Denk buiten de gebaande paden: medische marihuana voor astmapatiënten

En erger nog; het paniekerige gevoel dat u kunt krijgen als u niet in staat bent om diep en vrij te ademen. Uw inhaler geeft u slechts een minimale tijdelijke verlichting, en u bent het zat om u door de astma te moeten beperken in uw activiteiten. Misschien bent u bereid om uw conditie op een nieuwe manier aan te pakken. Medische cannabis zou wel eens goed in staat kunnen zijn om de verlichting te geven die u zoekt.

Het idee om te gaan roken kan u het gevoel van kortademigheid geven, maar studies hebben aangetoond dat zowel roken als verdampen van medische cannabis daadwerkelijk kunnen leiden tot vermindering van de zeurende symptomen van astma, het kan zelfs de broodnodige hulp geven bij het ontstaan van astma-aanvallen.

De geschiedenis van medische cannabis voor verlichting van astma

Hoewel het misschien een vrij nieuw concept lijkt, hebben mensen al daadwerkelijk sinds honderden jaren medicinale marihuana gebruikt als behandeling voor astma. De ontdekking van de medicinale eigenschappen van cannabis worden toegeschreven aan de Chinese keizer Shen Nung in 2700 voor Christus, en historici hebben ontdekt dat de Egyptenaren al in 1213 voor Christus marihuana gebruikte voor bestrijding van aandoeningen als astma en glaucoom. Brieven van gevierde auteur Marcel Proust aan zijn moeder laten zien dat hij, als levenslange leider aan astma, helemaal vertrouwde op het gebruik van wiet om de symptomen van zijn frequente astma-aanvallen te onderdrukken. Hij noemde joints ook wel 'anti astma-sigaretten'.

Cannabis Indica Anti Asthma Cigarettes
CIGARETTES OF CANNABIS INDICA. Medical Times and Gazette. Medical News; Oct 1870; "The cigarettes of Cannabis Indica, made by Gremault, of Paris, have been found most efficient in the treatment of affections of the organs of respiration and circulation, no less than in affections of the central and peripheral nervous system [..]"

Hoe reduceert medicinale marihuana astma-symptomen?

Wanneer u een astma-aanval hebt vernauwen de kleine luchtwegen in de longen waardoor kortademigheid en een pijnlijke beklemming op de borst optreden. De THC in medicinale cannabis heeft bewezen dat het de luchtwegen effectief vrijmaakt, wat betekent dat het ontspannend werkt en de luchtwegen verwijdt waardoor meer zuurstof vrijelijk in en uit kan stromen. De reden hiervoor is niet geheel bekend, maar men denkt dat de luchtwegen in de longen cannabinoïde receptoren bevatten die krachtig en positief reageren op THC.

De beste soorten medicinale marihuana hebben niet alleen een functie bij het verwijden van de luchtweg, door het ontspannen en kalmeren van de geest zijn ze ook behulpzaam bij het wegnemen van de angst en bezorgdheid die hand in hand gaan met symptomen van astma. Indica-dominante stammen in het bijzonder zijn zeer effectieve kalmerende middelen voor het bestrijden van angst bij astmasymptomen. Kortom; medicinale marihuana is een hulpmiddel wat kan het leven van astmapatiënten compleet kan veranderen.

Studie wijst op medicinale marihuana voor het verlichten van astma

Hoewel er een aantal belangrijke onderzoeken zijn uitgevoerd met betrekking tot de medische voordelen van cannabis, is de studie[1] van dr. Donald Tashkin, voor het eerst gepubliceerd in 1975, een mijlpaal die krachtig wijst op medisch bewijs voor het gebruik van medicinale marihuana voor astmapatiënten. Dokter Tashkin is een zeer gerespecteerde longarts, die een groot deel van zijn carrière besteedt heeft aan het bestuderen van de effecten van cannabis op verschillende fysieke kwalen en aandoeningen.

Aan deze studie deden 10 mannen en vrouwen met typische astmasymptomen mee. Bij de patiënten werden astma-aanvallen op gecontroleerde wijze opgewekt, soms door middel van oefening en soms door middel van psychologische suggestie. Sommige leden van de controlegroep kregen medische marihuana in joint, pil, of verdampte vorm, terwijl anderen een marihuana-placebo kregen.

Kort samengevat, de resultaten van die studie tonen aan dat de leden van de groep die medicinale cannabis kregen bijna onmiddellijke verlichting van hun luchtwegvernauwing voelden en zich uiteindelijk rustiger en ontspannen voelden. Niet alleen bemerkten ze een diepgaande verlichting van de symptomen, de medicinale werking van de wiet duurde ook veel langer dan die van een gewone astma-inhaler. De leden van de controlegroep ervoeren geen verlichting.

Cannabis for Asthma Patients
Simply stated, the results of the study show that the members of the group who were given medical cannabis experienced near-immediate relief of airway constriction, and were ultimately more relaxed and calm.

Marihuana telen voor medisch gebruik

Wat zijn uw mogelijkheden als u medicinale cannabis wilt verkennen als een instrument voor het omgaan met astma? De meeste beschikbare medicinale wiet is duur en van twijfelachtige kwaliteit; het kweken van u eigen cannabis is daarentegen makkelijker dan u zou denken. Royal Queen Seeds biedt u hoogwaardige vrouwelijke marihuanazaden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over ongezonde chemische toevoegingen in uw longen.

Wij zijn er trots op een zorgvuldig samengestelde selectie marihuanastammen te leveren die zich richten op de specifieke problemen die te optreden tijdens astma-aanvallen. Kies uit stammen zoals Royal Medic of Dance World om eindelijk te kunnen voelen hoe het is om te ontspannen en gemakkelijker te ademen. Om newbie-telers te helpen bieden we zelfs zaadpakketten compleet met zaden, ontkiemingsbakken en instructies aan.

Medische DisclaimerDe informatie op deze website, en waarnaar wordt verwezen of gelinkt, is bedoeld voor algemene educatieve doeleinden en niet als professioneel medisch of juridisch advies.

Royal Queen Seeds is geen voorstander, pleitbezorger of bevorderaar van legaal of illegaal drugsgebruik. Royal Queen Seeds kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het materiaal op onze pagina's, of op pagina's waarnaar wij verwijzen of linken, die legale of illegale drugs of illegale activiteiten toestaan, bepleiten of bevorderen. Raadpleeg uw arts/zorgverlener voordat u de producten/methoden die u vindt op deze website of waarnaar verwezen of gelinkt wordt.

External Resources:
  1. Effects of Marijuana Smoking on the Lung https://www.atsjournals.org
Disclaimer:
Deze content is alleen bedoeld voor educatieve doeleinden. De verstrekte informatie is afkomstig uit onderzoek dat is verzameld vanuit externe bronnen.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.