Northern Lights vindt haar oorsprong in de bergen van Afghanistan, waar zij als Indica begon, maar bouwde een rijke geschiedenis op. Het vermoeden bestaat dat zij verder gekweekt is in Seattle in de Verenigde Staten. Vandaar kwamen de zaadjes in Nederland terecht en de planten waren zo veelbelovend dat ze in 1989 ingeschreven werden voor de High Times Cannabis Cup competitie. In het eerste jaar al sleepte Northern Lights de hoofdprijs in de wacht. Maar ook in de jaren die volgden, bewees Northern Lights een echte winnaar te zijn, zowel op zichzelf of als onderdeel in andere gekweekte cannabis soorten. Kwekers begonnen massaal te experimenteren met Northern Lights en kruisten haar met onder andere Thaise Sativa soorten. Het resultaat hiervan is zijn Indica soorten, met specifieke Sativa eigenschappen, zoals de bekende lange, dunne bladeren en een meer mentaal effect.

Northern Lights groeit op tot een prachtige plant, niet te lang, niet te kort en je kan rekenen op een grote lading toppen. Deze bekroonde soort levert ook nog eens zeer krachtige toppen af. Ondanks dat zij ooit begon als een Indica, wordt zij nu al jarenlang vermengd met een Sativa, waardoor de gebruiker kan genieten van een typische, euforische, Sativa high. Via diverse chemische processen, kreeg het zadenbedrijf Royal Queen Seeds het voor elkaar voornamelijk gefeminiseerde zaden te verkrijgen. Dat het niet hebben van mannelijke planten voordelen oplevert voor de kweker levert, mag duidelijk zijn. In de binnenteelt moet de kweker rekening houden met een hoogte van ongeveer 1,5 meter, een zeer geschikte hoogte voor het kweken binnen. Buiten kan ze nog veel groter groeien. Northern Lights is een van de snelst groeiende planten die verkrijgbaar is en de kweker kan zijn schaar tevoorschijn halen na slechts 7 weken, in tegenstelling tot de 8-10 weken die de meeste andere soorten eisen.

Mocht je de plant buiten kweken, dan heb je te maken met de natuurlijke weersomstandigheden en dus minder controle dan wanneer je Northern Lights binnen zou kweken, waar je gebruik kunt maken van allerlei hulpmiddelen zoals lampen, speciale aarde en lucht- en vochtbeheersing. Northern Lights stelt speciale eisen aan haar lichttoevoer; de eerste maand heeft ze het liefst 24 uur per dag licht om haar heen, om de aanmaak van toppen te stimuleren. Ze zal je dan ook belonen door op te groeien tot een dikke, gezonde plant. Na die eerste maand kan de hoeveelheid licht worden verminderd naar 10 tot 12 uur. De toppen zullen een dikke harslaag produceren die bol staat van de THC en CBD. Het amberkleurig worden van de hars, is een teken dat je je kan opmaken voor de oogst. De toppen kan je gedurende 24 uur drogen in een donkere kamer en daarna verblijven ze nog eens zes uur in een plastic zak of luchtdichte bak. Nu is je cannabis klaar voor zowel medisch als recreatief gebruik. 

Cannabis in het algemeen wordt al eeuwen gebruikt voor medische toepassingen, maar ook als voedingsbron; dit hebben opgravingen aangetoond. De eerste Chinese kruideniers wisten al dat Northern Lights een slaperig, verdovend effect opwekt. Ze herkenden als snel de verschillen tussen de Indica en Sativa soorten. En ook nu hebben onderzoekers interesse in deze soort, omdat ze naast de hierboven genoemde effecten, ook de eetlust opwekt. Daarnaast kan Northern Lights, zoals van een goede Indica kan worden verwacht, een geweldige ondersteuning bieden bij het verlichten van pijn; denk aan hoofdpijn of zware migraine. Ook heeft ze een ontspannend effect op de spieren en, dankzij haar hoge CBD-niveau, kan zij ondersteunen bij het verminderen van angstgevoelens. Van CBD, ofwel cannabinoïde, word je niet stoned; het is de THC die dit veroorzaakt. Als we het hebben over medicatie om pijn te verlichten, dan is cannabis een van de meest veilige middelen. Het is in onderzoeken aangetoond dat het bijna onmogelijk is te over-doseren; je zou dan 10.000 keer de werkzame dosering moeten nemen. Om die reden zijn er ook geen meldingen bekend van overdosering. Farmaceutische medicatie, zoals opiaten, kunnen bij drie maal de werkzame dosering al fataal zijn. 

Koop Northern Light Gefeminiseerde Cannabis Zaden Online
Mocht je overwegen medicinale marihuana te gebruiken, lees dan ook nog even dit: De tabak verwerkt in een joint levert uiteraard dezelfde gevaren als het roken van sigaretten, met mogelijk nadelige effecten op lange termijn. Een sterk aan populariteit winnend alternatief is het vaporizen van wiet, waarbij je de dampen inhaleert zonder de teer en andere schadelijke stoffen uit tabak. Het effect bij verdampen komt even rap op als bij het roken van een joint en is even plezierig. Je kunt wiet ook eten, maar het nadeel is dat de effecten dan wat langer op zich laten wachten.

Het is niet moeilijk te bedenken waarom marihuana in stijgend tempo aan populariteit wint, gezien de medicinale voordelen die zij biedt. Northern Lights is hierin geen uitzondering. Gelukkig zien ook meer en meer overheden dit in en neemt het aantal landen, waar medicinale marihuana gelegaliseerd is, explosief toe.

Koop Northern Light Gefeminiseerde Cannabis Zaden Online

Wanneer er gesproken wordt over de meest populaire en meest bekende cannabis planten dan mag de Northern Light daar zeker niet aan ontbreken. Onze gefeminiseerde Northern Light vind zijn oorsprong in de genetica van 11 verschillende zaden

KOOP NORTHERN LIGHT ZADEN

BEN JE 18 JAAR OF OUDER?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.