Het buiten kweken van wiet loont echt; je behaalt vaak grote oogsten en hoeft niet veel te investeren. Veel soorten van Royal Queen Seeds doen het buitenshuis goed en groeien prima onder de zon. Maar ook als het op de buitenkweek aankomt, is de ene soort zeker de andere niet wat betreft succes. Daarom hebben we een top 5 van buiten-variëteiten voor je samengesteld. Dit zijn kruisingen die je tegen het einde van september al kunt oogsten.

Met onze aanbevelingen voorkom je dat je in oktober of november problemen krijgt met regen en vroege nachtvorst. Terwijl andere telers hun toppen grondig inspecteren op schimmelvorming, ben jij je oogst al aan het drogen en uitharden en je voorraadpotten aan het vullen. Heb je onze top 5 soorten voor koudere en warmere klimaten gemist? Deze zijn ook zeker de moeite van het bekijken waard!

HET BELANG VAN EEN GESCHIKTE SOORT VOOR BUITEN

Bij het selecteren van een soort voor buiten, zou je niet alleen rekening moeten houden met de snelheid. Het is ook belangrijk dat je planten productief zijn, een aangenaam aroma hebben en een fijn effect hebben.

Dit zijn enkele kenmerken waar een buiten-variëteit aan moet voldoen:

Snelbloeiend, zodat je de eerste herfstregens voorblijft
• Goede natuurlijke weerstand tegen schimmels en ongedierte
Grote oogsten
• Goede werkingskracht, aangenaam aroma en prettige smaak
Magnifiek effect

TOP 5 PIJLSNELLE SOORTEN VOOR HET BUITENKWEEKSEIZOEN VAN 2020

Nu je weet waar soorten voor buiten aan moeten voldoen, stellen we je graag voor aan enkele aanbevolen kruisingen. Dit zijn vijf van de beste snelbloeiende strains voor het buitenkweekseizoen van 2020:

1. HONEY CREAM FAST FLOWERING

Honey Cream Fast Flowering is een van onze onlangs gemoderniseerde favorieten. Deze soort is populair in Spanje vanwege haar zoete, romige aroma, maar je kunt haar gerust overal in Europa kweken.

Dankzij haar korte bloei van slechts 6-7 weken is ze uitermate geschikt voor klimaten waar het al vroeg in de herfst slecht weer wordt. Als je haar in juli en augustus kweekt, ontvangt ze voldoende zonlicht om uit te dijen. Aldus kun je al in september een goede opbrengst en zoete, beresterke toppen tegemoetzien.

Naast haar snelle bloei en goddelijke smaak is Honey Cream gezegend met robuuste indica-genen. Zo is ze een mengelmoes van BlueBlack (Blueberry x Black Domina) Maple Leaf Indica (100% Afghaanse indica) en White Rhino. Deze drie soorten zijn verantwoordelijk voor het indica-dominante genetische profiel van Honey Cream FF. Ze biedt echter ook een redelijke hoeveelheid sativa-power van White Widow. Dit is de voorloopster van White Rhino. Onder optimale omstandigheden worden de planten buiten 180-250cm hoog. Daarbij genereren ze een opbrengst van zo'n 675g/plant.

Honey Cream

Honey Cream

Honey Cream

Genetic background BlueBlack x Maple Leaf Indica x White Rhino
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 6 - 7 weeks
THC strength THC: 16% (aprox.) / CBD: Medium
Blend 35% Sativa, 65% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 625 - 675 g/per plant (dried)
Height outdoor 180 - 250 cm
Harvest time Early October
Effect Psychedelic high

Buy Honey Cream

2. SPEEDY CHILE FAST FLOWERING

Onze volgende favoriet is Speedy Chile. Deze dame is opgebouwd uit genen van Early Skunk en verschillende indicalandrassen uit Chili. Een derde generatie autoflower is echter ingebracht voor haar korte bloei van 6 weken (42 dagen!).

Vergis je echter niet. Speedy Chile is namelijk een fotoperiode soort en is afhankelijk van het aantal uren zonlicht per dag om tot bloei over te gaan. Je zou kunnen stellen dat fast flowering soorten, na autoflowers, de nieuwste evolutie zijn op het gebied van breeding. Deze soorten bieden veel THC, maar zijn wel snel klaar voor de oogst.

Buiten- en beginnende kwekers doen er zeker verstandig aan om voor Speedy Chile te kiezen. Je kunt je voorraadpotten al begin september vullen met haar heerlijke toppen en zo de gevolgen van kouder weer of schimmelvorming vermijden. De toppen die je oogst, zijn bovendien ongelooflijk. Zo bieden ze een smaak van fruit en dennenhout en genereren ze 16% THC.

Speedy Chile

Speedy Chile

Speedy Chile

Genetic background Early Skunk x Skunk x Chile Indica
Yield indoor 475 - 525 gr/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 6 weeks
THC strength THC: 16% (aprox.) / CBD: Low
Blend 30% Sativa, 70% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 450 - 500 g/per plant (dried)
Height outdoor 100 - 170 cm
Harvest time Early September
Effect Relaxing and full of flavour

Buy Speedy Chile

3. CRITICAL KUSH

Als hobbykweker ben je vast wel bekend met Critical, een echte winnaar wat betreft opbrengsten. Ze is daarbij zeer geschikt voor binnen- en buitenkwekers die willen profiteren van een grote oogst en korte bloei.

Critical vind je ook terug in onze top 5 soorten voor koudere klimaten. Ze is een voortvarende en snelbloeiende indica en verdient in alle aanbevelingslijsten een plekje. Pas na het kruisen van Critical met de beruchte OG Kush werd ze echter een stuk sterker.

Critical Kush biedt deels een spiritueel en sativa-achtig effect, afkomstig van OG Kush, maar ook een ontspannende fysieke stone, afkomstig van Critical. Echt een gevalletje van "twee vliegen in één klap slaan" dus. Telers die een robuuste, sterke en productieve soort voor buiten zoeken, zitten met Critical Kush altijd op rozen. De opbrengst die je eind september binnenhaalt, is gigantisch: buiten maar liefst 550g/plant. Haar effecten hakken er daarbij direct in en blijven lang doorsudderen. Dit dankzij zo'n 20% THC.

Critical Kush

Critical Kush

Critical Kush

Genetic background Critical x OG Kush
Yield indoor 500 - 550 gr/m2
Height indoor 60 - 100 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 20% (aprox.) / CBD: Low
Blend 20% Sativa, 80% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 100 - 140 cm
Harvest time Late September
Effect Extremely stoned long-lasting & body relaxing
 

Buy Critical Kush

 

4. SWEET ZZ

Sweet ZZ is onze versie van de klassieke Zkittlez. Met haar fruitige aroma en sappige smaak behoort ze tot de topfavorieten van telers die verzot zijn op snoepgoed.

Veredeld met Grape Ape en Grapefruit kent deze soort een bloei van 7-9 weken. Als je op tijd begint, kun je haar eind september dus al oogsten. Neem wel een extra tasje mee, want deze dame levert onder ideale omstandigheden al snel 600g/plant op.

Hoewel Sweet ZZ indica-dominant is, is haar effect hoofdzakelijk spiritueel en niet zozeer fysiek. Ze verwent je met opwekkende gedachten en een goede vibe. Tel daar haar heerlijke smaak van citrus, bessen en snoepgoed bij op en je hebt een fysieke belichaming van geluk, in de vorm van een goddelijk rokertje. Met 15-20% THC behoort ze niet tot de sterkste soorten. Zo kun je extra lang van haar smaken en effecten genieten zonder volledig out te gaan.

Sweet ZZ

Sweet ZZ

Sweet ZZ

Genetic background Grape Ape x Grapefruit
Yield indoor 550 - 600 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 7 - 9 weeks
THC strength THC: 22% (aprox.) / CBD: Low
Blend 20% Sativa, 80% Indica
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 160 - 200 cm
Harvest time Late September
Effect Stoned, relaxed
 

Buy Sweet ZZ

 

5. FAT BANANA

Fat Banana is echt een hoogstandje van de breeders van Royal Queen Seeds. We zijn er hiermee in geslaagd een van de grootste en compactste varianten van Banana OG op de markt te brengen. Deze Kush verleidt je met een goddelijke smaak en laat je in de bank verdwijnen, zo sterk is ze.

Deze plant voelt zich buiten bijzonder snel thuis en na een bloei van 7-8 weken zijn haar toppen klaar voor de oogst. Als alles optimaal verloopt, haal je in september zo'n 500g/plant binnen.

Fat Banana behoort tot de sterkste variëteiten. Wees dus een beetje op je hoede. De high gaat van start met een aangename golf van euforie, waarbij je een goddelijke fruitsmaak proeft. Je zou er bijna een kettingroker van worden. Vergeet niet dat deze soort immens sterk is dankzij 25% THC of zelfs meer. Voor je het weet, overvalt ze je met een intense fysieke stone en lig je voor pampus.

Fat Banana

Fat Banana

Fat Banana

Genetic background Banana x OG Kush
Yield indoor 350 - 400 gr/m2
Height indoor 80 - 140 cm
Flowering time 7 - 8 weeks
THC strength THC: 25% (aprox.) / CBD: Low
Blend 30% Sativa, 70% Indica
Yield outdoor 450 - 500 g/per plant (dried)
Height outdoor 170 - 200 cm
Harvest time Late September
Effect Relaxing and full of flavour
 

Buy Fat Banana

 

OOK ONGELOOFLIJKE WIET KWEKEN IN 2020?

Wil je het kweekseizoen van 2020 goed beginnen, bekijk dan ook eens de andere zaden in onze webshop. Bij Royal Queen Seeds vind je de allerbeste zaadjes voor binnen, maar zeker ook voor buiten. Denk daarbij aan feminized zaden, autoflowers en CBD-rijke wietzaadjes!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.