Capsules met cannabis olie kan je in bijna elke apotheek vinden. Ze zijn ideaal voor medisch cannabis gebruikers die zoeken naar een goedkope, discrete, veilige en effectieve gebruiksmethode. De dosering is gemakkelijk te berekenen en je lichaam kan ze perfect verwerken. Met capsules heb je ook geen last van rook of geurtjes en je zal geen ongewenste calorieën of ingrediënten consumeren.

Gelukkig hoef je niet op jacht naar cannabis olie capsules als je van de voordelen wil genieten, want je kan ze zelf maken! Het maken van je eigen cannabis olie capsules is niet moeilijk als je de juiste ingrediënten in huis hebt. Als je ons recept volgt, kan je zelf thuis in een paar uurtjes cannabis olie capsules maken.

DE VOORDELEN VAN HET GEBRUIK VAN KOKOSOLIE

In dit recept wordt kokosolie gebruikt om cannabis olie capsules te maken. Kokosolie is perfect voor infusie met cannabis omdat het diverse gezondheidsvoordelen bezit. Het bevat veel essentiële vetzuren, nuttige verzadigde vetten en een flinke hoeveelheid laurinezuur. Bekend is dat essentiële vetzuren de stofwisseling in het lichaam stimuleren en de laurinezuur is heilzaam voor het immuunsysteem.

De kokosolie is een effectieve en krachtige methode om cananbinoïden te leveren omdat zowel de vetzuren van de olie en de THC direct door de lever worden verwerkt. De lever zet THC om in 11-hydroxy-THC, die 4-5 keer krachtiger is, vergeleken met roken.

In andere woorden: Als je kokosolie capsules maakt met cannabis, kan je genieten van de voordelen van zowel je favoriete, medicinale soort en de gezonde eigenschappen van kokosolie!

Voordat we het proces beschrijven, maken we eerst een boodschappenlijstje met wat je nodig hebt:

 • 7-14 gram cannabis (gemalen knipresten of toppen werken ook)
 • 50-100 gram biologische kokosolie (verkrijgbaar in de reformwinkel of online)
 • ½ theelepel soja lecithine
 • Grinder (een koffiemolen is ideaal)
 • Oven of slow cooker
 • Gelatine capsules maat 00
 • Capsule vulmachine (optioneel, maar aangeraden)
 • Injectiespuit of monddouche met taps toelopende tip met diep bereik
 • Pan met deksel
 • Glazen vuurvaste kom
 • Kleine kom
 • Bakpapier
 • Kaasdoek
 • Elastiekje

INSTRUCTIES

Het proces van het maken van cannabis olie capsules bestaat uit drie stappen: Decarboxylatie, olie infusie en het vullen van de capsules. Voor de olie infusie, kan je een oven of slow cooker gebruiken. In onze gids bespreken we beide methoden, dus je kan zelf kiezen welke methode jij prefereert.

DECARBOXYLEREN

THC in haar natuurlijke vorm (THC-A), zal geen medicinale effecten opwekken; het moet namelijk een tijdje worden blootgesteld aan een bepaalde temperatuur. Dit proces, waarbij we het plantenmateriaal verhitten, heet decarboxylering. Het verwijdert het -A (Carbonzuur) deel van de THC. Na de decarboxylatie, is de THC psychoactief en klaar voor gebruik.

 1. Verwarm je oven voor op 105°C. Gebruik de grinder om je materiaal te vermalen. Doe bakpapier op een bakplaat en verdeel je materiaal gelijkmatig.
 2. Bak het materiaal ongeveer 30-45 minuten. Dit moet genoeg zijn om de cannabis te decarboxyleren. Haal de bakplaat uit de oven. We zijn nu klaar om de kokosolie te voorzien van cannabis.

OLIE INFUSIE (OVEN METHODE)

 1. Vul een pan met water, ongeveer ¾ vol en breng het water aan de kook.
 2. In een glazen, vuurvaste schaal doe je de kokosolie en de ½ theelepel soja lecithine.
 3. Plaats de kom met de mix bovenop je steelpan, een paar centimeter boven het kokende water. De kokosolie en de soja lecithine zullen smelten. Na een paar minuten kan je je gedecarboxyleerde cannabis toevoegen.
 4. Roer en mix alles totdat je een homogeen mengsel hebt.
 5. Haal de pan van de hittebron en gooi het hete water weg. Giet het oliemengsel in de pan en plaats dit nogmaals 30-45 minuten in de oven op 105°C, waarbij je af en toe roert. Je kan de kracht van je capsules beïnvloeden als je de mix langer laat koken. Een langere kooktijd betekent dat meer THC zal afbreken in CBN. Op deze manier hebben je capsules een meer kalmerend effect.

OLIE INFUSIE (SLOW COOKER METHODE)

 1. Zet je slowcooker aan op een lage stand en voeg de gemalen en gedecarboxyleerde cannabis, de kokosolie en de soja lecithine toe.
 2. Voor correcte decarboxylatie moet je het materiaal 2 uur laten koken. Zorg ervoor dat je de mix meerdere malen roert.

HET VULLEN VAN DE GELCAPSULES

Voor dit doel zijn lege gelatine capsules in maat 00 het meest geschikt. Je kan wat oefenen met het gebruik van je capsule machine (als je er een hebt) als je olie in de oven staat.

Hoewel je niet echt een machine nodig hebt om de capsules te vullen, kan het proces van het vullen van de capsules een langdradig en tijdrovend klusje zijn. Als je de capsules met de hand moet vullen, moet je nadenken over een manier om de capsules op hun plek te houden voor het vullen. Een machine kost ongeveer €20,- en maakt alles veel eenvoudiger.

 1. Neem een kaasdoek en een elastiekje en maak de doek vast op de rand van een kleine kom.
 2. Zeef de olie door het kaasdoek in de kom. Hiermee verwijder je de plantenmaterie waardoor je cannabis olie overhoudt.
 3. Zorg ervoor dat je de olie af laat koelen tot ongeveer 35°C voordat je je injectiespuit vult. De reden hiervoor is dat gelatine capsules kunnen smelten als de olie te heet is. Laat de olie echter ook niet teveel afkoelen, omdat het zal stollen.
 4. Met de cannabis olie op de juiste, warme temperatuur kan je de injectiespuit vullen. Hiermee vul je de gelatine capsules een voor een en herhaal dit proces. Als je een monddouche met taps toelopende tip met diep bereik gebruikt, zal het vullen nog gemakkelijker gaan.
 5. Zodra je alle capsules hebt gevuld, kan je de capsules dichtmaken volgens de instructies van de capsule machine.

Het is verstandig je capsules met cannabis in de koelkast te bewaren, maar elke andere, koele plaats zal ook voldoen.

Dat is alles! Geniet van je eigen, natuurlijke kokosolie capsules met cannabis! Onthoud dat het 45-90 minuten kan duren voordat edibles effect hebben en dat ze veel sterker zijn dan roken, dus doseer verantwoordelijk.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.