Herstel na een operatie kan vrij pijnlijk zijn, ongeacht de reden waarom je onder het mes moet. Na een dergelijke ingreep schrijft een arts meestal pijnstillers voor. De meeste medicijnen, zoals opiaten, kunnen echter zeer verslavend zijn en veel bijwerkingen veroorzaken. En een verslaving aan opiaten is heel reëel; veel mensen in de VS en de rest van de wereld zijn slachtoffer van deze ernstige epidemie.

Helaas worden veel van dit soort verslavingen veroorzaakt na een ingreep waarbij pijnstillers, zoals oxycodon of hydrocodon, worden voorgeschreven. De meeste artsen schrijven waarschijnlijk liever minder voor, maar sommige patiënten krijgen alsnog te maken met de levensbedreigende gevolgen. Dit is voor velen reden genoeg te zoeken naar andere vormen van pijnstilling. Uit onderzoek[1] blijkt dat de cannabinoïden uit cannabis de pijn van verschillende aandoeningen kunnen helpen verlichten. Hierbij rijst echter de vraag of er contra-indicaties zijn wat betreft de consumptie ervan voor of na een operatie? Helaas is hier geen simpel antwoord op. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal variabelen, zoals het moment van consumptie, je medische geschiedenis en de gebruikte soort.

KUN JE CANNABIS VEILIG VOOR EEN OPERATIE GEBRUIKEN?

Het klinkt aantrekkelijk een vette joint te roken voor een operatie. De combinatie van cannabis met anesthesie kan echter leiden tot behoorlijk negatieve lichamelijke effecten.

Het roken van cannabis voor een operatie kan bijvoorbeeld de slijmproductie in je luchtwegen stimuleren. Dit kan tijdens de operatie problematisch zijn. De productie van sputum in de vloeistoffen van je sinussen en longen neemt echter na een paar uur af. Als je dus meer dan een paar uur voor je operatie rookt, is er genoeg tijd deze effecten te laten verdwijnen. Gebruik je met grote regelmaat cannabis? Dan is het voor je gezondheid belangrijk dat je dit met je arts bespreekt voordat je een chirurgische ingreep ondergaat.

Verstuiver Royal Queen Seeds

KUN JE CANNABIS VEILIG NA EEN OPERATIE GEBRUIKEN?

Veel onderzoek is verricht naar de negatieve effecten van receptgeneesmiddelen na een operatie. Nog veel studies zijn echter nodig naar de invloed van cannabis na een chirurgische ingreep. Onthoud dat het genezingsproces verstoord wordt door overmatig hoesten. Daarom is het waarschijnlijk verstandiger te kiezen voor edibles of vapen, ook al ben je een meester in het hijsen aan een bong.

KIEZEN TREKKEN

Een behandeling bij de tandarts zorgt vaak voor pijnlijk, ontstoken tandvlees. Er kunnen dan ook zeker gezondheidsvoordelen[2] kleven aan een kleine dosis cannabis na je tandartsbezoek. We weten dat wiet veel ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen heeft. Als je dus echt pijn hebt na een behandeling bij de tandarts, kan cannabis deze aanzienlijk verlichten. Hierdoor zijn krachtige, farmaceutische pijnstillers hopelijk niet nodig.

We moeten echter ook een nadeel vermelden. Als je cannabis gebruikt na een operatie in je mond, kun je te maken krijgen met ernstige cotton mouth. Als je je hier zorgen over maakt, zijn er veiligere manieren om high te worden. Denk aan edibles, tincturen of olie. Deze geven meer verlichting en verminderen de ernst van een droge mond.

DISCLAIMER

De medische industrie heeft hoogstwaarschijnlijk nog een lange weg te gaan voordat cannabis na een operatie wordt voorgeschreven. Dit heeft niet alleen te maken met de juridische status van wiet, maar ook met dat de farmaceutische branche diepgeworteld is in onze moderne, westerse maatschappij. Bespreek daarom de mogelijkheid van cannabis consumptie met je arts; hij of zij kan je waarschuwen als er belangrijke contra-indicaties zijn.

External Resources:
  1. Cannabis and Pain: A Clinical Review https://www.ncbi.nlm.nih.gov
  2. Pot healed my post-surgery pain. Why is it still banned from pain relief research? | Matt Laslo | US news | The Guardian https://www.theguardian.com
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.