By Adam Parsons

Als we het over wiet hebben, mag het van sommige liefhebbers wel een tikkeltje sterker zijn. Kali Dog van RQS is opgebouwd uit krachtige Amerikaanse genen. Dus als het over werkingskracht gaat, mag ze er zeker wezen. De soort induceert een opwekkende, spirituele vloedgolf, zodra je eerste hijsje in je longen komt. Verstokte rokers zijn verzot op dit aromatische rokertje met de boventonen van citroen en diesel. Een supervoorbeeld van wat strains uit de VS te bieden hebben.

GENETISCHE HERKOMST KALI DOG: CHEMDAWG EN SOUR DIESEL

Royal Queen Seeds koos voor een ongecompliceerde, maar effectieve benadering bij het ontwikkelen van Kali Dog. Onze veredelaars kozen simpelweg twee van de populairste strains die er zijn - de gedoodverfde favoriet van de West Coast, OG Kush, en East Coast-lieveling Sour Diesel. Daaruit ontstond Kali Dog, een krachtige soort, die uitblinkt met een pittig, zurig terpenen-profiel met een vleugje diesel.

Kali Dog bereikt een THC-gehalte van 17-20%. Daarmee heeft ze effecten die, ondanks dat ze indica-dominant is (60% indica, 40% sativa), meer weghebben van een sativa. Mensen beschouwen haar al langer dan 20 jaar als een van de beste strains voor feestbeesten. Ze kent echter ook veel tevreden medicinale gebruikers.

KWEEKINFO KALI DOG: KRACHTIGE WIET, BEHOEFTE AAN VEEL VOEDINGSSTOFFEN

Op papier lijkt Kali Dog maar gewoon op een indica-dominante kruising. Als je haar kweekt, zul je echter zien dat ze meer wegheeft van een sativa - ze wordt hoog met lange takken als ze eenmaal tot de bloei overgaat. Binnen lijkt ze meer op een indica; lager en struikachtiger. Omdat deze dame flink wil groeien, moet je haar wellicht toppen of snoeien als je kweekruimte beperkt is.

Kali Dog

Kali Dog

Kali Dog

Genetic background Chemdawg x Sour Diesel
Yield indoor 450 - 500 gr/m2
Height indoor 90 - 160 cm
Flowering time 9 - 10 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 40% Sativa, 60% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 175 - 210 cm
Harvest time Late October
Effect Cerebral and uplifting
 

Buy Kali Dog

 

Kali Dog is op meerdere terreinen een krachtige soort, maar die kracht komt niet zomaar aangewaaid. Ze heeft namelijk behoefte aan veel voedingsstoffen. Afhankelijk hoe je hiernaar kijkt, kan dit positief zijn. Je hebt namelijk geen kopzorgen over verbranding door voedingsstoffen en je kunt eindelijk je bloei-booster benutten!

Zoals je hierboven hebt gelezen, is Kali Dog niet bepaald een "lastige tante", maar er is wel iets wat je in de smiezen moet houden: Pas op voor een hoge vochtigheidsgraad. Haar toppen zijn behoorlijk compact en daarom vatbaar voor schimmels. Ze is dus minder geschikt als je buiten in een vochtige, regenachtige klimaatstreek wilt kweken. Woon je in zo'n klimaat, dan kun je haar maar beter binnen telen. Daar kun je immers de vochtigheidsgraad sturen. En nu we toch bezig zijn; deze dame geurt nogal. Zorg dus tijdens de bloeiperiode ook voor een goed koolstoffilter.

Binnen is Kali Dog na 9-10 weken uitgebloeid en oogst je tot 500g/m² aan beresterke toppen, barstensvol hars. Buiten is ze eind oktober klaar. Daarbij zijn er kwekers die onder goede omstandigheden 650g/plant hebben behaald.

INSPIRERENDE, SATIVA-ACHTIGE EFFECTEN

Met OG Kush en Sour Diesel als ouderplanten is het geen wonder dat Kali Dog een krachtige soort is. Dat merk je al na je eerste hijsje. Het verrassende is echter dat haar effecten niet overeenkomen met wat je van een indica-dominante kruising verwacht. Ze induceert een spirituele, inspirerende high die een glimlach op je gezicht tovert.

Van deze high verval je niet in lethargie, maar deze "inspireert" je met motivatie en creativiteit. Je krijgt daarbij zin om eens een andere weg in te slaan. Je hoofd blijft helder en de frisse mentale focus houdt urenlang aan. Pas na deze langaanhoudende inspirerende en energieke high, voel je je lichaam ontspannen. Een perfect slotakkoord van een waanzinnige roes!

Vanwege haar krachtige en spirituele effecten is Kali Dog niet voor iedereen weggelegd. Mensen die snel overvallen worden door paranoia en angst doen het beter rustig aan met deze sterke soort.

MEDICINAAL GEBRUIK

Kali Dog heeft een THC-gehalte dat de 20% kan aantikken en daar zouden medicinale gebruikers gebruik van kunnen maken. Mensen melden dat ze er verlichting mee vinden bij (chronische) pijn en spierpijn. Ook zou de soort helpen bij stress, depressie, PTSS en andere stemmingsstoornissen. Kali Dog veroorzaakt tevens vaak een vreetkick, dus ze is daarnaast in te zetten voor het opwekken van de eetlust.

AROMA'S EN SMAKEN

Kali Dog is gezegend met een stevig geurprofiel, opgebouwd uit citroentonen met dieselbrandstof en een vleugje gronderigheid. Deze tonen kun je ook in haar smaken ontdekken. Als je haar rookt, smaakt ze indringend naar citroen. De dieseltonen komen vooral naar voren bij het uitademen.

KRACHTIGE SOORT VOOR LIEFHEBBERS VAN STERKE CANNABIS

Als je twee uitstekende wietlegenden als OG Kush en Sour Diesel laat samensmelten, kan dat alleen maar iets goeds voortbrengen. Royal Queen Seeds is er fantastisch in geslaagd deze hoogwaardige strains uit Amerika te verenigen in een variëteit waar beide beroemde ouders apetrots op zouden zijn. We vinden het helemaal geweldig dat Kali Dog een indica is met de allerbeste eigenschappen van een sativa. Ze laat zich vrij eenvoudig kweken, is boven verwachting smakelijk en dankzij haar inspirerende, doldwaze high, is ze bijzonder geschikt om met een stel andere rookmaatjes te delen.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.