By Max Sargent

Het buiten kweken van wiet loont echt; je behaalt vaak grote oogsten en hoeft niet veel te investeren. Veel soorten van Royal Queen Seeds doen het buitenshuis goed en groeien prima onder de zon. Maar ook als het op de buitenkweek aankomt, is de ene soort zeker de andere niet wat betreft succes. Daarom hebben we een top 5 van buiten-variëteiten voor je samengesteld. Dit zijn kruisingen die je tegen het einde van september al kunt oogsten.

Met onze aanbevelingen voorkom je dat je in oktober of november problemen krijgt met regen en vroege nachtvorst. Terwijl andere telers hun toppen grondig inspecteren op schimmelvorming, ben jij je oogst al aan het drogen en uitharden en je voorraadpotten aan het vullen. Heb je onze top 5 soorten voor koudere en warmere klimaten gemist? Deze zijn ook zeker de moeite van het bekijken waard!

HET BELANG VAN EEN GESCHIKTE SOORT VOOR BUITEN

Bij het selecteren van een soort voor buiten, zou je niet alleen rekening moeten houden met de snelheid. Het is ook belangrijk dat je planten productief zijn, een aangenaam aroma hebben en een fijn effect hebben.

Dit zijn enkele kenmerken waar een buiten-variëteit aan moet voldoen:

Snelbloeiend, zodat je de eerste herfstregens voorblijft
• Goede natuurlijke weerstand tegen schimmels en ongedierte
Grote oogsten
• Goede werkingskracht, aangenaam aroma en prettige smaak
Magnifiek effect

TOP 5 PIJLSNELLE SOORTEN VOOR HET BUITENKWEEKSEIZOEN VAN 2022

Nu je weet waar soorten voor buiten aan moeten voldoen, stellen we je graag voor aan enkele aanbevolen kruisingen. Dit zijn vijf van de beste snelbloeiende strains voor het buitenkweekseizoen van 2022:

1. HONEY CREAM FAST FLOWERING

Honey Cream Fast Flowering is een van onze onlangs gemoderniseerde favorieten. Deze soort is populair in Spanje vanwege haar zoete, romige aroma, maar je kunt haar gerust overal in Europa kweken.

Dankzij haar korte bloei van slechts 6-7 weken is ze uitermate geschikt voor klimaten waar het al vroeg in de herfst slecht weer wordt. Als je haar in juli en augustus kweekt, ontvangt ze voldoende zonlicht om uit te dijen. Aldus kun je al in september een goede opbrengst en zoete, beresterke toppen tegemoetzien.

Naast haar snelle bloei en goddelijke smaak is Honey Cream gezegend met robuuste indica-genen. Zo is ze een mengelmoes van BlueBlack (Blueberry x Black Domina) Maple Leaf Indica (100% Afghaanse indica) en White Rhino. Deze drie soorten zijn verantwoordelijk voor het indica-dominante genetische profiel van Honey Cream FF. Ze biedt echter ook een redelijke hoeveelheid sativa-power van White Widow. Dit is de voorloopster van White Rhino. Onder optimale omstandigheden worden de planten buiten 180-250cm hoog. Daarbij genereren ze een opbrengst van zo'n 675g/plant.

Honey Cream

Honey Cream (Fast Flowering)
BlueBlack x Maple Leaf Indica x White Rhino
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
7 - 8 weken
THC: 16%
Sativa 35% Indica 65%
625-675 gr/plant
180 - 250 cm
Begin Oktober
Psychedelisch

Koop Honey Cream (Fast Flowering)

2. SPEEDY CHILE FAST FLOWERING

Onze volgende favoriet is Speedy Chile. Deze dame is opgebouwd uit genen van Early Skunk en verschillende indicalandrassen uit Chili. Een derde generatie autoflower is echter ingebracht voor haar korte bloei van 6 weken (42 dagen!).

Vergis je echter niet. Speedy Chile is namelijk een fotoperiode soort en is afhankelijk van het aantal uren zonlicht per dag om tot bloei over te gaan. Je zou kunnen stellen dat fast flowering soorten, na autoflowers, de nieuwste evolutie zijn op het gebied van breeding. Deze soorten bieden veel THC, maar zijn wel snel klaar voor de oogst.

Buiten- en beginnende kwekers doen er zeker verstandig aan om voor Speedy Chile te kiezen. Je kunt je voorraadpotten al begin september vullen met haar heerlijke toppen en zo de gevolgen van kouder weer of schimmelvorming vermijden. De toppen die je oogst, zijn bovendien ongelooflijk. Zo bieden ze een smaak van fruit en dennenhout en genereren ze 16% THC.

Speedy Chile

Speedy Chile (Fast Flowering)
Early Skunk x Skunk x Chile Indica
475 - 525 gr/m2
60 - 100 cm
7 - 8 weken
THC: 16%
Sativa 30% Indica 70%
450 - 500 gr/plant
100 - 170 cm
Begin September
Rustgevend, Vrolijk

Koop Speedy Chile (Fast Flowering)

3. NORTHERN LIGHT

De ware cannabis-klassieker Northern Light is een geweldige indica die uit elf verschillende wietzaadjes van Afghaanse en Thaise landrassen is ontstaan. De soort is herhaaldelijk gekruist en gehybridiseerd, waardoor de exacte genetische samenstelling een raadsel is. Northern Light legde zelf ook de basis voor talloze prijswinnende cannabis strains.

Northern Light feminized is een fantastische outdoor strain die in de buitenlucht meer dan 2m hoog kan worden. Aan het eind word je beloond met compacte, harsrijke toppen en een gigantische hoofdtop. De oogst is tamelijk indrukwekkend. Als de planten genoeg licht en voeding krijgen, produceren ze eind september wel 575–625g/plant (binnen duurt de bloei ongeveer 8–9 weken).

Northern Light is niet voor niets een legende. Deze sterke indica is in staat om je direct een couch-lock te bezorgen. Dit is dan ook de ideale soort als je op zoek bent naar een sterke high die je 's avonds helpt ontspannen en in slaap te vallen. Tijdens het roken of vapen word je bovendien getrakteerd op de verrukkelijke smaak van citrus, specerijen en fruit.

Northern Light

Northern Light
Northern Light S1
500 - 550 gr/m2
100 - 160 cm
8 - 9 weken
THC: 18%
Sativa 0% Indica 100%
575 - 625 gr/plant
180 - 220 cm
Eind September
Gebalanceerd, Helder, Stoned

Koop Northern Light

4. SWEET ZZ

Sweet ZZ is onze versie van de klassieke Zkittlez. Met haar fruitige aroma en sappige smaak behoort ze tot de topfavorieten van telers die verzot zijn op snoepgoed.

Veredeld met Grape Ape en Grapefruit kent deze soort een bloei van 7-9 weken. Als je op tijd begint, kun je haar eind september dus al oogsten. Neem wel een extra tasje mee, want deze dame levert onder ideale omstandigheden al snel 600g/plant op.

Hoewel Sweet ZZ indica-dominant is, is haar effect hoofdzakelijk spiritueel en niet zozeer fysiek. Ze verwent je met opwekkende gedachten en een goede vibe. Tel daar haar heerlijke smaak van citrus, bessen en snoepgoed bij op en je hebt een fysieke belichaming van geluk, in de vorm van een goddelijk rokertje. Met 15-20% THC behoort ze niet tot de sterkste soorten. Zo kun je extra lang van haar smaken en effecten genieten zonder volledig out te gaan.

Sweet ZZ

Sweet ZZ
Grape Ape x Grapefruit
550 - 600 gr/m2
80 - 140 cm
7 - 9 Weken
THC: 22%
Sativa 20% Indica 80%
500 - 550 gr/plant
160 - 200 cm
Eind September
Rustgevend, Stoned

Koop Sweet ZZ

5. GREEN CRACK PUNCH

Green Crack Punch is afkomstig van Purple Punch en Green Crack, en een uitstekend voorbeeld van wat er gebeurt wanneer twee tegenpolen samenkomen. Purple Punch is een hoogwaardige indica-dominante soort die geweldig is voor ontspanning en bij een onrustig gevoel, en Green Crack is juist een soort Duracellkonijn die je de hele dag opgewekt en gemotiveerd houdt.

Het resultaat? Een evenwichtige hybride met een gemiddeld THC-gehalte van 20% waardoor je energiek en geïnspireerd blijft. Uiteindelijk bereikt het effect je spieren en kom je fysiek tot rust. Green Crack Punch is ook een waar genoegen voor de rest van je zintuigen: naast haar aantrekkelijke felroze en oranje kleuren kun je zachte rook en een fruitige smaak verwachten.

Green Crack Punch is een uitstekende keuze voor de beginnende buitenkweker. Deze onderhoudsarme plant kan namelijk prima tegen kleine schommelingen in voeding en licht. De soort is geschikt voor verschillende omgevingen en eind september klaar voor de oogst (binnen bloeit ze ongeveer 7–8 weken), met een oogstpotentieel van 550–600g/plant.

Green Crack Punch

Green Crack Punch
Green Crack x Purple Punch
450 - 500 gr/m2
90 - 160 cm
8 - 9 weken
THC: 18%
Sativa 60% Indica 40%
550 - 600 gr/plant
180 - 220 cm
Eind September
Euforisch, Rustgevend

Koop Green Crack Punch


OOK ONGELOOFLIJKE WIET KWEKEN IN 2022?

Wil je het kweekseizoen van 2022 goed beginnen, bekijk dan ook eens de andere zaden in onze webshop. Bij Royal Queen Seeds vind je de allerbeste zaadjes voor binnen, maar zeker ook voor buiten. Denk daarbij aan feminized zaden, autoflowers en CBD-rijke wietzaadjes!

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.