Kan cannabis Tourette behandelen?

Tourette treft ongeveer 1% van de bevolking, en ondanks het feit dat de oorzaak van de aandoening onbekend is, wordt er jaarlijks een stijging van het aantal gevallen gemeld. Wat evenwel duidelijk is, is dat behandelingsmogelijkheden voor Tourette zeer gewild zijn. Kristen R. Muller-Vahl, MD, een onderzoeker van de afdeling Department of Neurology van de Medical School of Hannover, scheef in een artikel uit 2003 getiteld 'Cannabinoids Reduce Symptoms of Tourette’s Syndrome: "Momenteel is de behandeling van het syndroom van Tourette (TS) onbevredigend. Daarom is er een groeiende belangstelling voor nieuwe methodes". En: "Anekdotische rapporten suggereren dat het gebruik van cannabis niet alleen tics kunnen verbeteren, maar ook gedragsproblemen bij patiënten met TS" ('Expert Opinion on Pharmacology', vol. 4, nr. 10, blz. 1717-1725).

Cannabis for treating tourette Syndrome
Müller-Vahl beschrijft twee verschillende klinische onderzoeken die ze in 2002 uitvoerde. Bij een onderzoek kregen 12 Tourette-patiënten een dosis THC, en twee weken later een placebo. 75% van de deelnemers aan dit onderzoek rapporteerden een positief gevoel over de effecten van cannabis.

Het tweede onderzoek betrof een at random-proef met 24 deelnemers die allen leden aan tics ten gevolge van TS. Dit onderzoek toonde aan dat delta-9-tetrahydrocannabinol (THC), de primaire psychoactieve stof in marihuana, de tics bij Tourette-patiënten vermindert. In beide onderzoeken werden geen ernstige bijwerkingen gemeld. Müller-Vahl suggereert dat medicinale marihuana als behandelingsmogelijkheid moet worden overwogen waar belangrijke TS-drugs niet doeltreffend zijn.

Medicinale marihuana behandelt Tourette waar standaard medicijnen falen

Ten aanzien van een ander rapport, dat van Reuven Sandyk, MD, en Gavin Awerbuch, MD, een neuroloog en gespecialiseerde pijnbestrijdingsspecialist, werd in december 1988 in een brief aan de 'Journal of Clinical Psychopharmacology', genaamd 'Marijuana and Tourette’s Syndrome', geschreven dat ze "onlangs drie TS-patiënten tegenkwamen die beperkte reacties vertoonden bij conventionele anti TS-drugs maar een significante vooruitgang van de symptomen bij het roken van marihuana" (Vol. 8, nr. 6).

En ten slotte, volgens een rapport van de online American Association Medical getiteld 'Medical Marijuana (A-01)': "Er zijn slechts beperkte gegevens beschikbaar inzake de effecten van marihuana bij patiënten met het syndroom van Gilles de la Tourette die onvoldoende reageren op de standaardbehandeling, bestaande uit 4 historische verslagen van gunstige effecten van gerookte marihuana, en 1 geval waar substantieel voordeel werd behaald met orale 9-THC (10 mg)".

THC behandelt Tourette succesvol

Er moet meer onderzoek worden verricht naar de relatie tussen Tourette en marihuana. Voor nu zijn we bij Royal Queen Seeds blij om te kunnen zeggen dat de huidige onderzoeksgegevens, die allemaal in legitieme medische instellingen zijn uitgevoerd en gerapporteerd, lijken te suggereren dat marihuana de merkbare tics van mensen met Tourette Syndroom sterk verminderen.

Medische DisclaimerDe informatie op deze website, en waarnaar wordt verwezen of gelinkt, is bedoeld voor algemene educatieve doeleinden en niet als professioneel medisch of juridisch advies.

Royal Queen Seeds is geen voorstander, pleitbezorger of bevorderaar van legaal of illegaal drugsgebruik. Royal Queen Seeds kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het materiaal op onze pagina's, of op pagina's waarnaar wij verwijzen of linken, die legale of illegale drugs of illegale activiteiten toestaan, bepleiten of bevorderen. Raadpleeg uw arts/zorgverlener voordat u de producten/methoden die u vindt op deze website of waarnaar verwezen of gelinkt wordt.

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.