By Luke Sumpter

Doe jij het allerliefste gedroogde kruiden in je vaporizer, dan komt de G Pen Elite 2 heel erg van pas, zowel thuis als onderweg. Dit is een slank en handzaam apparaat dat diverse temperatuuropties, een veelkleurige display, een lekkere smaak en zelfs wifi biedt.


De G Pen Elite 2

Ben je al eens stoned geworden met de G Pen Elite, dan mag je dat vanzelfsprekend ook van de G Pen Elite 2 verwachten. Gelukkig stelt dit nieuwe type daarin niet teleur. Het apparaat heeft vele temperatuuropties, bestaat uit hoogwaardig materiaal, biedt een zachte smaak en beschikt over een helder, veelkleurig display. Als je daar nog eens bij optelt dat de vaporizer heel licht is, dan wordt vast wel duidelijk dat dit een prima keuze is voor thuis én onderweg. Maar de G Pen Elite 2 heeft nog meer in huis. Hij werkt namelijk ook op wifi, heeft een ingebouwde vultool, biedt haptische feedback, laadt snel op en heeft een korte opwarmtijd. Met deze extra's onderscheidt hij zich van alle andere vaporizers voor gedroogde kruiden.

G Pen Elite II Vaporizer
56_1 Heat Conductie & Convectie
57_2 Size 23 x 3.1 x 10.8 cm
58_3 Weight 120 gr
59_4 Temperature 200° – 428° F /  93º – 220º C
60_5 Heat Up Time 30 - 60 sec
61_6 Chamber Size 0,5 gr
62_7 Control type Handmatig
63_8 Used With Droge Kruiden

Koop G Pen Elite II Vaporizer

Meegeleverde tools

Heb je de G Pen Elite 2 besteld, dan wordt het volgende bijgeleverd:

1 × hennep reistasje

1 × USB/USB-C oplaadsnoertje

1 × G Pen Elite siliconen sleeve

1 × vultool

Inside the box

Kwaliteit van het materiaal

De G Pen Elite 2 is gemaakt van uitstekend materiaal. Hij is daarmee oersterk en ligt lekker in de hand. Omdat er aluminium in verwerkt is, is de vaporizer licht van gewicht en kun je hem makkelijk meenemen. De siliconen sleeve werkt tegelijk isolerend en beschermend, en geeft je een goede grip. Het mondstuk is gemaakt van zirkoon, een van de meest duurzame soorten monolithisch keramiek, en daarmee heel hittebestendig. Het binnenwerk van de G Pen Elite 2 bestaat uit een hybride warmtesysteem met een spiraalvormig, keramisch luchtpad, waarmee je lekkere damp krijgt. De knoppen staan ergonomisch zo uit elkaar, dat je ze makkelijk kunt bedienen. En met het veelkleurige display heeft het apparaat een mooi nieuw jasje gekregen. Mede daardoor ziet hij er toffer uit dan veel andere vaporizers.

⌛ Het vullen van de G Pen Elite 2 vaporizer

De G Pen Elite 2 heeft een keramische oven met een capaciteit van 0,5g. Je kunt met deze vaporizer na één sessie al high worden, al hangt het er wel van af wat je rookt. Zorg ervoor dat je je wiet eerst grof hebt gemalen met je favoriete grinder, voor je de G Pen Elite 2 vult. Op die manier verwarmt het materiaal namelijk gelijkmatiger in de oven en kun je er meer in kwijt.

Na het malen kun je de G Pen Elite 2 vullen. Haal daarvoor het magnetische zirkonen mondstuk eraf, en vul de oven met je gemalen wiet. Als je de cannabis een beetje aandrukt, kan er nog meer bij. Maar doe dit niet te veel, want anders kan de oven het niet meer gelijkmatig verwarmen.

🔥 Hoe je de G Pen Elite 2 gebruikt

Om de G Pen Elite 2 aan te doen, hoef je alleen maar op de powerknop te drukken en die vijf seconden vast te houden. Is het gelukt, dan licht het Grenco Science-logo op, gevolgd door het temperatuur display. De 'min' en 'plus'- knoppen gebruik je voor het instellen van de temperatuur. Je hebt een ruime keuze: je kunt kiezen uit temperaturen tussen de 93 en 221ºC. Bepaal daarmee zelf welke cannabinoïden en terpenen je graag wilt benutten en hoe scherp de damp mag zijn. Heb je je keuze gemaakt, dan druk je tweemaal op de powerknop om de verwarming op gang te brengen. Het duurt maar 30-40 seconden voor de oven is opgewarmd, dus je kunt al snel de terpenen proeven. Door te trillen, geeft de vaporizer aan wanneer je een trek kunt nemen.

De G Pen Elite 2 is zo gebruiksvriendelijk, dat het eigenlijk voor zich spreekt. Maar wil je het apparaat echt naar je eigen hand zetten, dan kan dat ook. Druk hiervoor de powerknop vijf keer in om in het menu te komen. Vervolgens krijg je een aantal keuzemogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld de convectieverwarming uitzetten, de sessie-timer met 1-5 minuten aanpassen, specifieke temperatuurwaarden instellen, de helderheid van het display aanpassen en firmware updates checken die je via wifi kunt downloaden.

G Pen Elite 2

👜 Draagbaarheid van de G Pen Elite 2

De G Pen Elite 2 vaporizer is heel goed mee te nemen. Met zijn kleine formaat, cilindrische vorm en gladde buitenkant doe je hem heel gemakkelijk in je jas- of broekzak of in je tas. Het apparaat past ook goed in je hand. Dit betekent dat hij ideaal is voor onder het wandelen, liggend op het strand, of als je aan het chillen bent op de bank. Met een lengte van 11,7cm, breedte van 3cm en diepte van 2,8cm neem je de G Pen Elite zonder problemen overal mee naartoe!

🔋 Levensduur van de batterij van de G Pen Elite 2 vaporizer

Dat de vaporizer zo licht is, geeft je veel vrijheid. Maar wat ook wel fijn is, is een batterij met een lange levensduur. Gelukkig biedt de G Pen Elite 2 vaporizer in beide opzichten veel goeds. De batterij is met zijn 2100mAh goed voor 6-9 sessies, afhankelijk van de temperatuur. Voor een dagtocht of een nachtje kamperen is dat meer dan genoeg. Wil je liever langer ergens blijven, neem dan gewoon een power bank mee. Voor een volledig opgeladen batterij, moet je hem ongeveer twee uur lang met de USB-C adapter opladen.

Prestaties van de G Pen Elite 2

De G Pen Elite 2 levert hele goede prestaties. Dankzij een batterij met een betrekkelijk lange levensduur, een korte oplaadtijd en een snelle opwarming, wint deze droge kruiden-vaporizer het van veel andere vaporizers. Maar naast deze basisfuncties biedt hij nog meer. Het verwarmingssysteem heeft namelijk niet alleen een element voor conductie, maar ook eentje voor convectie. Het conductie-element verwarmt en verdampt de terpenen en cannabinoïden aan de randen van het materiaal, en het convectie-element blaast hete lucht door het midden, zodat je alle fytochemicaliën kunt benutten. Maar wil je liever geen convectieverwarming, dan kun je dat in het keuzemenu uitzetten. Naar onze mening laat convectieverwarming de damp van de vaporizer lekkerder smaken en wordt die er ook dichter van. Maar de keuze is uiteraard aan jou.

De G Pen Elite 2 staat eveneens bekend om zijn nuttige, batterij besparende functie. Vergeet je de verwarming uit te zetten, dan houdt het apparaat er vanzelf mee op en gaat het in de stand-by modus. Als hij geen enkel signaal meer ontvangt om weer op te warmen, dan gaat hij helemaal uit.

G Pen Elite 2

Onderhoud: hoe maak je de G Pen Elite 2 vaporizer goed schoon?

Als je er goed voor zorgt, kun je de vaporizer langer gebruiken en zul je de smakelijke terpenen blijven proeven. Gelukkig is het brandschoon houden van de G Pen Elite 2 heel simpel. Onderin het apparaat zit een vultool, waarmee je de bowl na elke sessie kunt legen. Hierna verwijder je het mondstuk. Haal het zirkonen gedeelte, het spiralen luchtkanaal en de screen los en doe ze samen met de vultool in een badje met isopropyl alcohol en laat dat vervolgens een nachtje staan. Om het rubber schoon te maken, dep je een paar tissues in wat schoonmaakalcohol en wrijf je daarmee goed over het materiaal heen. Spoel al deze elementen grondig af, voor je ze weer terugplaatst.

Waarom zou je de G Pen Elite 2 vaporizer moeten kopen?

Als je een slanke, draagbare, uitstekend presterende vaporizer wilt, dan moet je deze hebben. Het helder verlichte en kleurrijke TFT display, de intuïtieve bedieningsopties en de gedetailleerde menu-instellingen maken dit apparaat geweldig om te gebruiken. De vele temperaturen die je kunt kiezen, geven je daarbij volledige controle over het benutten van de gewenste fytochemicaliën. Maar ook de grote ovencapaciteit, de lange batterijduur en de snelle opwarming zijn top, vooral voor onderweg. Kortom, wat wil je nog meer?

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.