Nieuwe cannabis Seedfinder - vind jouw match!

By RQS Editorial Team

Autisme kan soms lijken op een moeilijke conditie om mee te leven en een onmogelijke conditie om een betrouwbare behandeling voor te vinden. Zou Marijuana het antwoord kunnen zijn?

Aangezien Cannabis steeds meer medicinaal wordt gebruikt, lijkt meer en meer anekdotisch bewijs op zijn potentieel te wijzen als een effectieve verlichter van angst en vijandigheid in bepaalde gevallen van autisme.

Autisme kan moeilijk zijn om vast te pinnen. Het kan lijken op een algemene term die een verscheidenheid van zeer verschillende mensen behandelt, vaak met een breed scala aan symptomen. Moderne behandelingen kunnen vaak niet effectief zijn als gevolg van deze diversiteit, en artsen zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om hun autistische patiënten te behandelen. Aangezien cannabis steeds meer naar voren komt als een legitieme behandelingsoptie, zou het de oplossing kunnen zijn waar artsen naar op zoek zijn? Om dat te beantwoorden, moeten we eerst begrijpen:

WAT IS AUTISME?

Autisme is een leerstoornis dat effect heeft op 1 op de 100 kinderen, en zich meestal kenbaar maakt in een kind rond de leeftijd van 3 jaar oud. ASS (Autisme Spectrum Stoornis) heeft invloed op het gedrag van een persoon, communicatieve vaardigheden en greep op sociale interactie. Het leerstoornis varieert sterk van bijna onmerkbaar tot zeer ernstig.

In het geval van een hoog-functionerend autistisch persoon, kan autisme zich vaak manifesteren als vertragingen bij het leren van de taal in het begin van de ontwikkeling, en een gebrek aan empathie of begrip voor andere mensen. Hoog-functionerende patiënten kunnen obsessieve interesses hebben in zeer specifieke dingen of een slecht inzicht in sociale situaties. Terwijl Studies hebben aangetoond dat ze in het algemeen meestal een gemiddelde of bovengemiddelde intelligentie hebben, maar voor het ongeoefende oog lijken ze gewoon vreemd of sociaal onhandig; Helaas kan dit vaak leiden tot dat ze worden geplaagd en zich terugtrekken in een isolement.

Aan de laag-functionerende kant van het spectrum, hebben mensen vaak beperkingen in vrijwel alle gebieden van de ontwikkeling. Zij kunnen gevoelig zijn voor zelfverwonding, hebben meestal een zeer zwak vermogen om namen van personen of plaatsen te onthouden en bovendien hebben velen epilepsie. Ze kunnen ernstig beperkte expressieve en receptieve vaardigheden hebben, waarbij sommige patiënten helemaal niet in staat zijn om te praten of te communiceren.

Als gevolg van deze ongelijkheid tussen patiënten[1], kan het vinden van een betrouwbare behandeling ongelooflijk moeilijk zijn, en klassieke geneesmiddelen lijken uiteenlopende effecten te hebben. Terwijl mensen met autisme bepaalde problemen kunnen delen, treft de aandoening iedereen anders, wat betekent dat behandelingen aangepast moeten worden om geschikt te zijn voor de patiënt.

Een verstandelijke beperking wordt getest met een IQ-test, wat de onderscheidende factor is bij het bepalen van hoog-functioneerde en laag-functionerende individuen. Het bepaalt de manier waarop de patiënten worden ingedeeld, of ze zullen worden opgeleid, en hoe. Hoewel dit natuurlijk kan dienen als een nuttig hulpmiddel voor de artsen in het categoriseren van patiënten om te helpen bij het vinden wat het beste past bij hun levensstijl op het gebied van de behandeling, hoeft het niet per se te werken. De aard van autisme bewijst onverklaarbaar meer complex[2] te zijn, waardoor eenvoudige tests ongeschikt zijn voor het bepalen van behandeling.

cannabis autisme

CANNABIS ALS EEN BEHANDELING

Dit is waar cannabis binnenkomt. Men denkt dat sommige vormen van autisme eigenlijk het gevolg zijn van een tekort aan natuurlijke endocannabinoïden in de hersenen. Endocannabinoide-deficiëntie is gekoppeld aan een groot aantal verschillende aandoeningen en ziekten, en wordt beschouwd als een primaire speler bij het creëren van autisme bij kinderen. Onderzoekers van Stanford University[3] ontdekten dat symptomen van autisme worden veroorzaakt door een genetische mutatie die natuurlijke endocannabinoïdensysteem productie blokkeert en de chemische interactie met de hersenen verstoort. De natuurlijke endocannabinoïde moleculen delen echter een structurele gelijkenis met de fytocannabinoïden moleculen (zoals THC en CBD), gevonden in kruiden zoals cannabis.

Het Autism Research Institute ontdekte dat door het gebruik van gecontroleerde en veilige doseringen van cannabis, een significante verbetering in het gedrag van bepaalde autistische patiënten optrad. Vijandig, angstig, en zelfdestructief gedrag leken af te nemen. Zij merkten op dat autisme een zeer behandelbare aandoening is, het is enkel dat de huidige farmaceutische opties vaak met een reeks van vervelende bijwerkingen komen.

DE ANEKDOTISCHE KANT

In 2008, was een vader uit Californië dapper genoeg om zijn ervaringen met de wereld te delen over de medicatie van zijn autistische kind met behulp van cannabinoïde therapie. Gevestigd in Californië, waar het gebruik van cannabis onder medisch toezicht legaal is, had de vader geprobeerd om de gewelddadige en destructieve stemmingswisselingen van zijn zoon met een brede reeks van geneesmiddelen te behandelen voordat ze uiteindelijk beslisten om een dosering cannabis te proberen. Hij gaf zijn zoon twee keer per dag een concentratie van cannabinoïden (de stof was niet gedecarboxyleerd, wat betekent dat het geen geestverruimende effect op het kind heeft gehad) en rapporteerde een enorme verlichting van het voorgaande gedrag van zijn kind. Overwegende dat sommige geneesmiddelen op recept alleen de neiging hadden om zijn gewelddadigheid te verslechten, met een toediening van THC-A (de ruwe vorm van THC geproduceerd door cannabis sap) werd zijn zoon rustiger, gelukkiger en minder angstig.

De vader zei: "Het was alsof alle angst, woede en vijandigheid die hem achtervolgden wegsmolten. Sam was fysiek meer ontspannen en begon met het initiëren van fysiek contact met de motivatie om aanhankelijk te zijn in plaats van agressief. Het was geweldig!"

Dat de toediening van cannabis in dit geval een doorslaand succes was, betekent echter niet dat het een vlekkeloze oplossing is. Symptomen van autisme variëren enorm en het vinden van de juiste keuze voor een individu is van vitaal belang in het beheer van deze onvoorspelbare leerstoornis. Zonder twijfel, is diepgaand klinisch onderzoek vereist.

Leven met autisme vereist vaak vriendelijkheid, doorzettingsvermogen, en buitengewoon geduld.

Het zijn inspirerende gevallen van succes zoals hierboven die ons dichterbij een wereld brengen waar cannabis gemakkelijker toegankelijk wordt voor degenen die echt nodig hebben.

External Resources:
  1. Autism - National Autistic Society http://www.autism.org.uk
  2. Low Functioning Autism | LoveToKnow http://autism.lovetoknow.com
  3. Cannabinoid Receptor Type 2, but Not Type 1, Is Up-Regulated in Peripheral Blood Mononuclear Cells of Children Affected by Autistic Disorders - PubMed http://www.ncbi.nlm.nih.gov
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.