By Steven Voser

ICE: Ideaal voor liefhebbers van hasj en de volmaakte Indica dominante soort voor de avonden

ICE, de naam zegt het al, heeft haar naam te danken aan het feit dat haar toppen eruit zien alsof er een laag ijs op ligt. Verrassend genoeg is de naam ICE een afkorting voor ‘Indica Crystal Extreme’, maar de naam past fantastisch bij haar uiterlijk. De toppen staan zo bol van de hars dat ze een bevroren uitstraling heeft. Deze hybride marihuana soort is Indica dominant en levert een intense lichamelijke high. Zo sterk, dat ze je tegen je bankstel aan zal blazen, vandaar dat velen er de voorkeur aan geven om haar laat op de avond te roken. Ook voor medicinale doeleinden is dit een geschikte soort; ze ondersteunt bij het verminderen van chronische pijn, angst, stress en slapeloosheid. Natuurlijk is ICE niet onopgemerkt gebleven en sleepte in 1998 de Cannabis Cup in de wacht.

ICE is een prachtige combinatie van drie legendarische soorten: pure Afghan, Northern Lights en Skunk. Dit levert een bijzondere Indica dominante soort (90% Indica), waardoor de uitwerking vooral plaats vindt op het lichaam.

Daarnaast heeft ICE een THC gehalte van 18-21% en het CBD-niveau is gemiddeld tot hoog te noemen. Wat enorm opvalt aan ICE, is de harsproductie. De harskristallen zorgen ervoor dat ICE inderdaad een ijzig, bevroren uiterlijk heeft en de toppen zullen ook zeer kleverig aanvoelen. Dat de toppen van ICE in grinders vast komen te zitten, is iets wat veel andere gebruikers al hebben gemeld. De toppen zijn zo plakkerig dat deze blijven zitten als je ze tegen de muur plakt. Een dame met een gebruiksaanwijzing dus.

Lichamelijke effectenZoals al aangegeven kan je na het roken van ICE rekenen op een zware, ontspannende, lichamelijke high die direct inslaat. Om die reden is ze een favoriet bij gebruikers die moeite hebben in slaap te komen. Even een kommetje aansteken en een paar minuten later kan je gaan genieten van een lange en zalige slaap. Maar niet alleen bij slapeloosheid kan je op ICE rekenen. Het hoge percentage Indica is ook zeer geschikt voor het verlichten van angst en stress. ICE blijft zeker twee uur hangen dus deze lengte is perfect voor wie op de bank wil ontspannen.

ICE Feminized cannabis zaden

Ice

Ice

Genetic background Afghan x Northern Light x Skunk
Yield indoor 400 - 450 gr/m2
Height indoor 80 - 120 cm
Flowering time 8 - 10 weeks
THC strength THC: 18% (aprox.) / CBD: Low
Blend 10% Sativa, 90% Indica, 0% Ruderalis
Yield outdoor 500 - 550 g/per plant (dried)
Height outdoor 150 - 200 cm
Harvest time Early October
Effect Physical stoned

Buy Ice

Een ander, medicinaal, voordeel van ICE is dat ze positief werkt op de eetlust. Mensen die hier problemen mee ervaren kunnen zeker baat hebben met het gebruik van deze Indica dominante dame. De effecten kunnen vrij sterk zijn, dus enige voorzichtigheid moet in acht worden genomen bij gebruik overdag, anders zou je zomaar in slaap kunnen dommelen. Mocht je toch overdag willen genieten van ICE, wordt een vaporizer aangeraden, omdat de rook lichter is, het lichamelijke effect wat minder en de mentale high iets steviger. Zo kun je toch van de ontspannende effecten genieten, zonder tegen de bank geblazen te worden.

ICE heeft een dikke en kruidige smaak, waarvan je zeker zult smullen. De Skunk proef je zeker terug bij het roken, evenals een smaak die doet denken aan hasj-olie. Beginners kunnen de rook iets te dik vinden, maar de kenners zullen dol zijn op de unieke combinatie van smaken en geuren. Het hoge THC-gehalte levert ook een benzinesmaak op, die sterk doet denken aan de welbekende Diesel soort.

Het kweken van ICE

ICE zal zich zowel binnen als buiten thuis voelen, al zal ze zich van haar beste kant laten zien in een warmer klimaat met veel licht. De planten zullen niet hoger groeien dan een meter, maar horizontale groei kan worden geforceerd door het trimmen van de planten. Zowel beginners als ervaren kwekers zullen tevreden zijn over de resultaten van Indica Crystal Extreme. Na ongeveer 6 tot 8 weken breekt haar bloeiperiode aan, maar sommige kwekers rekken dit naar 10 weken om de harsproductie nog meer te stimuleren. De kweker wordt beloond met vette toppen, die garant staan voor een hoge opbrengst. Gemiddeld kan gerekend worden op 55 tot 65 gram per plant, of 300 tot 400 gram per vierkante meter onder een 600 Watt lamp. Daarnaast is ICE de ideale, en meest gebruikte plant, voor het maken van hasj. Door het restmateriaal om te zetten in hasj, kan de opbrengst van de plant nog verder worden verbeterd.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.