By Luke Sumpter


Een stonerkamer biedt de perfecte omgeving om alleen of met een groep vrienden in te blowen. Deze ruimtes zijn speciaal bedoeld om zo aangenaam mogelijk stoned te worden. Stoner kamers hebben vaak comfortabele meubels, fascinerende muurbekleding, prettige verlichting en accessoires voor de beste joints, gesprekken en highs. Tegelijkertijd stralen ze de unieke persoonlijkheid en creativiteit van de eigenaar uit.

Zoals je ziet, moet je met diverse dingen rekening houden als je een stonerkamer inricht. Bepaal allereerst wat voor ambiance je wilt creëren en welke meubels, decoraties en aankleding daarbij kunnen helpen. Maar maak je niet druk, want het inrichten moet vooral leuk zijn. In deze gids behandelen we alles wat je moet weten om aan de slag te gaan!

De functie van een stonerkamer

Stoner kamers dienen één belangrijk doel; namelijk om optimaal van wiet te genieten. Ze bieden beschutting tegen de elementen tijdens slecht weer en fungeren als een veilige haven. Van snacks en drinken tot muziek en speakers; stoner kamers zijn compleet uitgerust en van alle gemakken voorzien.

Natuurlijk moet zo'n kamer ook aansluiten op de wensen van jou en je vrienden. Speel je bijvoorbeeld graag games als je high bent? Rust je stonerkamer dan uit met consoles en een groot beeldscherm of een wandprojector. Als je liever op een innerlijke reis gaat, kun je yogamatten en meditatiekussens op de vloer leggen en overal kaarsen neerzetten.

Wat is de beste ruimte voor een stonerkamer?

Het idee van een stonerkamer spreekt je misschien wel aan, maar wat is de beste locatie hiervoor? Ga voor de makkelijkste en meest geschikte ruimte in je huis. Met een stonerkamer in je garage heb je misschien genoeg ruimte, maar weet ook dat het hier 's winters nogal koud kan worden als het niet goed geïsoleerd is.

De woonkamer is ook een uitstekende ruimte en beschikt vaak over genoeg comfortabel meubilair, maar je huisgenoot of partner moet het daar dan wel mee eens zijn.

In de meeste gevallen is een slaapkamer ideaal om tot een paradijs voor blowers om te toveren. Waarschijnlijk heb je er al genoeg rookbenodigdheden liggen, en misschien ook al comfortabele stoelen, een computer en andere handige dingen staan. Bovendien heb je waarschijnlijk geen toestemming van iemand anders nodig.

Wat heeft een stonerkamer nodig?

Dit hangt allemaal af van je persoonlijke voorkeur. We bespreken zo een aantal specifieke ideeën, maar eerst enkele dingen waar je rekening mee moet houden om voor een optimale ervaring te zorgen:

 • Raambekleding: woon je op het platteland of midden in de stad? Kun je ongestoord blowen zonder vrees voor vervolging, of niet? Als je het discreet wilt houden, kun je overwegen om jaloezieën, dekens of verduisterende gordijnen op te hangen.
 • Lampen: voor sessies in de avonduren heb je goede verlichting nodig. Wat voor soort lamp je kiest, is afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren. Ga voor LED strips onder bijvoorbeeld boekenplanken voor een zachte gloed of zet een krachtige lamp in het midden van de kamer als jij en je vrienden graag bordspellen of andere activiteiten doen waar veel licht voor nodig is.
 • Meubels: ben je een minimalist, maximalist of iets daartussen? Geef je er de voorkeur aan om alleen te blowen of doe je dat graag met zoveel mogelijk vrienden? Als je veel vrienden hebt die blowen, heb je in elk geval een aantal banken en stoelen nodig. Wanneer je daarentegen alleen met je partner bent, heb je misschien geen extra meubilair nodig.
 • Ventilatie: aan elk feest komt een einde. Wanneer het zover is, wil je waarschijnlijk de lucht in de ruimte verversen. Als er ramen zijn, kun je hiermee de kamer vaak al genoeg beluchten. Maar als je investeert in een grote ventilator, gaat het een stuk sneller.
 • Afmetingen: aan de afmetingen van je kamer kun je weinig veranderen, maar je kunt wel bepalen hoeveel ruimte je ervan wilt gebruiken. Als je op een specifieke plaats wat meer privacy wilt behouden (bijvoorbeeld je bed), dan kun je kamerschermen gebruiken.
 • Vloer: de vloer kan de uitstraling van een kamer maken of breken. Haal dat oude, groezelige tapijt eruit en vervang het door iets wat beter past. Een rustieke houten vloer geeft een kamer veel karakter. En een groot, donzig tapijt verhoogt het comfort (en vangt genoeg asresten op).
Wat heeft een stonerkamer nodig?

Voorbeelden van stoner kamers

Begin je de smaak al te pakken te krijgen? Iedereen is verschillend en dat geldt ook voor stoner kamers. Het inrichten van een wiet-gerelateerde kamer geeft je de kans om je persoonlijkheid te laten spreken. Hier zijn drie voorbeelden van rookruimtes om je op weg te helpen:

Een kamer met een creatieve stoner vibe

Sommigen zijn niet te stoppen na het roken van een joint. Zodra hun mentale scherpte toeneemt, grijpen ze een kladblok, gitaar, drumstokken of verfkwasten. Als dat voor jou ook geldt, is het verstandig om je stonerkamer met het oog hierop in te richten. Voeg de volgende dingen toe om voor de ideale creatieve ruimte te zorgen:

 • Meubels: het hangt natuurlijk af van je creatieve uitlaatklep, maar waarschijnlijk komt een bureau goed van pas. Schrijvers en tekenaars hebben een stevig oppervlak nodig, maar muzikanten ook, om hun opname- en mixapparatuur op te zetten. Een comfortabele en ergonomische stoel verhoogt daarbij het comfort en vermindert de effecten van langere tijd ingespannen werken.
 • Verlichting: soms raken mensen ook in een creatieve bui door bepaalde verlichting. Je kunt dit bijvoorbeeld stimuleren door LED strips onder boekenplanken en op kasten te bevestigen. Ook heb je een sterke bureaulamp of een spotje nodig om je goed te kunnen concentreren.
 • Vloer: heeft de vloer invloed op je creativiteit? Niet direct, maar het kan wel veel doen voor een ruimte die bedoeld is om je creativiteit de vrije loop te laten. De soort vloerbekleding hangt af van je persoonlijke smaak. Bepaalde vloerkleden kunnen je inspiratie geven, maar je kunt ook gewoon voor een groot, pluizig en warm tapijt gaan.
 • Ventilatie: om een helder hoofd te houden, moet je na het blowen de rook uit de kamer krijgen. Een kleine bureau ventilator helpt de rook uit je omgeving te blazen en houdt je op warme dagen koel en productief.
 • Unieke toevoegingen: je kunt in feite alles toevoegen wat helpt om in een creatieve bui te komen. Zet bijvoorbeeld een schildersdoek, opnameapparatuur, gitaarstandaard of zelfs een typemachine neer. Voor de momenten waarop je last hebt van een artistieke blokkade, helpt het om je bureau naast een raam met uitzicht te zetten.
Een kamer met een creatieve stoner vibe

Een kamer met een rustgevende stoner vibe

Misschien wil je geen creatieve broedplaats, maar heb je liever een stonerkamer waarin je met vrienden kunt relaxen. In dat geval kun je de onderstaande opties overwegen:

 • Meubels: ga voor gezelligheid. Waarom zou je genoegen nemen met harde stoelen als je de ruimte ook met zitzakken, poefjes en een comfortabele bank kunt inrichten?
 • Verlichting: kies iets wat sfeervol, rustgevend en trippy is. Denk aan LED strips, sterrenprojectors, kleurenbuizen en LED ringlampen.
 • Vloer: met een dik, hoogpolig tapijt creëer je de ultieme ruimte om te ontspannen. Je moet zo'n tapijt misschien wat grondiger schoonmaken, maar als het tijd is om te relaxen, ben je dat allang weer vergeten!
 • Ventilatie: een kamer vol blowende vrienden verandert al snel in een hotbox. Kies daarom een kamer met ramen, en gebruik ventilatoren om de lucht te verversen.
 • Unieke toevoegingen: voeg jouw favoriete dingen toe om de ruimte gezelliger en plezieriger maken, zoals bordspellen, consoles, projectors, blacklight posters of opvallende artwork.
Een kamer met een rustgevende stoner vibe

Een sportieve stonerkamer

Sommige mensen houden er gewoon niet van om niets te doen, zelfs niet als ze high zijn. Als je graag in beweging blijft, zijn hier wat goede ideeën:

 • Meubels: om een stonerkamer met een sportieve vibe te creëren, kun je enkele yogamatten en meditatiekussens neerleggen. Een bank op vloerhoogte is daarbij ideaal om na een sessie te relaxen.
 • Verlichting: laat overdag zoveel mogelijk natuurlijk licht door de lamellen of gordijnen schijnen. Na zonsondergang kunnen milde geurkaarsen voor een natuurlijke en meditatieve sfeer zorgen. Wanneer je wat meer licht nodig hebt, kun je sfeervolle spotjes in het plafond installeren.
 • Vloer: een harde, rustieke houten vloer past hier uitstekend en biedt een stevige ondergrond voor fysieke activiteiten, zoals yoga en callisthenics.
 • Ventilatie: ook hier helpt het om ramen open te zetten en een ventilator te gebruiken, zeker als je naast de geur van terpenen die van zweet uit de lucht wilt halen.
 • Unieke toevoegingen: nu komt het leuke deel. Je kunt van alles gebruiken voor je gewenste activiteit, zoals speakers, instrumenten, massageolie en een massagetafel, foamrollers, optrekstangen, gewichten, noem het maar op.
Een sportieve stonerkamer

De kers op de taart: items om je wietruimte compleet te maken

Nu je weet wat voor vibe je wilt, kun je nog enkele dingen toevoegen om de puntjes op de i te zetten:

Allereerst profiteert elke rookruimte van kaarsen en wierook. Beide zorgen voor een magisch sfeertje dat perfect is als je high wilt worden, welke vibe je ook wilt creëren!

Daarnaast kun je een aantal functionele hulpmiddelen toevoegen, zoals een waterkoker en een kleine koelkast. Zo heb je meteen alles bij de hand, bijvoorbeeld bier, frisdrank en benodigdheden om thee te zetten.

Laat je ook helemaal gaan als het om de aankleding gaat. Hang bijvoorbeeld schilderijen, posters, meditatiekettingen en je mooiste foto's op.

Belangrijke accessoires voor je wietruimte

Uiteraard is geen rookruimte compleet zonder accessoires. Kies bijvoorbeeld de volgende items en bewaar ze in een kast of la:

 • Vloeitjes: je hebt vloei nodig om joints of blunts te maken. De RQS Biologische Vloeitjes zijn bijvoorbeeld een uitstekende, duurzame keuze.
 • Rolling trays: kies een rolling tray die bij de uitstraling van je kamer past. De RQS Houten Rolling Tray past bijvoorbeeld goed in meditatieve en minimalistische kamers. De RQS Metalen Rolling Tray is daarentegen geschikter voor strakke, casual ruimtes.
 • Wietpijpjes: voor blowers is er keuze genoeg als het om wietpijpjes gaat. Je kunt kiezen uit glazen, metalen en houten varianten.
 • Bong: bongs helpen je niet alleen snel high te worden, maar ze hebben ook een decoratieve functie. Grote glazen rigs kunnen elke kamer verfraaien, wat voor model je ook kiest!
 • Vaporizers: zit je stonerkamer regelmatig vol met vrienden? Ga dan voor een desktop vaporizer, zoals de Volcano Hybrid. Als je er de voorkeur aan geeft om in je eentje of met een kleiner gezelschap te vapen, kun je ook een kleiner, handheld model kiezen.

Zie je stonerkamer tot leven komen

Je hebt nu genoeg inspiratie om de stonerkamer van je dromen te realiseren. Kies de algehele vibe die de kamer moet uitstralen en ga gewoon aan de slag. Met de juiste meubels breng je de ruimte echt tot leven, maar onthoud dat je niet alles in één keer hoeft te doen. Wanneer je het gewoon stap voor stap aanpakt, blow je binnen de kortste keren in een te gekke omgeving.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.