Zijn status als een illegale substantie, met verdedigers aan beide kanten (voor en tegen legalisering), wordt al decennialang fel bediscussieerd. De status van marihuana in de Verenigde Staten is die van 'Schedule I' stof onder de 'Controlled Substances Act', wat  betekent dat het niet alleen hoogst illegaal is om te bezitten, maar dat het ook is ingedeeld in dezelfde categorie als cocaïne, heroïne en crystal meth.

De onder Schedule I vallende stoffen bezitten a) een hoog potentieel qua misbruikt, b) worden niet algemeen geaccepteerde voor medisch gebruik bij behandeling in de Verenigde Staten, en c) worden verondersteld niet veilig te kunnen worden gebruik onder medisch toezicht. Al deze kwalificaties kunnen belangrijk zijn bij de indeling van geneesmiddelen en stoffen.

Veel mensen menen echter dat marihuana niet thuishoort onder Schedule I.

Drugsgerelateerde sterfgevallen in de VS 2010

Een van de belangrijkste grieven van aanhangers van legalisatie van marihuana is het vermeende gebrek aan medisch nut van cannabis. Dit is een regelrechte leugen die wordt gepropageerd in samenhang met het vermeende verslavende potentieel en het argument dat marihuana een 'gateway drug' is die de weg voor de gebruiker opent naar hardere, zwaardere (en absoluut verslavende) stoffen zoals heroïne of cocaïne.

De gouvernementele Drug Enforcement Agency (DEA) in de Verenigde Staten heeft actief campagnes geleid tegen legalisering en decriminalisering van  marihuana, en ontkent elk medicinaal nut van marihuana. De criminalisering van marihuana heeft ook verstrekkende gevolgen in de demonisering en onderdrukking van etnische minderheden en die van lagere sociaaleconomische klassen.

Strijd Voor medische marihuana

Echter, niets van dit alles kan op de lange termijn weerstand bieden tegen de groeiende hoeveelheid tests die wijzen op mogelijke medische voordelen van cannabis. Vroege studies die aantoonden dat cannabinoïden (de actieve eigenschap van THC) een gunstig effect hebben op pijnbestrijding, de behandeling van kanker, stimulering van eetlust, en vermindering van angst, waren veelbelovend. Het is heel moeilijk onderzoeken in verband met de medische voordelen zelfs maar plaats te laten vinden in de Verenigde Staten dankzij zijn status van  Schedule 1-substantie. Sommige studies hebben evenwel plaatsgevonden en onthullen een brede waaier van voordelen die medicinale marihuana zou kunnen hebben.

In een reactie daarop hebben sommige staten medicinale marihuana gedecriminaliseerd en zelfs  gelegaliseerd. In een prominent onderzoek onder leiding van het Imperial College London en de Medical Research Council, wat gepubliceerd is in het Journal of Anesthesiologie, ontdekten de onderzoekers dat Cannador, een extract van de cannabisplant, belangrijke verdovende effecten heeft op mensen die lijden aan post-operatieve pijnen. Pijn na de operatie blijft een probleem in de medische veld, en de traditioneel voorgeschreven pijnstillers hebben vaak vervelende bijwerkingen en verminderde voordelen.

Cannabisextracten werken in de menselijke hersenen vanwege de cannabinoïde-receptoren. Cannabinoïden van marihuana zijn effectief behulpzaam bij het versterken van het vermogen van het lichaam om de pijnsensatie te verminderen.

Cannabis voor medisch gebruik

Dit is slechts een van de laatste belangrijke studies over één enkele van de vele grote voordelen die medische marihuana mogelijk heeft. Dit zou natuurlijk meer onderzoek naar verschillende toepassingen van medicinale cannabis moeten  stimuleren. Voor aanhangers van cannabis is dit professionele onderzoek ongelooflijk belangrijk bij het verkrijgen van meer steun in verband met legalisatie omdat het direct wetenschappelijk bewijs levert voor het medisch gebruik van marihuana.

Medical DisclaimerDe informatie op deze website, en waarnaar wordt verwezen of gelinkt, is bedoeld voor algemene educatieve doeleinden en niet als professioneel medisch of juridisch advies.

Royal Queen Seeds is geen voorstander, pleitbezorger of bevorderaar van legaal of illegaal drugsgebruik. Royal Queen Seeds kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het materiaal op onze pagina's, of op pagina's waarnaar wij verwijzen of linken, die legale of illegale drugs of illegale activiteiten toestaan, bepleiten of bevorderen. Raadpleeg uw arts/zorgverlener voordat u de producten/methoden die u vindt op deze website of waarnaar verwezen of gelinkt wordt.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.