By Max Sargent

De Bubblegum-soort is ontstaan in Indiana gedurende de jaren 1970. Na te zijn overgewaaid naar New England, werd de genetische informatie in de jaren 1990 over zee naar Nederland gebracht. Na aankomst aldaar, werd uiteindelijk na vele generaties een stabiele hybride ontwikkeld.

Vandaag de dag is deze zoete soort wereldberoemd en alom onderscheiden. Zij heeft keer op keer meegedongen naar de High Times Cannabis Cup en haalde de tweede plaats voor beste bioproduct in 1994, de derde plaats voor beste coffeeshopproduct in 1994, de tweede plaats voor de Cannabis Cup in 1995, en ten slotte opnieuw de tweede plaats voor de Cannabis Cup in 1999.

Bubblegum XL cannabis

TEELT

Bubblegum XL brengt gemiddeld 500 gram per vierkante meter op als het binnen wordt verbouwd. Dit is geen uitzonderlijk hoge opbrengst maar het gebrek aan kwantiteit wordt goedgemaakt door de kwaliteit van de toppen. Omdat Bubblegum XL een compacte hybride cannabissoort is, is het behoorlijk gehard en kan het in de meeste landen worden verbouwd gedurende het juiste seizoen. Verbouw je het buiten in een vochtig klimaat, besteed dan extra aandacht aan het vochtgehalte, want deze plant is bijzonder gevoelig voor schimmel en verrotting. Bloei is te verwachten binnen acht à negen weken, met oogst in oktober.

VERSCHIJNINGSVORM

Over het geheel genomen is de plant kort, compact en hanteerbaar; zij rijst niet zo hoog verticaal op als sommige van de andere Nederlandse soorten. Binnenplanten variëren tussen de 80 en 140 centimeter en buitenplanten kunnen tot 200 centimeter hoog worden. De toppen zijn lichtgroen met veel oranje haartjes. De top zelf heeft een tamelijk luchtige structuur is overdekt met kristallen.

Bubblegum cannabis

AROMA

Voor ik de toppen vermaalde, roken ze erg zoet. Het aroma was onmiskenbaar dat van Bazooka-kauwgum en bracht herinneringen aan mijn kindertijd naar boven. Na het malen was de geur nog steeds zoet, maar wat minder overheersend. Citrus was de sterkste geur, gevolgd door Bazooka-kauwgum en een zweem van plastic.

SMAAK

Ik waardeerde de smaak bij het inhaleren zeer; het was verrassend zoet en prikkelend met vleugjes aarde en bes. Bij het uitblazen van de rook was de smaak opnieuw verbazingwekkend kauwgumachtig. Deze prominent aanwezige kauwgumsmaak maakt deze soort werkelijk tot een van mijn favorieten.

BubbleGum XL Royal Queen Seeds

TOTAALEFFECT 

Ondanks het feit dat Bubblegum XL een sativa-dominante soort is, voelde ik me erg op mijn gemak en ontspannen. Ik ervoer beslist veel meer het indica-effect. Daarnaast onderging ik ook enkele sativa-effecten, zoals je energiek voelen. Interessant genoeg verliep het high-worden sluipenderwijs; ik realiseerde me niet dat ik high was tot ik midden in mijn roes zat. Het algehele effect was een schitterende mix van verrukking, gelukzaligheid en ontspanning.

Het resultaat was zeer krachtig; ik geef de invloed een 8,5 op een schaal van 10. Deze soort is perfect geschikt als angstremmer, pijnbestrijder en kalmeringsmiddel. Ik raad het aan voor het inslapen.

Buy Bubblegum XL

Bubblegum XL laat vleugjes zoetheid en snoep achter in je mond na het roken van een pijp of joint. Deze heerlijke soort biedt een evenwichtige, ietwat sativa-achtige high die ontspannend is en tegelijk motiverend en energiek.

Buy Bubblegum XL

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.