By Luke Sholl

WAT IS INDICASATIVA?

Bologna Prize Best Seed Bank Royal Queen SeedsIndicasativa is een internationaal cannabisevenement. Het vindt plaats in de wonderschone stad Bologna. Het driedaagse evenement vertegenwoordigt de lopende strijd voor cannabislegalisering in Italië. Medicinaal en industrieel gebruik zijn in het land toegestaan. Het kweken van cannabis voor persoonlijk gebruik wordt echter hard afgestraft. Door een evenement in Italië te organiseren en aandacht te besteden aan alle facetten van de cannabiskweek zet de toegewijde gemeenschap haar legaliseringsstrijd direct in de spotlights.

Afgezien van de politieke beweegredenen van Indicasativa, kwamen mensen uit heel Europa naar de beurs om zich op de hoogte te stellen van de mogelijkheden van cannabis. Zo waren er vele optredens, educatieve praatjes en ceremoniële prijsuitreikingen.

RQS WINT ALWEER EEN AWARD, DE TWEEDE VAN 2019

Geduld wordt beloond, maar bij Royal Queen Seeds geloven we dat een beloning pas echt binnen handbereik is als je hard werkt en de allerbeste producten op de markt brengt. We richten ons dan ook op de beste cannabiszaden die de sector te bieden heeft. Bovendien bieden we via onze blog de meest uitgebreide kweekadviezen die er online te vinden zijn. Klanten die blijven terugkomen, is voor ons een indicatie dat we goed bezig zijn. Maar tijdens internationale cannabisevenementen zijn we in de gelegenheid erkenning te krijgen van andere experts uit de sector.

Indicasativa was zo'n buitenkansje. Royal Queen Seeds sleepte hier de prijs voor "Beste zadenbank" in de wacht. Er waren veel andere grote Europese marktleiders aanwezig, dus voor ons was het een gebeurtenis vanjewelste. Het is inmiddels de tweede award die RQS als uitstekende zadenbank dit jaar in de wacht heeft gesleept. Dat maakt de prijs extra bijzonder. Zo werden we een aantal weken eerder, op Spannabis in Barcelona, ook al uitgeroepen tot "Beste zadenbank". Dat ziet er dus goed uit voor 2019 en toont aan dat onze noeste arbeid zijn vruchten afwerpt.

Indicasativa Bologna

ER WAREN MEER ACTIVITEITEN DAN UITSLUITEND CEREMONIËLE PRIJSUITREIKINGEN

De duizenden bezoekers kwamen echter niet alleen naar de prijsuitreikingen kijken. Er waren meer dan 200 exposanten aanwezig die edibles, cannabiszaden, kooklessen, workshops en cannabis-merchandise aanboden. En er was natuurlijk flink wat vermaak. Er vonden tevens diverse seminars en discussies plaats. Die waren voornamelijk gericht op het liberaliseren van zowel medicinale als recreatieve afzetgebieden voor de Italiaanse cannabisindustrie. Als je wilt zien wat Indicasativa allemaal te bieden had, bezoek dan de website en Facebook-pagina van de beurs. Je vindt er fantastische video's die je een goede indruk geven van de omvang van het evenement.

INDICASATIVA IS MEER DAN EEN GEWONE BEURS

Zoals we reeds hebben vermeld, is dit evenement van enorm belang voor de Italiaanse cannabisgemeenschap. De juridische positie van cannabis in Italië is zeer verwarrend. Bovendien rust er nog steeds een taboe op het gebruik ervan. Er is wel vooruitgang geboekt op het terrein van onderzoek naar medicinale cannabis en de sociale impact van het kruid. Toch wachten kwekers die voor eigen gebruik kweken nog altijd harde straffen.

Veel landen zijn inmiddels wakkergeschud en erkennen de positieve effecten van cannabis. Evenementen als Indicasativa dragen bij aan het overtuigen van mensen die nog vastgeroeste denkbeelden aanhangen. In Italië is het gelukkig met een recept van de huisarts wel mogelijk om aan medicinale cannabis te komen. Jammer genoeg is er echter een gebrek aan lokale aanvoer. Dat heeft tot gevolg dat mensen de hoofdprijs moeten betalen. Omdat het bezoekersaantal van Indicasativa jaarlijks toeneemt, groeit de druk op de Italiaanse overheid om de kwestie te behandelen. Wij van Royal Queen Seeds zijn dan ook niet alleen in ons nopjes met de gewonnen award; het was voor ons tevens een grote eer deel te nemen aan dit belangrijke evenement.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.