By Adam Parsons

ROYAL MOBY, EEN KONINKLIJKE CANNABIS

Misschien heb je al eerder van haar gehoord of zelfs van haar genoten, maar haar verhaal is interessant, dus we springen even terug in de tijd: Op het Spaanse platteland waren een aantal kwekers aan het spelen met verschillende combinaties cannabis soorten. Ze mixten twee marihuana soorten met elkaar; Sativa en Indica. Deze bijzondere mix werd Moby Dick genoemd, naar de beroemde walvis, en de populariteit van deze soort, die een sterke high levert een uitbundig groeit, maakte haar al snel legendarisch. 

Royal Queen Seeds zag in Moby Dick een unieke kans: Er werd met Moby Dick druk gekruist en gekweekt en het resultaat, een prachtige kruising tussen White Widow en Haze, doopten zij Royal Moby. Deze dame is werkelijk waar een groene diamant en ze heeft, vergeleken met alle andere soorten van Royal Queen Seeds, de allerhoogste concentratie THC. Uiteraard bleef deze kruising niet onopgemerkt en Royal Moby werd in 2012 bekroond met de eerste prijs in de categorie “Best Outdoor Sativa in de Canarias Cannabis Cup. In hetzelfde jaar kreeg Royal Moby ook de zeer verdiende erkenning in Praag, op de Czech Cannabis Cup. 

We weten al dat deze cannabis een hoge concentratie THC heeft, maar wat maakt Royal Moby nog meer bijzonder? De meeste gebruikers hebben aangegeven dat ze zo hemels smaakt. De smaak doet denken aan zoete bloemen of vruchten, denk aan: honing, suiker, tropische vruchten en nectar. De gedroogde wiet heeft een vrij neutrale geur, maar bij verbranding gaan alle remmen los en zal ze je verleiden met haar warme, kruidige aroma’s en een geweldige high opwekken. Deze soort is een echte aanrader voor doorgewinterde gebruikers die haar smaak, geur en THC-gehalte zullen waarderen. Gemeld is, dat de meeste gebruikers, met name de mentale Sativa high als sterk ervaren, maar de lichamelijke high, die we zo goed kennen van Indica, is ook aanwezig.

Royal Moby feminized very detailed photo of the cannabis plant

Dat de high gewaardeerd wordt, mag inmiddels duidelijk zijn. Naast de lichamelijke en mentale high, wordt ook nog gemeld dat de effecten euforie, spanning en creativiteit opwekken en sommige gebruikers geven aan dat Royal Moby ook werkt als lustopwekkend middel. Omdat de uitwerking zoveel energie opwekt, is Royal Moby voor het slapengaan, of als hulpmiddel bij het in slaap komen, waarschijnlijk wat minder geschikt. Voor wat betreft medicinale doeleinden kunnen we ook nog vermelden dat Royal Moby, naast de psychedelische en geestverruimende eigenschappen, ook een lichamelijke buzz opwekt en gebruikers die last hebben van een gebrekkige eetlust, misselijkheid of problemen met de spijsvertering, kunnen zeker baat hebben bij het gebruik van Royal Moby.

Na het gebruik van Royal Moby, kan de gebruiker erop rekenen dat de high ongeveer een uur tot anderhalf uur blijft hangen, al kan het per individu wat verschillen en een en ander heeft ook te maken met de ingenomen hoeveelheid.

Royal Moby is een aanwinst voor elke tuinder. Mocht je Royal Moby zelf willen kweken, moet je er rekening mee houden dat ze haar naam te danken heeft aan de legendarische walvis en dit is niet zonder reden: Royal Moby groeit op tot een grote dame en stelt een grote ruimte dus op prijs. Daarnaast heeft ze ook veel water en voedingsstoffen nodig om het beste van haarzelf te kunnen laten zien. Ze zal het zowel in de binnen- als buitenteelt goed doen, hetgeen ze ook bewezen heeft door het in de wacht slepen van de eerste prijs voor de beste outdoor Sativa. Binnen kan Royal Moby een hoogte bereiken van ongeveer twee meter, buiten kan ze gemakkelijk drie meter halen. Ze zal zich ontwikkelen zoals je kan verwachten van een typische Sativa: lange dunne takken, beladen met toppen. Haar Indica genen laat ze zien in haar korte bloeiperiode, slechts 9 tot 10 weken, waardoor in de meeste gebieden in het Noordelijk halfrond geoogst kan worden rond oktober.

Deze grote plakkerige diamant zal de kweker belonen met een grote oogst. Binnen, onder kunstverlichting, kan de kweker een oogst verwachten van ongeveer 2000 gram per vierkante meter. Buiten, waar de plant blootgesteld wordt aan wisselende weersomstandigheden, kan de opbrengst variëren. Als een duimregel geldt: hoe meer zon, hoe beter. In een ideale kweekomgeving kan de Royal Moby met gemak een kilo wiet per plant opbrengen. 

Royal Moby Cannabis 420 RQS Marijuana zaden

We hopen dat deze informatie nuttig was en wellicht heeft het je interesse gewekt om Royal Moby zelf eens te proberen, of je het nu wilt roken, kweken of allebei. Royal Moby is zeer veelzijdig en is mogelijk een ideale cannabis voor een groot aantal gebruikers, van recreatieve gebruikers tot doorgewinterde cannabis gebruikers die graag dagelijks willen genieten van hun groene diamant. Als je op zoek bent naar een stevige, sterk verruimende ervaring, denk dan aan Royal Moby!

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.