By Luke Sumpter

De uiteenlopende culturen rondom cannabis, en de soorten die in de verschillende landen ontwikkeld zijn dragen allemaal bij aan de mogelijke toepassingen en ervaringen die deze plant te bieden heeft. Libanon is een land waar cannabis een bijzonder levendige en uitgebreide geschiedenis heeft. Als kenner van deze plant heb ik genoten van het onderzoek naar cannabis en het bestellen van zaden uit dit deel van de wereld. Ik heb mijn persoonlijke horizonten en ervaringen mee verbreedt.


Cannabis in Libanon

Zoals in andere delen van de wereld komt de cannabis uit Libanon vooral in de vorm van hasj onze kant op. Cannabis heeft een lange geschiedenis in de regio, en met name in de Bekaa-vallei. Deze geschiedenis gaat terug tot het Ottomaanse Rijk. Er waren momenten in de geschiedenis van Libanon dat cannabis zelfs werd gebruikt als een levensvatbare valuta. Pas aan het begin van de jaren 1990 begon men met de actieve uitroeiing van de stof op grote schaal. Hoewel een groot deel van de inheemse bevolking deze plant gebruikt heeft voor het vergaren van een persoonlijk inkomen, waren er ook vele gevallen van misbruik te melden die verband hielden met politieke krachten. Tijdens de Syrische bezetting van de regio werd de export van cannabis in de eerste plaats gebruikt als een middel om het terrorisme te financieren. Het klimaat is inmiddels veranderd waardoor een groot deel van de regio, ter afwending van de armoede van het grootste deel van de bevolking, afhankelijk is van cannabis. Cannabis wordt, in de vorm van hasj, voornamelijk verscheept naar Europa, Afrika, en de Golfstaten.
Moby Dick Gefeminiseerde Wiet zaden

De prijs van cannabis in Libanon

Op het hoogtepunt van de productie in de jaren 1980 was het gebruik van cannabis en hasj gemeengoed onder families en de locals. Deze waren ook verregaand betrokken bij het kweken en de bedrijfstak rond het produceren van hasj. Deze houding ten opzichte van de plant was het sterkst in de Bekaa-vallei. Toch heeft deze houding gestaag aan belangrijkheid ingeboet in de rest van het land waar organisaties actief probeerden deze plant in verband te brengen met andere illegale stoffen uit de regio zoals opium. Alhoewel het vrijwel onmogelijk is om cannabis en hasj op straat te kopen, is de stof behoorlijk aanwezig in clubs en bars. Voor ongeveer $ 34 per 10 gram koopt u een gemiddelde kwaliteit hasj. U zult, op zoek naar cannabis van hoogwaardige kwaliteit, in het algemeen rond de $ 200 per 30 gram (1 ounce) moeten betalen. Zaden kunnen worden besteld voor een aanzienlijk minder.

De kwaliteit van cannabis in Libanon

Mensen gaan naar Libanon om de kwaliteit van de oogst en de zorgvuldige verwerking van de cannabis en de hasj. De processen voor het maken van hasj eisen veel van de meeste kwekers. Ze gebruiken alleen vrouwelijke planten in combinatie met fijne zeven met mazen van verschillende afmetingen om, voorafgaande aan het persen, de fijnste stof te winnen. De stof wordt 's winters samengeperst tot blokken met behulp van industriële apparatuur en fijne vezels zoals katoen.

Cannabissoorten uit Libanon

Libanon produceert hasj van een buitengewone kwaliteit. Een van de meest bekende soorten is Royal Moby, een hasj gemaakt met behulp van de planten van een late oogst. Men genieten ook van de beroemde lichtere hasj uit de regio. Deze soort is gemaakt met behulp van trichomen die geen volledige rijpheid hebben bereikt. Hij wordt over het algemeen Amnesia Haze genoemd, een variëteit met een intens cerebraal effect.

Amnesia Haze
23_genetic background_1 Origineel Amnesia Haze
33_Yield indoors_1 600 - 650 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 10 - 11 Weken
29_THC_1 THC: 22%
28_Type Blend_1 Sativa 70% Indica 30%
34_yield outdoor_1 650 - 700 gr/plant
32_plant height outdoors_1 175 - 210 cm
27_harvest period_1 Eind oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Krachtig, Langdurig

Koop Amnesia Haze

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.