INTRO

Het is moeilijk om de cannabisplant te dissen. Legalisatie blijft de oude traditionele kennis controleren naarmate cannabis meer geaccepteerd wordt. Of het nu gaat om het bewijzen dat marijuana een goedkoop en gemakkelijk beschikbaar therapeutisch wondermiddel is, of dat het immens veel industriële toepassingen heeft, of zelfs voor het genereren van recreatieve belastinginkomsten in de tientallen miljoenen. Cannabis blijkt moeilijk te bekritiseren. Hoe dan ook volledige openheid betekent volledige openheid, goed of slecht. Cannabis kan net als veel andere stoffen, zoals pindakaas, stuifmeel, zeevruchten of aspirine allergische reacties veroorzaken bij sommige mensen.

WAT IS EEN ALLERGISCHE REACTIE

Volgens Mosby's Medical Dictionary is een allergische reactie "... een ongunstige fysiologische respons op een allergeen waaraan een persoon eerder is blootgesteld en waarvoor de persoon antilichamen heeft ontwikkeld." Een allergeen is gedefinieerd als "... een stof die op zichzelf niet schadelijk is, maar een overgevoeligheidsreactie in het lichaam kan veroorzaken.” Wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan een antigeen initieert het immuunsysteem een complexe reeks van reacties. Allergische reacties zijn uniek voor elk individu, dit betekent dat reactietijden en symptomen kunnen variëren van persoon tot persoon. Witte bloedcellen produceren antilichamen. De taak van antistoffen is om witte bloedcellen te helpen om stoffen die ziekte veroorzaken te vernietigen. Afhankelijk van het type antilichaam, worden verschillende chemische en hormonale mediatoren ingebracht in de omgeving en stimuleren meer witte bloedcellen. Dit wordt ervaren als een allergische reactie.

De bekende mediator histamine bijvoorbeeld (wie heeft er immers nog nooit van antihistaminicum gehoord!) kan leiden tot netelroos, huiduitslag en in het ergste geval anafylaxie bij het te spoedig en overvloedig vrijkomen in het lichaam.

STUIFMEEL

Bij cannabis kunnen er een aantal allergeen vectoren voorkomen. Meestal van invloed op mensen, waar cannabis commercieel en industrieel wordt geteeld, en mannelijke planten hun bestuivende werk doen onder de vrouwtjes, welke een duizelingwekkende hoeveelheid pollen kunnen produceren. Jaarlijkse blootstelling kan gevoeligheid opbouwen onder mensen die vatbaar zijn voor overgevoeligheid en allergische reacties. Cannabis als een plant kan zeker biologische reacties veroorzaken zoals migraine, neusafscheiding, niezen, rode ogen, jeukende huid en dat gezwollen sinus hoofd gevoel dat alle hooikoortspatiënten kennen. Nebraska heeft commercieel geteelde en wild groeiende marijuana zoals hennep. In 1940 werden 119 patiënten met allergische symptomen getest op bijwerkingen van cannabis pollen. 22% van de onderzochte populatie uit Omaha bleek allergisch te zijn, wat de cijfers van een gelijkaardige studie in 2000 gepubliceerd in de Annals of Allergy, Astma en Immunology weerspiegelt. Onderzoekers vonden toen dat 61% van de 127 mensen positief getest werden op allergische reacties op cannabis pollen.

cannabishars olie allergische gevoeligheid pollen overgevoeligheidsreacties neusafscheiding rode ogen jeukende huid gezwollen sinussen

HARS EN OLIE

Afgezien van speciale kweekruimtes en de occasionele hermafrodiet, is cannabis binnenshuis een mannelijke en stuifmeel-vrije omgeving. Wanneer men zich uitsluitend bezighoudt met sinsemilla, kunnen vectoren voor overgevoeligheid schimmels en hars zijn die mixen kunnen bevatten van meer dan 100 verschillende terpenen. Terpenen worden ook essentiële oliën genoemd. Cannabis is een producent van een aantal zeer sterke essentiële oliën. Het zou niet geïnformeerd zijn om een schuldige vinger direct op THC te wijzen voor het veroorzaken van allergische reacties. Topkwaliteit cannabis bevat geconcentreerde topkwaliteit essentiële oliën die nuance geven aan boeket en effect. Over het algemeen zijn essentiële oliën goedaardig. Echter, blootstelling aan deze geconcentreerde stoffen kunnen overgevoeligheidsreacties veroorzaken. Fenolen kunnen allergische reacties veroorzaken, evenals haptenen die binden aan de huideiwitten, welke antilichamen vormen die kunnen leiden tot allergische reacties. Overgevoeligheid moet worden vermeden omdat het levenslang kan duren, waardoor de allergische persoon geen toegang meer zou hebben tot een uitstekende therapeutische substantie. Trimmers en toppen-knippers moeten handschoenen dragen aangezien overgevoeligheid direct invloed kan hebben op de werkgelegenheid in de snel groeiende cannabis industrie. Het bewijs bestaat uit twee laboranten welke neus- en ademhalingsproblemen ontwikkelden na het werken met krachtige cannabis voor meerdere jaren. Ze waren geen recreatieve cannabisgebruikers dus sensibilisatie kon alleen zijn opgetreden op de werkplek.

SCHIMMELS

Allergische reacties worden het meest waarschijnlijk veroorzaakt door schimmels op cannabis. Onjuist gedroogd en slecht opgeslagen wiet schimmelt zeer snel. Schimmels als een soort kunnen zeer schadelijk zijn voor het menselijk organisme. In de ergste scenario’s zijn mensen overleden na blootstelling aan schimmels. Gelukkig zijn de schimmels die zich op cannabis bloemen vormen niet het dodelijke lever en hersenen etende type, maar ze kunnen een allergische reactie initiëren. Netelroos of huiduitslag bij aanraking, niezen en gezwollen ogen als de schimmel worden ingeademd en bronchiale problemen indien gerookt of vaped. Mensen met een zwak immuunsysteem kunnen het risico lopen op allergische bronchopulmonale aspergillose bij gebruik van cannabis met een verborgen schimmelinfectie. Je kunt er echter op vertrouwen dat de hedendaagse kwaliteitscontrole ultra-schone kweekruimtes betekent en de perfecte droog-procedures beperken schimmel-blootstelling tot een absoluut minimum. Reputaties staan immers op het spel. Het is zeer zeldzaam om beschimmelde commerciële wiet te kopen.

OUTRO

Cannabis-hatende trollen zouden marijuana allergieën als een excuus kunnen gebruiken om te proberen om de naam van de perfecte onschadelijke ganja plant te bezoedelen. Toegegeven zijn THC en andere cannabinoïden op percentages van dwerggroei in vergelijking met twintig jaar geleden. Ook zijn er meer dan 100 terpenen en flavonoïden die nooit eerder hebben bestaan in de combinaties en sterktes van de hedendaagse expert geteelde marijuana. Met de potentie en verbijsterende hoeveelheid van soorten van moderne cannabis die beschikbaar is, bevinden we ons allemaal op nieuw terrein met betrekking tot het gebruik en de behandeling. Je dient op verantwoorde wijze bewust te zijn en zelf te checken voor allergische reacties op pollen, rook, damp of zelfs eetwaren. Als je een baan hebt in de cannabis industrie en vaak wordt blootgesteld aan marijuana kan sensibilisatie optreden. Wees waakzaam voor allergische reacties. Symptomen kunnen zijn: allergische rhinitis (hooikoorts), huiduitslag, astma of bronchiale symptomen en zelfs conjunctivitis.

Het ga je goed.

 

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.