Marihuana is een plant die al honderden jaren gekweekt wordt. Zelfs de hybride rassen medicinale marihuana die nu geteeld worden bevatten niet de drugs of chemicaliën met de schadelijkheid van sigaretten of alcohol. Kunt u cannabis tijdens de zwangerschap gebruiken? Het negatieve stigma en verdraaide feiten uit niet verwante experimenten schrikken mensen vaak af waar het gaat om de voordelen van medicinale marihuana tijdens de zwangerschap.

HET ETEN, VERDAMPEN OF ROKEN VAN CANNABIS

Omdat veel vrouwen in een vroeg stadium van hun zwangerschap met misselijkheid te maken krijgen, is het eten van een cannabis-koekje of -brownie geen optie. De meeste zwangere vrouwen roken medische marihuana of verdampen het. De THC-moleculen bereiken, door het roken, snel de hersenen omdat het door de bloedbanen vervoerd wordt met de longen als distributiecentrum. Er is wel sprake van een wachttijd omdat de moleculen van de medicinale marihuana zich eerst door absorberende wanden van het spijsverteringsstelsel moeten  verplaatsen alvorens ze in de bloedbaan terechtkomen. We raden het roken tijdens de zwangerschap af! Verdampen is de gezondste manier om medicinale marihuana te gebruiken.

kannabis zwangerschap verdampen

VOEDING ALS TOPPRIORITEIT

De meeste zwangere vrouwen worden geteisterd door ochtendmisselijkheid; medicinale marihuana vermindert misselijkheid en braaksymptomen. Een kalme spijsvertering zorgt ervoor dat de moeder voedzaam eten tot zich kan nemen voor de ontwikkeling van de foetus. Als een vrouw voortdurend moet braken krijgt de foetus niet de benodigde belangrijke elementen en vitaminen voor een gezonde ontwikkeling. Een ernstige vorm van zwangerschapsmisselijkheid, genaamd hyperemesis gravidarum, kan het leven van een ongeboren baby in gevaar brengen en de moeder dwingen om medische hulp te zoeken in een ziekenhuis waar intraveneuze voeding moet worden toegediend. Dit terwijl medicinale marihuana de de eetlust verhoogt en u in staat stelt om het voedsel binnen te houden voor de spijsvertering.

DE ONTWIKKELENDE FOETUS

Medische marihuana is niet gekoppeld aan een kortere draagtijd of ontwikkelingsproblemen in de baarmoeder. Moeders met problemen tijdens de zwangerschap worden vaak getroffen door omgevingsproblemen zoals slechte gezondheidszorg in een sociaaleconomische zwakke regio. Gebrek aan prenatale zorg en gezonde voeding, samen met reeds bestaande medische problemen, dragen bij aan de ontwikkeling van problemen met de foetus. Medicinale marihuana veroorzaakt geen afwijkingen zoals het syndroom van Down.

ontwikkeling van foetus medische cannabis

EFFECTEN NA DE GEBOORTE

Kinderen van medicinale marihuana-gebruikers verschillen niet fysiek van baby's van andere moeders. De lengtes bij de geboorte kunnen iets korter zijn in vergelijking met kinderen die geboren worden uit niet-medicinale marihuana-gebruikers, maar deze lengtes worden ook beïnvloed door genetica en andere omgevingsfactoren, zoals stress op de vrouw die moet bevallen. Er werd bij een onderzoek minder dan twee tienden van een inch (een halve centimeter) verschil waargenomen in lengte. Hoofdomtrek, gewicht en fysieke gesteldheid waren vergelijkbaar bij alle pasgeborenen, wat het lengteverschil twijfelachtig maakte als oorzaak. Na de eerste 30 dagen toonden alle baby's een normale ontwikkeling, ongeacht hun blootstelling aan marihuana.

OPGROEIEN

Er werden cognitieve en fysieke tests uitgevoerd op kinderen van medicinale marihuana-gebruikers en een controlegroep om te zien of de stimulerende plant geen negatieve gevolgen had veroorzaakt. Kinderen van één jaar oud toonden op belangrijke punten geen enkel verschil als gevolg van blootstelling aan medicinale marihuana. De tests werden ook uitgevoerd bij oudere kinderen om te zien of er andere effecten op zouden treden. Hier kwamen onderzoekers echter bij een splitsing in de weg, omdat intelligentie bij drie- of vierjarigen ook wordt beïnvloed door zorgverleners en milieu. Kinderen die slechte testresultaten lieten zien kwamen meestal uit gebieden van een lage sociaal-economische klasse waar ze niet gespeeld werd met educatief speelgoed of elektronica. Medische marihuana kan in ieder geval niet de enige oorzaak zijn voor lagere cognitieve vaardigheden omdat de omgeving een belangrijke rol speelt.

medische marihuana tijdens de zwangerschap

RISICO OP KANKER

Onderzoek naar kanker bij kinderen heeft vele verdraaide resultaten opgeleverd als gevolg van het marihuana-stigma. Bijvoorbeeld omdat ouders van een kind wat tegen kanker vecht een definitieve oorzaak van de ziekte proberen te vinden. Door het onderzoeken van moeders kan hun gebruik van medische marihuana aangedikt worden op een manier die de ziekte lijkt te verklaren. Als je moeders met kankervrije kinderen naar hun medicinale marihuana-gebruik vraagt, zijn ze geneigd te antwoorden dat ze helemaal niets gebruikten. Ze willen niet te boek staan als een slechte moeder door hun gebruik eerlijk toe te geven. De oorzaken van kanker zijn talrijk, waaronder de ziektegeschiedenis van de familie, blootstelling aan chemische stoffen, en leeftijd van de moeder. Medicinale marihuana kan niet worden aangewezen als veroorzaker van kanker.

Tegenstanders van medische marihuana bemoeilijken ontwikkelingsstudies van eerlijke artsen die op zoek zijn naar concrete antwoorden. Op basis van onderzoek over verschillende decennia kan gesteld worden dat zwangere vrouwen veilig medicinale marihuana kunnen gebruiken. Als het negatieve stigma en de bureaucratische hindernissen in de toekomst verdwijnen, kunnen artsen nieuwe tests uitvoeren om duidelijk te bewijzen dat cannabis een veilig alternatief is voor zwangere vrouwen.

Medical DisclaimerInformation listed, referenced or linked to on this website is for general educational purposes only and does not provide professional medical or legal advice.

Royal Queen Seeds does not condone, advocate or promote licit or illicit drug use. Royal Queen Seeds Cannot be held responsible for material from references on our pages or on pages to which we provide links, which condone, advocate or promote licit or illicit drug use or illegal activities. Please consult your Doctor/Health care Practitioner before using any products/methods listed, referenced or linked to on this website.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.