By Max Sargent


De M Plus is het nieuwste vaporizer-model van DynaVap. Voortbouwend op het succes van zijn voorgangers, valt hij op door zijn superieure efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. Hij heeft daarbij een grotere bowl, is geschikt voor extracten en kan op een rig worden aangesloten. Lees hieronder alles over dit innovatieve apparaat!

Evolutie van DynaVap vaporizers

DynaVap kwam in 2014 op de markt, gedreven door de ambitie om de problemen van toenmalige vaporizers aan te pakken: deze waren groot, duur en afhankelijk van batterijen. DynaVap streefde echter naar minimalisme en functionaliteit. Hun doel? Een rookloze manier ontwikkelen om cannabis te inhaleren, zonder elektrische snufjes.

Na intensief onderzoek en experimenteren, bracht DynaVap een aantal hoogwaardige lijnen vaporizers uit: de 'M' van staal, de VonG van hout en de Omni van titanium. Vooral de M werd al snel populair en is nog steeds hun meest geliefde droge kruiden-vaporizer.

Trichomes

Sinds de introductie van de M is het apparaat echter niet hetzelfde gebleven. DynaVap heeft het design steeds verder geperfectioneerd om regelmatig nieuwe en verbeterde modellen op de markt te brengen. Het rookvrije en batterijloze apparaat blijft echter een klassieker die keer op keer in de smaak valt. Bij de ontwikkeling van nieuwe modellen luistert DynaVap ook naar de feedback van klanten.

Elke versie van de M heeft één belangrijke eigenschap gemeen. Deze apparaten verschillen namelijk niet zoveel van een joint of pijp, in de zin dat je er alleen een aansteker en wat wiet voor nodig hebt. De wiet komt echter niet direct in contact met vuur en omzeilt daarmee verbranding. In plaats daarvan warmt het metaal op, waarmee er sprake is van verdamping op basis van geleiding. Daarom zijn alle 'M'-modellen net zo makkelijk te roken als een joint, zonder gedoe met knopjes of ingewikkelde instellingen, terwijl je profiteert van alle voordelen van verdampen ten opzichte van roken.

Recente ontwikkelingen: de DynaVap M Plus

Bij Royal Queen Seeds hebben we onlangs de VapCap M Plus aan het assortiment toegevoegd. Deze superieure droge kruiden-vaporizer uit 2023 combineert de beste eigenschappen van eerdere versies. Ontdek hieronder de kenmerken van de DynaVap M Plus, en hoe hij zich tot zijn voorganger uit 2021 verhoudt.

 • Zeer mobiel

De DynaVap M Plus is compact en gemakkelijk mee te nemen, net als zijn voorgangers. Het is een van de meest draagbare modellen op de markt, ideaal om in je zak of hand te houden.

 • Compatibel met concentraten

Standaard is de DynaVap M Plus geschikt voor droge kruiden, maar met de DynaCoil wordt het apparaat ook compatibel met concentraten en dikke oliën (net als vorige modellen). De adapter is gemaakt van medisch titanium, klein maar krachtig en verbetert de ervaring aanzienlijk!

 • Ergonomisch

De DynaVap M Plus ligt prettig in de hand en is superlicht. Het apparaat is gemaakt van duurzaam titanium, bestand tegen vallen en steviger dan veel elektronische vaporizers van plastic. De grip is ook uitstekend, dankzij de markeringen op het oppervlak. Bovendien ziet hij er hierdoor supervet uit.

 • Efficiënt

De M Plus haalt vrijwel alles uit je kruiden. Dankzij de geleiding middels titanium en het geoptimaliseerde ontwerp van de tip, warmt de kamer snel en gelijkmatig op. Er wordt echter ook hete lucht door de kamer getrokken (conductie), wat tevens zorgt voor effectieve verdamping. Je kunt in één keer doorvapen, en hoeft er dus niet steeds opnieuw een aansteker bij te houden.

 • Topkwaliteit damp

De DynaVap M Plus levert zijdezachte en smaakvolle damp. Het apparaat is eenvoudiger dan veel elektronische vaporizers, maar produceert toch consistente, terpenenrijke damp die zacht is voor mond en keel. Je kunt daarbij handmatig de luchtstroomintensiteit regelen.

 • Eenvoudig microdoseren

Je kunt de bowlgrootte van 0,1g naar 0,05g verkleinen, ideaal voor nauwkeurig microdoseren. Verwijder hiervoor simpelweg het gaasje, verplaats het naar de alternatieve gleuf en vul de kamer.

 • Compatibel met rigs

Sommige wietgebruikers filteren hun damp graag met water voor extra zachtheid. Als jij dit ook fijn vindt, dan hebben we goed nieuws. Het kegelvormige mondstuk van de M Plus past namelijk perfect op vrouwelijke aansluitingen van 10mm. Je kunt de vaporizer dus aan je favoriete bong koppelen!

Trichomes

Vergelijking: de DynaVap M 2021 vs. de DynaVap M Plus

Met steeds meer M-modellen kan het lastig zijn om te kiezen welke het beste bij je past. Zowel de M 2021 als de M Plus zijn geavanceerde modellen. Ontdek hieronder waarom de M Plus een streepje voor heeft.

Nieuwe tip

De DynaVap M Plus heeft allereerst een compleet herontworpen tip. In tegenstelling tot het vorige model heeft deze geen vin, wat resulteert in een lagere massa en dus een snellere opwarmtijd. Ondanks dit heeft de nieuwe tip een 15% grotere bowl, oftewel de mogelijkheid om grotere hijsen te nemen en meer THC binnen te krijgen. De tip heeft ook scherpere kartels, wat de efficiëntie van zijn functie als geïntegreerde grinder verhoogt. En dat is nog niet alles. De nieuwe tip heeft namelijk ook zichtbare 'spots' die dienen als verwarmingsindicatoren. Richt je gewoon op de spots om je kruid zo efficiënt mogelijk te verhitten.

Nieuwe steel

Geïnspireerd door de natuur, maakt het nieuwe patroon op de steel de M Plus tactieler en gemakkelijker te hanteren dan het vorige model. De nieuwe 'squareport' heeft ook een tactiele functie en stelt je in staat de luchtinlaat gemakkelijk te bepalen zonder te kijken.

Verbeterde thermische extractie

De M Plus onderscheidt zich ook van de M 2021 op het gebied van thermische extractie. Een snellere opwarmtijd en efficiëntere geleiding maken het apparaat nog gebruiksvriendelijker.

Hoe moet je de DynaVap M Plus gebruiken?

Je bent nu wat meer bekend met de DynaVap M Plus. Laten we hieronder eens kijken hoe je hem gebruikt!

Wat heb je nodig?

 • DynaVap M Plus
 • je favoriete strain
 • butaantoorts of aansteker
 • grinder

DynaVap M Plus
56_1 Heat Conductie & Convectie
57_2 Size 1.0 × 1.0 × 8.9 cm
58_3 Weight 20 gr
59_4 Temperature 150°C - 230°C / 300°F - 450°F
60_5 Heat Up Time 10 sec
61_6 Chamber Size 0,1 gr
62_7 Control type Handmatig
63_8 Used With Droge Kruiden

Koop DynaVap M Plus

 

Werkwijze

 1. Pak een topje van je favoriete strain, plaats deze in je grinder en vermaal hem tot een grof poeder. Haal de dop van de vaporizer en steek de tip in de gemalen wiet onderin je grinder. Druk de cannabis lichtjes aan en plaats de dop terug.
 2. Pak er een butaantoorts of aansteker bij en richt deze op de zichtbare spots op de tip. Zodra je een klik hoort, ben je klaar om een hijs te nemen!
 3. Inhaleer! Gebruik de 'squareport' als carb hole om de vaporizer na elke hijs leeg te maken. Dankzij de gesloten extractie kun je de hele bowl op-vapen zonder hem opnieuw te moeten verhitten.

Hoe maak je de VapCap M Plus schoon?

Het regelmatig schoonmaken van de DynaVap M Plus is essentieel. Volg de onderstaande stappen om hem in topconditie te houden.

Wat heb je nodig?

 • wattenstaafjes
 • 90% isopropylalcohol
 • klein bakje

Werkwijze

 1. Demonteer het apparaat. Scheid de tip, condensor en body van elkaar.
 2. Vul een klein bakje met wat isopropylalcohol. Leg de onderdelen erin en laat ze 15 minuten weken.
 3. Na het weken, gebruik je een wattenstaafje om voorzichtig vuil en andere resten te verwijderen. De tip is vooral gevoelig voor residu-opbouw.
 4. Spoel de onderdelen af onder stromend water en droog ze met keukenpapier.
 5. Zet de vaporizer weer in elkaar, en hij is weer klaar voor gebruik!

De DynaVap M vs. de 'B'

De M-lijn is enorm populair onder cannabisgebruikers. Maar ook een ander model van DynaVap, bekend als de 'B', wint aan bekendheid. Dit model heeft tevens een verstelbare bowl, een hybride verwarmingssysteem, en een compact en draagbaar ontwerp. De B is echter van andere materialen gemaakt. Zo bestaat hij uit voedselveilige siliconen, waardoor hij supercomfortabel vast te houden en net zo duurzaam is. Hij is ook compatibel met rigs, maar mist de meer ontwikkelde tip van de M Plus.

Trichomes

De DynaVap M Plus: een feilloze, batterijloze vaporizer

De DynaVap M Plus laat zien hoe ver batterijloze vaporizers zijn gekomen. Vergeleken met eerdere modellen biedt hij meer efficiëntie, een grotere bowl en snellere opwarmtijden, waarmee hij nog gebruiksvriendelijker is. Hij behoort daarmee echt tot de top van de minimalistische vaporizers. De vaporizer heeft geen knoppen en ingewikkelde instellingen, en je kunt ermee vapen wanneer je maar wilt, aangezien je geen stroom nodig hebt! Kortom, als je waarde hecht aan betrouwbaarheid, draagbaarheid en discretie, dan is deze vaporizer zeker het proberen waard.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.