Vroeger waren de Coffeeshops van Amsterdam de enige plaats waar je van een legale joint en een piepklein kopje koffie kon genieten. Een reisje naar de Dam hoorde bij het rituele bezoek van Europese stoners die op zoek waren naar de allerbeste cannabis ter wereld.

Zelfs als het verbod in je eigen land streng werd gehandhaafd kon je nog altijd met je Europese paspoort de stad Amsterdam bezoeken, zonder dat er vragen werden gesteld.

Amsterdam is in 2017 niet langer meer het exclusieve paradijs voor stoners die op een wietbedevaart gaan of van een cannabisvriendelijke vakantie willen genieten.

Canna-toerisme is een splinternieuw explosief groeiend segment van de toerisme industrie, en er komen nog altijd nieuwe bestemmingen bij nu steeds meer Amerikaanse staten en landen wiet en wietrokers decriminaliseren.

Laten we de nieuwe op 420 gerichte vakantiebestemmingen voor stoners eens wat nader bekijken. Als deze fantastische bestemmingen voor rooksessies je niet gelijk de kriebels geven om meteen je koffers te pakken en op zoek te gaan naar je paspoort, wat weer eens in de verkeerde kast ligt, komt dat waarschijnlijk omdat je al te stoned bent en/of in een land woont waar de wiet inheems is.

amsterdam coffeeshops 420 cannatourism

DE BESTE VOORJAARS EN ZOMER STEDENTRIPS NAAR 420-VRIENDELIJKE STATEN

420 IN DENVER

Colorado is de oorspronkelijke wietstaat. Colorado heeft het voordeel omdat het daar het langst is ingeburgerd en onbetwist de meest toeristvriendelijke cannabisindustrie heeft. Denver is de plek om 4/20 te vieren en aanstaande 20 en 21 April treed de stad wederom op als gastheer voor het jaarlijkse 420 Fest. Dan hebben we het slechtste winterweer ook wel achter de rug.

Het goede van het Denver 420 Fest is dat de entree er gratis is. Het 420 Fest is een bijzondere cannabisbeurs met een onvervalste feeststemming. Er zijn dispensaries door de hele stad en voor de viering van 420 zijn er unieke variëteiten en speciale concentraten beperkt verkrijgbaar.

Topkwaliteit toppen tijdens 420 kosten je $25 per gram en 420 concentraten van connaisseurskwaliteit kunnen wel meer dan $100 per gram kosten.

ZOMER IN SAN FRANSISCO

Californië heeft onlangs het cannabisgebruik voor recreatieve doeleinden gelegaliseerd, dus dit is een uitstekende tijd om de "Golden State" eens met een bezoekje te vereren. Hoewel de legale cannabisindustrie voor recreatieve doeleinden nog in de kinderschoenen staat is deze Staat de cannabisschuur van de VS, en dat zal wel blijvend zijn.

Deze zomer is beslist beste periode om Sacramento te bezoeken omdat dan de Nor-Cal High Times Cannabis Cup in Santa Rosa georganiseerd wordt die op 3 en 4 juni plaatsvindt. Hoewel dit de 8ste keer is dat deze jaarlijkse Cup gehouden wordt is het de eerste legale Amerikaanse Cannabis Cup.

Een eenvoudige dagkaart kost $50 en een weekendpas $90 dus dit evenement is zijn geld echt wel waard. Natuurlijk zij er ook eersteklas tickets met allerlei extra lekkernijen en souvenirs die wel enkele honderden dollars kosten, maar voor $50 is een dagje in het wietparadijs een koopje.

Behalve dat er voor specialisten een tentoontenstelling is, van koken tot dabben, is er een beurs voor werk in de cannabisindustrie dus je zou kunnen overwegen om te blijven en een carrière in de cannabis te starten, mits de Trump-regering je niet op een soort most-wanted lijst of erger heeft staan.

Het plannen en het nemen van de noodzakelijke maatregelen voor een cannabis stedentrip is in Amerika eenvoudig dankzij toegewijde 420 canna-toerisme bedrijven zoals Kush Tourism.

Werkelijk alles, van 420-vriendelijke accommodatie tot transport en activiteiten die met cannabis te maken hebben kun je eenvoudig online boeken, net als met gewone vakanties, behalve dan dat je in deze hotelkamers voor de duur van je verblijf de beschikking hebt over een vaporizer.

california Denver san francisco 420 cannatourism bedrijf wijn cannabis

BARCELONA DE NIEUWE CANNABIS HOOFDSTAD VAN EUROPA

Barcelona is met meer dan 400 Cannabis Clubs de nieuwe cannabishoofdstad, en niet allen van Spanje maar van heel Europa. Barcelona is altijd de moeite waard om te bezoeken, maar als je de grootste en beste Spaanse cannabisexpositie wilt aandoen moet je in de lente komen want dan vindt Spannabis plaats van 10 tot en met 12 Maart.

Spannabis is wereldomvattend, en zo goed als alle betrokkenen in de cannabisindustrie, van mestfabrikanten tot zaadveredelaars hebben een stand om hun nieuwste producten te etaleren. Tevens is er live-muziek en vinden er 's avonds concerten plaats.

Een dagkaart kost €19 en een pas voor alle drie de dagen is voor €39 te koop, dus van Spannabis ga je niet failliet en je zult er nog vaak met weemoed aan terugdenken.

Accomodatie voor je trip dien je ruim van te voren te boeken want de hotelkamers zullen schaars raken rond de periode van dit evenement. Hotelkamers die bekend staan als 420-vriendelijk zijn schaars dus dat wordt waarschijnlijk stiekem een jointje roken op het balkon van je "Pension".

Spannabis fair barcelona 420 clubs Catalonië cannabis

ALTERNATIEVE BESTEMMINGEN VOOR DE AVONTUURLIJKE STONER

BUD & BREAKFAST IN JAMAÏCA

Het gebruik van cannabis voor medicinale en godsdienstige doeleinden is legaal, maar dat heeft niet kunnen verhinderen dat deze op ganja gebaseerde variant van het traditionele B&B concept explosief groeit. Jamaïca ontwikkelt een florerende tak van het cannabistoerisme met het Bud and Breakfast concept.

STONED WORDEN IN ALASKA

Voor de meest avontuurlijke stoner-reizigers die een beetje Bear Grylls hebben bevelen we een reis naar Alaska aan. Als je high wilt worden en lekker één wilt worden met de natuur zonder mensen om je heen weten wij de perfecte plaats.

Valdez is een stad in Alaska met ongeveer 4.000 inwoners. Het ligt aan de Grote Oceaan, aan een fjord om precies te zijn, en in dit woeste gebied vriest het bijna het hele jaar.

Van Anchorage duurt de rit naar Valdez ongeveer 5 tot 6 uur, thuisstad van de "Herbal Outfitters", de eerste legale Amerikaanse marihuana dispensary. Tijdens het schrijven van dir stuk waren er nog drie andere cannabis dispensaries in de Fairbanks regio, dus Alaska is een coole plek aan het worden voor stoners.

Als die bevroren toendra echt helemaal niks voor jou is, geen paniek. Omdat marihuana meer mainstream aan het worden is, en recreatief gebruik sociaal geaccepteerd wordt zal binnenkort elk hotel wel 420-vriendelijk zijn. Maar voor nu hebben we je tenminste voorzien van een paar van de leukste stoner-trips voor de hedendaagse canna-toerist.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.