By Luke Sumpter

Naarmate de wietlegalisatie aan terrein wint, wordt Halloween jaarlijks meer en meer in het teken van wiet gesteld. Het is tegenwoordig heel normaal om mensen in cannabiskostuums te zien of feestjes te bezoeken die gewijd zijn aan deze plant. Om je optimaal voor te bereiden op een Halloween vol marihuana, nemen we je hieronder mee in de geschiedenis en gebruiken van dit griezelfeest. Ook presenteren we je de beste combinaties van cannabissoorten en Halloweenfilms.


Een beknopt overzicht van Halloween

Wat staat er bij jou op de agenda als 31 oktober weer voor de deur staat? Als je een echte Halloween-fan bent, dan ben je waarschijnlijk druk met het uithollen van pompoenen, snoep eten en je verkleden. Maar ook mensen die normaal niet zo uitpakken, doen vaak op een bepaalde manier mee, zoals het kijken van een griezelfilm of het neerzetten van een skelet in de voortuin. Halloween is uitgegroeid tot een wereldwijd festijn, van Nederland tot Italië en van de VS tot Japan. Maar waar komt deze geheimzinnige traditie eigenlijk vandaan? En wat heeft het te maken met wiet roken? Laten we hier eens wat dieper op ingaan!

Waar komt Halloween vandaan?

Halloween kent een lange geschiedenis. De traditie vindt haar oorsprong in een oud Keltisch festival, genaamd 'Samhain'. Dit nieuwjaarsfeest markeerde het einde van de zomer, het oogstseizoen, en de intrede van de wintermaanden. Maar wat heeft deze seizoensverandering te maken met spoken, kobolden en de dood?

Nou, afgezien van de dood van gewassen die de oogst en winter met zich meebracht, geloofden de Kelten dat de 'sluier' tussen de wereld van de levenden en die van de doden in deze periode dunner werd. Zo dun zelfs, dat de doden terug zouden keren om vroegere verblijfplaatsen te bezoeken.

Halloween and Cannabis

De oude Samhain-feesten kenmerkten zich door het slachten van vee en het aanbieden van voedsel aan de teruggekeerde doden. Maar niet alle onstoffelijke gedaantes werden als welwillend beschouwd. Om de kwade geesten op afstand te houden, verkleedden de Kelten zich in griezelige kostuums en staken ze vuren aan.

Samhain vond zijn oorsprong in de Keltische gebieden van Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Echter, het jaarlijkse evenement werd onder bepaalde pausen gekerstend. Zo stelde Paus Gregorius III Allerheiligen aan op 1 november en Allerzielen op 2 november. Laatstgenoemde kwam bekend te staan als 'All Hallows' Eve', wat uiteindelijk 'Halloween' werd.

Hoe heeft Halloween zich ontwikkeld?

Halloween heeft sindsdien een lange weg afgelegd. Het moderne feest heeft zich losgemaakt van zowel het heidense Samhain als de christelijke traditie van het herdenken van heiligen en zielen. In plaats daarvan is het hedendaagse Halloween, net als veel andere feesten, grotendeels seculier en gecommercialiseerd geworden. Hoewel er nog steeds sporen van spiritualiteit te bespeuren zijn, is de dag veranderd in een consumentenevenement, waarbij er in sommige landen wel honderden miljoenen aan wordt uitgegeven.

Tegenwoordig zien veel mensen Halloween als een kans om aan iets leuks en ongedwongens deel te nemen. Kinderen verkleden zich als superhelden en gaan langs de deuren voor snoep, en volwassenen trekken griezelige kostuums aan en bezoeken kroegen, feestjes en raves. Ook voor mensen die liever thuis blijven, is er genoeg voorhanden: van Halloween-snoep tot horrorfilms.

Halloween and Cannabis

'Halloweed': hoe zijn Halloween en cannabis met elkaar verbonden?

Maar hoe zijn Halloween en wiet precies aan elkaar gerelateerd? En waarom zou je als cannabisgebruiker eigenlijk interesse in deze tijd van het jaar moeten hebben? Nou, zoals hierboven al genoemd, heeft het Keltische festival Samhain een belangrijke link met de oogsttijd. Het idee van een oogstfeest is misschien niet zo belangrijk voor de moderne mens, die gewoon voedsel uit de supermarkt haalt, maar in die tijd betekende een succesvolle oogst het overleven van de winter. Het was dus echt een zaak van levensbelang!

Hoewel maar weinig mensen tegenwoordig pompoenen, bonen en andere gewassen binnenhalen om de winter door te komen, is dit wel de tijd van het jaar waarin we onze wiet oogsten en verwerken. Er bestaat dan misschien geen historische link tussen cannabis en Halloween, maar een moderne associatie met de marihuanaoogst is er zeker!

Daarnaast heeft de legalisatie van cannabis in veel delen van de wereld de associatie tussen wiet en Halloween versterkt. Loop in deze tijd van het jaar een coffeeshop binnen, en je komt allerlei seizoensgebonden versieringen, aanbiedingen en zelfs op Halloween geïnspireerde cannabissoorten tegen!

Bovendien, als een dag die in het teken staat van snoep, bereiden veel cannabisliefhebbers cannabis-geïnfuseerde gummies, chocolade en andere lekkernijen om op te peuzelen tijdens Halloween. Let wel op: als je edibles maakt, houd ze dan uit de buurt van kinderen en deel ze alleen met volwassenen die hiermee instemmen. Elk jaar verschijnen er weer nieuwsberichten over ouders die cannabis-edibles vinden in de snoepbuit van hun kinderen. Wees verantwoordelijk!

Halloween and Cannabis

Beste combinaties van soorten en films voor Halloween

Dus, hoe ga jij als cannabisliefhebber Halloween vieren? Als je nog niets gepland hebt, overweeg dan eens de onderstaande combinaties. Horrorfilms zijn nog angstaanjagender na een joint of twee!

Royal Gorilla en Halloween

Als je op zoek bent naar op en top plezier tijdens Halloween, rook dan eens Royal Gorilla terwijl je naar de originele Halloween (1978) kijkt. Deze film gaat over een losgeslagen moordenaar die ontsnapt uit een psychiatrisch ziekenhuis om zijn geboorteplaats te bezoeken. Klinkt al eng genoeg, toch? Als je nou ook nog wat Royal Gorilla rookt om je zintuigen te stimuleren, ga je nog meer op in dit zieke verhaal. Deze nakomeling van Sour Dubb, Chem Sis, en Chocolate Diesel heeft een waanzinnig THC-gehalte van wel 27%. Je hebt hiermee maar een paar trekjes nodig om je helemaal euforisch te voelen. De smaken van chocolade, dennen, en diesel maken bovendien van elke hijs een traktatie.

Kweek je deze krachtige plant in huis, dan wordt ze ongeveer 90–160cm hoog. Na een bloeiperiode van 8–10 weken kun je tot 550g/m² oogsten. Buiten bereiken de planten een hoogte van 170cm, produceren ze ongeveer 600g/plant, en kun je in oktober je buit binnenhalen.

Royal Gorilla
23_genetic background_1 Sour Dubb x Chem Sis x Chocolate Diesel
33_Yield indoors_1 500 - 550 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 27%
28_Type Blend_1 Sativa 50% Indica 50%
34_yield outdoor_1 550 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 130 - 170 cm
27_harvest period_1 Half Oktober
22_Effect_1 Helder, Rustgevend

Koop Royal Gorilla

Cereal Milk en Scream

Iedereen heeft wel eens van de film Scream (1996) gehoord. Sterker nog, je komt bijna gegarandeerd mensen met het Scream-masker tegen tijdens Halloween. Deze griezelfilm gaat over een messen-zwaaiende, masker-dragende moordenaar, genaamd 'Ghostface', die doodsbange middelbare scholieren opjaagt. Om te zorgen dat je gefocust blijft en goed bang wordt tijdens het kijken van deze film, raden we je de wietsoort Cereal Milk aan. Deze nakomeling van Y Life en Snowman biedt een THC-gehalte van 23% en zeldzame, maar heerlijke smaken van vanille. Verwacht een creatief-makende en langdurige high, ideaal voor filmavondjes.

Als je besluit deze soort te kweken, bereid je tijdens de bloeifase dan voor op opvallende paarse toppen. Binnen groeien de planten uit tot 80–140cm en produceren ze tot 500g/m² bij voldoende belichting. Buiten bereiken ze een hoogte van 200cm en leveren ze 625–675g/plant op.

Cereal Milk
23_genetic background_1 Y Life (Girl Scout Cookies x Cherry Pie) x Snowman
33_Yield indoors_1 450 - 500 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 140 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 23%
28_Type Blend_1 Sativa 60% Indica 40%
34_yield outdoor_1 625 - 675 gr/plant
32_plant height outdoors_1 160 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Creatief, Focus, Langdurig

Koop Cereal Milk

Royal Skywalker en A Nightmare on Elm Street

Naast de Star Wars-films, past Royal Skywalker ook goed bij de horrorklassieker A Nightmare on Elm Street (1984). Neem een paar trekjes van deze wiet en Freddy Krueger wordt nog veel enger en vermakelijker. Nodig wat vrienden uit, zet deze film op, zorg voor voldoende Halloween-snoep en rook een goed gevulde bong. Deze indica-dominante nakomeling van Blueberry en Mazar laat je fysiek ontspannen, maakt je helder van geest, en klaar om op te gaan in een goede film!

Weinig ruimte binnenshuis? Geen probleem! Royal Skywalker wordt slechts 130cm hoog, maar weet toch nog 600g/m² te produceren. Buiten bereikt ze een hoogte van 200cm en levert ze tot 600g/plant op. Ze is daarbij net op tijd klaar voor Halloween om te worden geoogst.

Royal Skywalker
23_genetic background_1 Blueberry x Mazar
33_Yield indoors_1 550 - 600 gr/m2
31_plant height outdoor_1 80 - 130 cm
25_flowering time_1 9 - 10 weken
29_THC_1 THC: 25%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 500 - 600 gr/plant
32_plant height outdoors_1 150 - 200 cm
27_harvest period_1 Oktober
22_Effect_1 Fysiek Ontspannend, Helder

Koop Royal Skywalker

Legendary OG Punch en Friday the 13th

Op zoek naar een goede wietsoort voor Halloween? Nou, je hebt zojuist een van de beste gevonden! Legendary OG Punch produceert misschien wel de mooiste wiettoppen ooit. Bovendien maakt ze het kijken naar Friday the 13th (1980) voor de tiende Halloween op rij best draaglijk! Haar THC-gehalte van 19% en bedwelmende fruitige terpenen houden je volledig betrokken bij het verhaal, terwijl de gruwelijkheden zich binnen het zomerkamp steeds meer ontvouwen.

Pas binnenshuis Low Stress Training (LST) toe op deze soort en je houdt haar zo laag als 90cm. Bereid je voor op een oogst van 400g/m² na een bloeifase van 8-9 weken. Buiten worden de planten veel groter, soms wel 220cm, en belonen ze je begin oktober met ongeveer 550g/plant.

Legendary OG Punch
23_genetic background_1 Legend Og x Purple Punch
33_Yield indoors_1 350 - 400 gr/m2
31_plant height outdoor_1 90 - 160 cm
25_flowering time_1 8 - 9 weken
29_THC_1 THC: 19%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 60%
34_yield outdoor_1 500 - 550 gr/plant
32_plant height outdoors_1 180 - 220 cm
27_harvest period_1 Begin Oktober
22_Effect_1 Helder, Rustgevend

Koop Legendary OG Punch

Diesel Auto en Beetlejuice

We kunnen het niet hebben over wietsoorten voor Halloween zonder Diesel Auto te vermelden. De reden? Deze sativa-dominante hybride biedt een milde high; je ervaart wel euforie, maar raakt niet snel overweldigd. Haar THC-gehalte van 14% en fruitige terpenen leveren een vrij heldere ervaring op, waarmee deze variëteit een goede match is met Beetlejuice (1988). Als je een ervaren roker bent, kun je zonder problemen bowl na bowl roken! Maar als je deze Halloween voor het eerst rookt, doe dan rustig aan om te voorkomen dat je te bang wordt!

Als een van de onopvallendste RQS strains, groeit deze variëteit binnenshuis uit tot een hoogte van slechts 40–70cm. Dit terwijl ze wel 375g/m² oplevert. Buitenplanten bereiken een hoogte van 110cm en bieden, indien goed verzorgd, een opbrengst van 60–100g/plant. Bereid je dertien weken na het opkomen van de scheuten voor op de oogst.

Diesel Auto
23_genetic background_1 Diesel x Ruderalis
33_Yield indoors_1 325 - 375 gr/m2
31_plant height outdoor_1 40 - 70 cm
25_flowering time_1 8 - 10 weken
29_THC_1 THC: 14%
28_Type Blend_1 Sativa 40% Indica 30% Ruderalis 30%
34_yield outdoor_1 60-110 gr/plant
32_plant height outdoors_1 60 - 110 cm
27_harvest period_1 13 to 14
22_Effect_1 Helder, Rustgevend

Koop Diesel Auto

Geniet van 'Halloweed' met deze uitstekende soorten

Happy Halloweed! Je bent nu helemaal op de hoogte van de oorsprong van Halloween en de relatie ervan met cannabis! Bovendien heb je nu heel wat keuze aan activiteiten voor deze griezelige dag. Dus, welke soort- en filmcombinatie kies jij om enge vibes te beleven?

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.