By Ryan Najjar

White Widow, van Nederlandse bodem en Green House Seeds, verscheen voor het eerst in de jaren '90. Mensen hadden al snel door dat ze speciaal was. Het belangrijkste teken hiervan? Hoogstwaarschijnlijk de overwinning op de High Times Cannabis Cup in 1995.

Dat was een hele happening, maar misschien denk je nu: "Dat is ruim 20 jaar geleden! De wetenschap holt vooruit. Hoe presteert White Widow tegenwoordig?" We vertellen je graag dat ze nog steeds kan wedijveren met de beste soorten van nu, ook al zijn er veel opwindende strains ontwikkeld.

GENETISCHE GESCHIEDENIS VAN WHITE WIDOW

We weten niet precies welke soorten verantwoordelijk zijn voor de schepping van White Widow. Wel weten we meer over hun oorsprong. White Widow is afkomstig van een Braziliaanse sativa en Zuid-Indiase indicalandrassen, waarvan de laatste bijzonder harsrijk zijn. Vanuit deze uithoeken op de wereld kwamen de genen in Nederland terecht. Daar zag White Widow het levenslicht.

SMAAK, AROMA EN KRACHT VAN WHITE WIDOW

White Widow is een graag geziene soort, maar haar smaak is bescheiden. Toch is ze niet smaakloos. Subtiele, maar merkbare vleugjes citrus, kruiden en zelfs peper racen over je tong. Dit aroma hangt ook in de lucht en verwent je neus zonder te overweldigen.

Zou je de kracht aan de hand van de smaak en geur beoordelen? Dan staat je echt een verrassing te wachten. De toppen bevatten maar liefst 19% THC. En ondanks dat ze een goed gebalanceerde kruising is, trakteert ze je op een soort cerebrale, verheven high die past bij sativa-dominante titanen.

White Widow

White Widow
23_genetic background_1 White Widow S1
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 60 - 100 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 190 cm
27_harvest period_1 Begin Oktober
22_Effect_1 Krachtig, Stoned

Koop White Widow

KWEKEN VAN WHITE WIDOW

Je denkt wellicht dat het kweken van een legende alleen voorbehouden is aan de allerbeste telers. Maar verrassend genoeg is White Widow makkelijker te telen dan de meeste soorten. Je belangrijkste taak is zorgen dat je planten genoeg licht krijgen. Doordat deze soort echter voor het eerst gepopulariseerd is in Nederland, mag je verwachten dat ze ook prima presteert in koudere klimaten.

White Widow is binnen en buiten te kweken, maar er zijn wel duidelijke verschillen. Buitenkwekers krijgen planten van soms wel 2m hoog, met een gemiddelde opbrengst van 550–600g/plant. Binnenkwekers kweken echter wietplanten van ongeveer 1m, waarbij de oogst schommelt van 450 tot 500g/m². Hoe dan ook, de bloei duurt ongeveer 9 weken. Als je de opbrengst wilt maximaliseren, probeer dan de ScrOG- of SOG-methode.

White Widow staat bekend om haar enorme harsproductie. Tegen de tijd dat je gaat oogsten en knippen, sta je versteld van de enorme hoeveelheid trichomen. Werk voorzichtig en verspil geen hars en overweeg deze soort ook zeker als je graag hoogwaardige hasj of concentraten maakt!

White Widow Auto

White Widow Auto
23_genetic background_1 White Widow x ruderalis
33_Yield indoors_1 400 - 450 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 80 cm
25_flowering time_1 7 - 8 weken
29_THC_1 THC: 14%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 40% Ruderalis 20%
34_yield outdoor_1 190 - 240 gr/plant
32_plant height outdoors_1 50 - 110 cm
27_harvest period_1 10-12 weken na ontkiemen
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Stoned

Koop White Widow Auto

WHITE WIDOW AUTOMATIC

Als tijd van groot belang is of je jezelf liever niet waagt aan standaard kweek, weet dan dat White Widow Automatic bestaat. Deze soort is een kruising tussen de originele klassieker en een ongelooflijke ruderalis. Het resultaat is een variant van de legende die in 10-12 weken van de ontkieming naar de oogst spurt.

Het percentage THC bedraagt daarbij ongeveer 14%. Daarmee is deze soort perfect voor gelegenheidsrokers die een geweldige high zoeken. Ook als je regelmatig rookt, slaat ze echter hard in, zonder je te vloeren. Het interessante is dat het effect van de automatische soort vergelijkbaar is met dat van een indica-dominante strain, zodat je geniet van een soepele, lichamelijke high. Gezien de verschillen in kracht en effecten, adviseren we beide variaties van deze iconische plant te kweken als dat mogelijk is. De werking is anders, maar beide zijn zalig.

CONCLUSIE OVER WHITE WIDOW: DE LEGENDE LEEFT VOORT

White Widow is een van de bekendste kruisingen ooit. Naast de opvallende harsproductie en gebalanceerde high, is ze ook nog eens makkelijk te kweken en precies sterk genoeg. De ervaring is helemaal compleet dankzij een delicate, maar complexe smaak die deze enigmatische soort echt uniek maakt.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.