By Luke Sumpter

Sour Diesel is welbekend bij cannabisliefhebbers over de hele wereld. Je mag haar gerust een van de meest geliefde, bekendste soorten aller tijden noemen en zelfs _High Times_ ontkent dat niet! Volgens het tijdschrift is ze een van de "25 Greatest Strains of All Time". Dat niet alleen, _High Times_ beweert ook nog dat ze voor eeuwig een plekje op deze lijst verdient.

DE ENIGMATISCHE GENETICA VAN SOUR DIESEL

Ondanks de brede erkenning, is de exacte oorsprong van Sour Diesel nog altijd een discussiepunt. Ze heeft wortels aan de oostkust van de VS, maar er is weinig zekerheid over de ouders van deze legende. Sommige breeders beweren dat Sour Diesel simpelweg een uniek fenotype is van Diesel. Anderen houden echter vol dat ze is ontstaan uit een kruising tussen Chemdawg en Northern Lights. Weer anderen weerleggen beide verklaringen en geloven dat Sour Diesel genetica heeft van Original Diesel en nakomelingen van Northern Lights, Shiva en Hawaiian.

De exacte herkomst van Sour Diesel blijft wellicht altijd een mysterie. De genetische opmaak is echter altijd vrij consistent. De cultivar is sativa-dominant en de klassieke RQS-versie van Sour Diesel bevat 70% sativa-genetica en 30% indicagenen.

DE EFFECTEN: EEN SOCIALE, STIMULERENDE HIGH

Sour Diesel is dus sativa-dominant. Het gevolg is een stimulerende, heldere high, aangedreven door 19% THC. Dit hoge THC-percentage, in combinatie met haar sativa-afkomst, garandeert een snel opkomende, langdurige ervaring. Desondanks ben je nog steeds in staat te functioneren. Deze cannabis verbetert absoluut de stemming. Veel gebruikers melden daarbij euforie en tijdelijke verlichting van een slecht humeur en stress.

De cerebrale effecten stimuleren de cognitie en verwennen de gebruiker met een sociale, spraakzame bui. Dankzij deze eigenschappen is Sour Diesel ideaal voor sociale bijeenkomsten en feestjes. Haar effecten helpen het ijs breken en sociale barrières verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ze is ook geschikt om te delen met je beste vrienden, om vervolgens lang te filosoferen en diepgaande gesprekken te voeren.

De stimulerende effecten verbeteren de productiviteit. Ze is dus een goede metgezel voor je kopje koffie in de morgen. De versterkte alertheid maakt de high bijna prestatieverbeterend als het gaat om het voltooien van dagelijkse klusjes en creatieve projecten. Veel gebruikers melden ook lustopwekkende effecten. Daarom is ze tevens geweldig voor stellen die graag samen roken in de slaapkamer.

Sour Diesel is berucht om het opwekken van een droge mond. Dit ontstaat als THC zich bindt aan de cannabinoïdereceptoren in de speekselklieren, waardoor de speekselproductie afneemt. Deze sensatie is af en toe vervelend, maar geeft je ook een goed excuus om een lekker ijskoud vruchtensapje te maken voor je rooksessie.

Afhankelijk van de gerookte hoeveelheid, nemen de sativa-effecten na een uur of twee af. De minder krachtige, toch duidelijke indica-effecten laten dan van zich horen. Ook de gemiddelde hoeveelheid CBD maakt haar aanwezigheid kenbaar, want de high zwakt geleidelijk af naar kalmerende naweeën. Ben je net druk bezig met je werk? Dan is het tijd wat meer te roken of te vapen. Als je echter thuis bent, is een herstellende powernap wellicht meer je ding.

Sour Diesel

Sour Diesel
23_genetic background_1 Original Diesel x (Northern light x Shiva x Hawaiian)
33_Yield indoors_1 475 - 525 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 10 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Helder

Koop Sour Diesel

DE SMAAK EN GEUR VAN SOUR DIESEL: NIET TE VERGELIJKEN

Zoals je hebt gelezen, heeft Sour Diesel haar plaatsje in de 25 Greatest Strains of All Time meer dan verdiend. _High Times_ is zelfs lyrisch en beweert dat er geen betere smaak bestaat dan Sour D - en geef het tijdschrift eens ongelijk! Druk je neus tegen een top en bemerk de uitgesproken diesel-geuren. Dezelfde sensatie verwent de smaakpapillen bij het roken, vapen of gebruik van edibles. De smaken en geuren van diesel lijken misschien onaantrekkelijk voor niet-ingewijden. In combinatie met de aanvullende terpenen ontstaat echter een spectaculaire en onmiskenbaar unieke ervaring.

Laboratoriumanalyses onthullen een complex terpenen-profiel in de toppen van Sour Diesel. Een van de meest prominent aanwezige is myrceen. Dit molecuul voorziet de soort van aardse, muskusachtige geuren en stimuleert een vrolijke stone. Limoneen voegt een vleugje citrus toe. Caryofyleen is een andere belangrijke terpeen in deze soort en zorgt voor geuren van zwarte peper en rozemarijn. Al deze kruidige, aardse en fruitige tonen fuseren in iets wat niet zoet is, maar ook niet hartig.

HET KWEKEN: GROTE, BEVREDIGENDE OPBRENGSTEN

Sour Diesel is een waar kweekgenot, zeker voor een sativa. De bloeiperiode is relatief kort en ze levert een aanzienlijke oogst op met compacte, kogelvormige toppen. Binnen bereiken planten een hoogte van 160cm, maar met trainingstechnieken, zoals ScrOG, is het mogelijk ze op een meter te houden. Als je echter genoeg ruimte hebt, laat ze dan hun gang gaan! Binnen is de opbrengst heel lonend; verwacht ongeveer 525g/m² na een redelijke bloeiperiode van 9-11 weken.

Buitenplanten bereiken met gemak 200cm. Dit vereist meer onderhoud en trimwerk, maar de opbrengst maakt dit meer dan goed. De plant verwent je met wel 600g/plant, wat in oktober te oogsten is. Sour Diesel houdt daarbij van een mild klimaat. Houd hier dus rekening mee als je de productie wilt maximaliseren.

DIESEL AUTOMATIC

Diesel Automatic verpakt de beste eigenschappen van Sour Diesel in een kleiner, sneller, gemakkelijker te kweken pakketje. De breeders van Royal Queen Seeds zijn verantwoordelijk voor deze stimulerende soort. Hiervoor is de legendarische Diesel gekruist met Cannabis ruderalis. Het genetische profiel van het nageslacht bestaat uit 40% sativa, 30% indica en 30% ruderalis.

Diesel Automatic ontwikkelt grote, vette toppen. Deze zijn gedecoreerd met stevige oranje stampers en een flinke hoeveelheid glinsterende trichomen. In de bloeitijd werken deze klieren hard om 14% THC te produceren. Dit percentage stuurt je geest niet direct door de kosmos. Je kunt echter wel rekenen op een high die precies goed is. Deze valt tussen nuchterheid en overweldigende sensaties. Geniet overdag van deze functionele high en stimuleer je creativiteit en cognitieve functies.

Diesel Automatic blijft klein van stuk en laat zich gemakkelijk beheersen in alle omgevingen. Binnen bereiken planten een hoogte van 70cm en de productie bedraagt 325-375g/m². Buiten zie je iets grotere planten, ongeveer 110cm hoog. Reken daar op een opbrengst van 60-110g/plant. In slechts 8-9 weken na ontkieming haal je de buit al binnen.

Diesel Automatic

Diesel Auto
23_genetic background_1 Diesel x Ruderalis
33_Yield indoors_1 325 - 375 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 14%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 30% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 60-110 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 110 cm
27_harvest period_1 13 to 14
22_Effect_1 Helder, Rustgevend

Koop Diesel Auto

EEN TIJDLOZE KLASSIEKER DIE ELKE KWEKER MOET PROBEREN

De beroemdheid en prestige van Sour Diesel is niet uit de lucht komen vallen; ze heeft het verdiend! De plant maakt je verwachtingen helemaal waar, of je nu net begint of een doorgewinterde liefhebber van old-school sativa's bent. Haar motiverende high en ongeëvenaarde smaak wachten op jouw ontdekking. Houd flink wat stashpotten achter de hand om haar rijkelijke opbrengst in te bewaren.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.