je mag haar gerust een van de meest geliefde, bekendste soorten aller tijden noemen en zelfs _High Times_ ontkent dat niet! Volgens het tijdschrift is ze een van de "25 Greatest Strains of All Time". Dat niet alleen, _High Times_ beweert ook nog dat ze voor eeuwig een plekje op deze lijst verdient.

DE ENIGMATISCHE GENETICA VAN SOUR DIESEL

Ondanks de brede erkenning, is de exacte oorsprong van Sour Diesel nog altijd een discussiepunt. Ze heeft wortels aan de oostkust van de VS, maar er is weinig zekerheid over de ouders van deze legende. Sommige breeders beweren dat Sour Diesel simpelweg een uniek fenotype is van Diesel. Anderen houden echter vol dat ze is ontstaan uit een kruising tussen Chemdawg en Northern Lights. Weer anderen weerleggen beide verklaringen en geloven dat Sour Diesel genetica heeft van Original Diesel en nakomelingen van Northern Lights, Shiva en Hawaiian.

De exacte herkomst van Sour Diesel blijft wellicht altijd een mysterie. De genetische opmaak is echter altijd vrij consistent. De cultivar is sativa-dominant en de klassieke RQS-versie van Sour Diesel bevat 70% sativa-genetica en 30% indicagenen.

DE EFFECTEN: EEN SOCIALE, STIMULERENDE HIGH

Sour Diesel is dus sativa-dominant. Het gevolg is een stimulerende, heldere high, aangedreven door 19% THC. Dit hoge THC-percentage, in combinatie met haar sativa-afkomst, garandeert een snel opkomende, langdurige ervaring. Desondanks ben je nog steeds in staat te functioneren. Deze cannabis verbetert absoluut de stemming. Veel gebruikers melden daarbij euforie en tijdelijke verlichting van een slecht humeur en stress.

De cerebrale effecten stimuleren de cognitie en verwennen de gebruiker met een sociale, spraakzame bui. Dankzij deze eigenschappen is Sour Diesel ideaal voor sociale bijeenkomsten en feestjes. Haar effecten helpen het ijs breken en sociale barrières verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ze is ook geschikt om te delen met je beste vrienden, om vervolgens lang te filosoferen en diepgaande gesprekken te voeren.

De stimulerende effecten verbeteren de productiviteit. Ze is dus een goede metgezel voor je kopje koffie in de morgen. De versterkte alertheid maakt de high bijna prestatieverbeterend als het gaat om het voltooien van dagelijkse klusjes en creatieve projecten. Veel gebruikers melden ook lustopwekkende effecten. Daarom is ze tevens geweldig voor stellen die graag samen roken in de slaapkamer.

Sour Diesel is berucht om het opwekken van een droge mond. Dit ontstaat als THC zich bindt aan de cannabinoïdereceptoren in de speekselklieren, waardoor de speekselproductie afneemt. Deze sensatie is af en toe vervelend, maar geeft je ook een goed excuus om een lekker ijskoud vruchtensapje te maken voor je rooksessie.

Afhankelijk van de gerookte hoeveelheid, nemen de sativa-effecten na een uur of twee af. De minder krachtige, toch duidelijke indica-effecten laten dan van zich horen. Ook de gemiddelde hoeveelheid CBD maakt haar aanwezigheid kenbaar, want de high zwakt geleidelijk af naar kalmerende naweeën. Ben je net druk bezig met je werk? Dan is het tijd wat meer te roken of te vapen. Als je echter thuis bent, is een herstellende powernap wellicht meer je ding.

Sour Diesel

Sour Diesel

Sour Diesel

Genetic background Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
Yield indoor 2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 10 - 11 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 70% Sativa, 30% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time Late October
Effect Physical, clear high
 

Buy Sour Diesel

 

DE SMAAK EN GEUR VAN SOUR DIESEL: NIET TE VERGELIJKEN

Zoals je hebt gelezen, heeft Sour Diesel haar plaatsje in de 25 Greatest Strains of All Time meer dan verdiend. _High Times_ is zelfs lyrisch en beweert dat er geen betere smaak bestaat dan Sour D - en geef het tijdschrift eens ongelijk! Druk je neus tegen een top en bemerk de uitgesproken diesel-geuren. Dezelfde sensatie verwent de smaakpapillen bij het roken, vapen of gebruik van edibles. De smaken en geuren van diesel lijken misschien onaantrekkelijk voor niet-ingewijden. In combinatie met de aanvullende terpenen ontstaat echter een spectaculaire en onmiskenbaar unieke ervaring.

Laboratoriumanalyses onthullen een complex terpenen-profiel in de toppen van Sour Diesel. Een van de meest prominent aanwezige is myrceen. Dit molecuul voorziet de soort van aardse, muskusachtige geuren en stimuleert een vrolijke stone. Limoneen voegt een vleugje citrus toe. Caryofyleen is een andere belangrijke terpeen in deze soort en zorgt voor geuren van zwarte peper en rozemarijn. Al deze kruidige, aardse en fruitige tonen fuseren in iets wat niet zoet is, maar ook niet hartig.

HET KWEKEN: GROTE, BEVREDIGENDE OPBRENGSTEN

Sour Diesel is een waar kweekgenot, zeker voor een sativa. De bloeiperiode is relatief kort en ze levert een aanzienlijke oogst op met compacte, kogelvormige toppen. Binnen bereiken planten een hoogte van 160cm, maar met trainingstechnieken, zoals ScrOG, is het mogelijk ze op een meter te houden. Als je echter genoeg ruimte hebt, laat ze dan hun gang gaan! Binnen is de opbrengst heel lonend; verwacht ongeveer 525g/m² na een redelijke bloeiperiode van 9-11 weken.

Buitenplanten bereiken met gemak 200cm. Dit vereist meer onderhoud en trimwerk, maar de opbrengst maakt dit meer dan goed. De plant verwent je met wel 600g/plant, wat in oktober te oogsten is. Sour Diesel houdt daarbij van een mild klimaat. Houd hier dus rekening mee als je de productie wilt maximaliseren.

EEN TIJDLOZE KLASSIEKER DIE ELKE KWEKER MOET PROBEREN

De beroemdheid en prestige van Sour Diesel is niet uit de lucht komen vallen; ze heeft het verdiend! De plant maakt je verwachtingen helemaal waar, of je nu net begint of een doorgewinterde liefhebber van old-school sativa's bent. Haar motiverende high en ongeëvenaarde smaak wachten op jouw ontdekking. Houd flink wat stashpotten achter de hand om haar rijkelijke opbrengst in te bewaren.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.