By Adam Parsons Reviewed by: Gloria Payá

Er zijn veel plagen die je cannabis oogst kunnen verknallen en al je kweekplezier in een nachtmerrie kunnen veranderen. Spintmijt spant de kroon omdat je er maar moeilijk vanaf komt. Het preventief bestrijden van insecten verlaagt het risico op een dergelijke plaag. Daar heb je echter soms wel pesticiden bij nodig. Hoewel deze de plaaggeesten uitroeien, kunnen de chemische reststoffen voor zowel mens als dier schadelijk zijn. Gelukkig biedt diatomeeënaarde een fantastische biologische uitkomst in je strijd tegen spintmijt en andere wriemelbeestjes.

WAT IS DIATOMEEËNAARDE?

Diatomeeënaarde bestaat uit de fossielen van eencellige kiezelwieren, oftewel 'diatomeeën'. Gedurende een periode van 30 miljoen jaar hebben deze kiezelwierskeletjes een keiharde laag gevormd op de bodem van meren en zeeën. Pas in 1836 ontdekte een Duitse boer de ivoorkleurige, poederachtige substantie. Dat gebeurde toen hij in het noorden van Duitsland een bron wilde aanboren. Sindsdien is over de veelzijdige inzetbaarheid van diatomeeënaarde veel geschreven. Daarbij heeft het veel toepassingen in de industrie en tuinbouw. Bestrooi de toplaag van je kweekaarde met wat diatomeeënaarde en zie hoe het geheime wapen van moeder natuur wonderen verricht.

Diatomeeënaarde In De Cannabiteelt

HOE ONDERSTEUNT DIATOMEEËNAARDE DE GROEI VAN JE CANNABISPLANTEN?

NATUURLIJKE ONGEDIERTEBESTRIJDER

Diatomeeënaarde is een natuurlijke, veilige substantie die je cannabisplanten niet aantast met giftige chemicaliën. Dankzij de aard ervan is het bruikbaar tegen de meeste insecteninvasies. En in tegenstelling tot chemische insecticiden kunnen insecten geen weerstand opbouwen tegen de effecten van diatomeeënaarde. Dus als de beestjes verdwenen zijn, komen ze nooit meer terug. Diatomeeënaarde heeft abrasieve en absorberende eigenschappen. Wanneer je het als insecticide gebruikt, absorbeert het lipiden uit de wasachtige buitenlaag van het exoskelet van talloze insectensoorten. Deze laag vormt een barrière die het verlies van waterdamp uit het lichaam van het insect opvangt. Diatomeeënaarde verhoogt echter de verdamping, waardoor het insect door uitdroging sterft. Maar aangezien slakken in een vochtige omgeving leven, is de effectiviteit hierbij maar zeer beperkt. In dat geval werken grote en stekelige diatomeeën het best om het epitheel van de weekdieren open te breken.

BODEMVERBETERAAR

Als je cannabis kweekt, wil je natuurlijk de beste aarde gebruiken voor je planten. Het kan echter altijd beter. De aarde als kweekmedium verbeteren heet bodemverbetering. En dat is nu precies wat diatomeeënaarde doet. Het zorgt er namelijk voor dat de vochtigheid van je teelaarde beter vastgehouden wordt. Daarbij kan het grote hoeveelheden vocht vasthouden en droogt de aarde langzamer uit. De natuurlijke bodemverbeteraar helpt ook bij het behouden van voedingsstoffen. Hierbij wordt je substraat beter van zuurstof voorzien.

Cannabis Bodemteelt

JE PLANTEN WORDEN ER STABIELER VAN

Het verrijken van je kweekaarde met diatomeeënaarde is daarnaast ook zeer nuttig voor het vrijgeven van nutriënten. Zo kan je plant altijd genoeg voedingsstoffen tot zich nemen. Dat komt omdat in diatomeeënaarde silica zit. Dit wordt in het plantenweefsel opgenomen, waardoor je planten beter reageren op nutriënten en er meer van kunnen opnemen. Dat resulteert vervolgens in hogere opbrengsten. Ook zijn je planten beter bestand tegen kleine schommelingen van de pH-waarde.

WAT KUN JE DOEN OM EEN PLAAG TE VOORKOMEN?

Zoals met alles wat gekweekt wordt, moet je proberen de boel zo proper mogelijk te houden. Hiermee voorkom je niet alleen ongedierte en ziekteverwekkers, het zorgt er ook voor dat je kostbare toppen niet met pluisjes en stof bedekt raken.

Spintmijten

TIP: ZORG VOOR EEN GOED MILIEU

Zoals je inmiddels wel weet, is spintmijt een groot probleem voor kwekers. De mijt gedijt daarbij in bepaalde milieus beter dan in andere. Gelukkig zijn de omstandigheden waarin je planten zich happy voelen niet erg geliefd bij deze aartsvijand.

Omdat spintmijt het goed doet bij stilstaande lucht, is het verstandig je kweek van een goede luchtcirculatie te voorzien. Als er veel verse lucht wordt rondgepompt, voorkom je deze beestjes en heb je bovendien minder snel last van schimmels en andere ziekteverwekkers.

Spintmijt is gek op hete en droge omstandigheden. Je moet dus absoluut constant voor de juiste temperatuur en luchtvochtigheid zorgen.

TOT SLOT

Het is duidelijk waarom diatomeeënaarde zo fantastisch is. Zo biedt het steun en bescherming aan cannabisplanten en de kweekaarde. Daarbij is het absoluut niet giftig. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Het is dan wel niet giftig, maar wees alsjeblieft wel een beetje voorzichtig met diatomeeënaarde. Het kan namelijk je huid, ogen, neus en keel irriteren als je het inhaleert. Vooral in grote hoeveelheden.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.