By Steven Voser

DE BESTE TED TALKS OVER CANNABIS

Cannabis is een heet onderwerp en TEDx wint aan populariteit. Hieronder vind je een speciaal samengestelde lijst met de beste Ted Talks over wiet door ondernemers, artsen en alchemisten. Kom meer te weten over cannabis, de geschiedenis en de toepassingen ervan en nog veel meer.

SURPRISING TRUTHS ABOUT LEGALIZING CANNABIS — BEN CORT

Ben Cort is een auteur en verslavingsdeskundige. In november 2017 werd hij uitgenodigd op de TEDxMileHigh in Denver, Colorado. Cort bekijkt in zijn Talk de legale wietmarkt in de VS met een kritische blik.

Cort beweert dat de dispensaria in de VS niet echt cannabis verkopen, maar THC. Hij neemt ook een aantal grote spelers van de Noord-Amerikaanse cannabisindustrie onder de loep. Cort stelt dat ze een markt ontwikkelen die niet alleen bevredigt, maar ook ons verlangen versterkt naar "high worden". Daarnaast heeft hij het over de legalisatie in Colorado en hoe dit heeft geleid tot veranderingen in wietgerelateerde misdaad, maar niet op een positieve manier.

Heb je interesse in een monoloog over cannabis die niet alleen maar bestaat uit rozengeur en maneschijn? Dan mag je deze Ted Talk niet missen.

THE CANNABIS MIRROR — BLAIR BROWN

Geboeid door de rijke geschiedenis van cannabis? Dan is deze voor jou. In haar Talk “The Cannabis Mirror” neemt alchemist en energiegids Blair Brown haar publiek mee op een reis door de geschiedenis van cannabis. Ze begint bij oude Chinese medische teksten die dateren van 2600 v.C.

In haar historische verslag van cannabis behandelt Brown de vele verschillende soorten wiet en hennep. Het wordt echter pas echt interessant als we aankomen bij de laatste 80 jaar van verboden. Brown heeft het over de beslissing om hennep als landbouwgewas in de VS te verbieden en de verschillende propaganda-campagnes. Denk bijvoorbeeld aan Reefer Madness, Harry Anslinger en de DEA. Ze bespreekt ook de impact van de Mexicaanse immigratie op de regulering van cannabis.

Ben je onbekend met de rijke geschiedenis van cannabis? Dan zou je deze informatieve Talk echt eens moeten bekijken.

A DOCTOR’S CASE FOR MEDICAL MARIJUANA — DAVID CASARETT

David Casarett werkt als arts in de palliatieve zorg, met honderden mensen die kampen met allerlei chronische ziekten. In deze Talk vertelt hij open over zijn ervaringen met medicinale cannabis.

Casarett vertelt over een bejaarde patiënt die hem tijdens een afspraak liet kennismaken met diverse literatuur over medicinale cannabis. Hij bespreekt ook zijn persoonlijke ervaring met dispensaria in de VS, die hij bezocht om een perspectief te krijgen van het leven als cannabispatiënt. Ten slotte vat hij de voordelen van medicinale cannabis samen. Hij onthult aan het publiek wat deze waarden betekenen voor zijn patiënten, waarvan een groot aantal de controle over de gezondheid heeft verloren.

Heb je interesse in de unieke inzichten van een arts in medicinale cannabis? Dan bevelen we de Talk van Casarett van harte aan.

MAKING PEACE WITH CANNABIS — ZACHARY WALSH

Zachary Walsh is psycholoog en assistent professor op de afdeling Psychologie aan de University of British Columbia. Hij specialiseert zich in onderzoek naar drugs en menselijk gedrag. Recentelijk heeft hij zich vooral gericht op cannabis.

In zijn Talk probeert Walsh onze relatie met cannabis recht te trekken. Hij maakt duidelijk dat onze geschiedenis met de plant duizenden jaren teruggaat. De oorsprong van alle negatieve meningen gaat echter minder dan een eeuw terug. Daarnaast deelt hij verrassende bevindingen van zijn onderzoek. Hij heeft uitgezocht hoe en waarom mensen in Canada cannabis gebruiken en wat de invloed ervan is op hun geestelijke gezondheid.

Heb je interesse in de mening van een psycholoog over cannabisgebruik, zowel voor recreatieve als medicinale doeleinden? Bekijk dan deze Ted Talk.

BEHIND THE SMOKESCREEN OF MEDICAL CANNABIS — DEDI MEIRI

Zoek je naar een ontroerend betoog over medicinale cannabis? Zoek niet verder. Dedi Meiri is universitair hoofddocent aan de faculteit Biologie en lid van het Integrated Cancer Center van het Technion in Israël. In deze Talk krijgen we inzicht in de complexiteit van cannabis als medicijn.

Professor Meiri heeft meer dan 500 verschillende cannabissoorten in zijn lab. Elk medisch cannabisproduct dat verkocht wordt in Israël komt in zijn laboratorium terecht. Hier wordt het getest om precies uit te vinden welke verbindingen het bevat. In zijn Talk maakt Meiri duidelijk dat we alleen nog maar het topje van de ijsberg weten wat betreft de cannabisplant. Hij werpt ook interessante vragen op over cannabis als betrouwbaar en consistent medicijn.

Voor een unieke Talk over cannabis die verder gaat dan wat we tot op heden horen/lezen, mag je deze echt niet missen.

AS OPIOIDS CONTINUE TO KILL, LOOKING TO MARIJUANA AS A NEW PAINKILLER — RICARDO BACA

Ricardo Baca haalde de internationale media toen hij werd benoemd tot de allereerste wietredacteur van The Denver Post. Baca richt zich in deze Talk op de pijnstillende eigenschappen van cannabis. Daarbij maakt hij sprongetjes naar de opioïdencrisis in de VS.

In zijn Talk bespreekt Baca in detail de Amerikaanse opioïdencrisis, die alleen al in 2017 aan 47.000 mensen het leven heeft gekost. Hij maakt duidelijk dat het hoog tijd is cannabis te behandelen als effectieve en veilige pijnstiller. Er is namelijk genoeg onderzoek gedaan naar de plant en de effecten ervan op pijn. Het is dus geen gevaarlijke, mogelijk fatale "gateway drug", zoals velen van ons is aangeleerd.

THE POTENTIAL BENEFITS OF MEDICAL MARIJUANA — DR. ALAN SHACKELFORD

Dr. Alan Shackelford is afgestudeerd aan de University of Heidelberg Medical School in Duitsland en de Harvard Medical School in de VS. Hij heeft duizenden patiënten bijgestaan in zijn carrière, maar niemand zoals Charlotte Figi. Dit meisje lijdt aan het syndroom van Dravet en haalde wereldwijd het nieuws toen ze eindelijk verlichting vond door cannabis.

Shackelford biedt ons een uniek inzicht in medicinale cannabis. Hij vertelt dat hij een "klassiek opgeleide, conservatieve arts" is. Shackelford is geen cannabisactivist en schrijft cannabis niet voor als wondermiddel. Hij weet echter wel dat de plant wonderen doet voor veel patiënten. Vooral voor degenen die niet reageren op standaard behandelingen.

MEDICAL MARIJUANA: THE ULTIMATE DISEASE DEFEATING DRUG — VIKI VAURORA

In India heeft cannabis een rijke geschiedenis en de plant stond hier altijd hoog in aanzien. Dit alles leek echter vergeten toen het land in 1985 besloot wiet te verbieden met de Narcotic Drugs and Psychotropic Substances Act.

Viki Vaurora is de oprichter van The Great Legalization Movement. Dit is een belangenorganisatie die vecht tegen de taboes rond cannabis en het verbod op de plant. In deze Talk vertelt Vaurora over zijn ervaring met Leela, een terminale kankerpatiënt. Leela at niet meer en gaf meerdere keren per dag over. Met Rick Simpson-olie was Vaurora in staat het braken te stoppen en de eetlust op te wekken. Na een behandeling van drie maanden werd Leela kankervrij verklaard.

Bekijk deze Talk en laat je verrassen door dit ongelooflijke verhaal en krijg inzicht in de rijke geschiedenis van cannabis in India.

CANNABIS CULTIVATION HAS A DIRTY SECRET, BUT THE FUTURE IS SUN-GROWN — DAN SUTTON

Heb je je ooit afgevraagd wat de ecologische voetafdruk is van het kweken van cannabis? Je bent de enige niet. Dan Sutton is oprichter van Tantalus Labs, die zich specialiseert in zongekweekte cannabis in British Columbia.

Sutton deelt schokkende feiten over de milieu-impact van het kweken van cannabis, zeker binnen de illegale markt. Volgens zijn onderzoek is voor het binnenkweken van 1kg evenveel energie nodig als elf autoritten van Los Angeles naar New York. Gelukkig heeft Sutton ook een oplossing: kleine binnenprojecten verhuizen naar een moderne, industriële kas.

Als je interesse hebt in de zakelijke kant van cannabis, vind je deze Talk vast boeiend.

THERE IS SOMETHING YOU SHOULD KNOW ABOUT EPILEPSY AND CANNABIS — JOKUBAS ZIBURKUS

Sinds het verhaal van Charlotte Figi is er veel discussie over epilepsie en cannabis. Helaas ligt de zaak gecompliceerd en is het niet altijd makkelijk dit onderwerp goed uit te leggen. Gelukkig schept dr. Jokubas Ziburkus duidelijkheid.

Ziburkus is een Litouws-Amerikaanse neurowetenschapper. Hij is ook oprichter van CannaTech. Dit bedrijf is onderdeel van het Innovation Center van de University of Houston en richt zich op innovatie en educatie. Ziburkus bestudeert epilepsie en richt zich op nieuwe, alternatieve manieren om de ziekte beter te begrijpen en te behandelen. Zijn Talk biedt een gedetailleerd overzicht van wat er in de hersenen gebeurt als je epilepsie hebt. Ook vertelt hij hoe cannabis uitkomst biedt en wat dit betekent voor toekomstig onderzoek naar de ziekte.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.