Er zijn heel veel vaporizers op de markt en het kiezen van een geschikte vaporizer kan moeilijk zijn. Gelukkig zijn wij er zijn om je te helpen.

In deze review kijken we naar de PAX Plus vaporizer, een geweldige allrounder voor bijna iedereen die op zoek is naar een nieuwe vaporizer. Hij is klein, mooi en heeft alle eigenschappen van een hoogwaardig apparaat. Het enige echte nadeel is dat hij niet de allerbeste dampkwaliteit op de markt biedt. Lees verder voor een uitgebreide review.


Maak kennis met de PAX Plus Vaporizer

De PAX Plus geleiding-vaporizer is de nieuwste — vijfde — vaporizer van PAX. Hij heeft hetzelfde draagbare formaat als de PAX 2 en 3, maar biedt een verbeterde dampkamer en andere functies. Voor wie een stijlvolle, portable, discrete vaporizer van topkwaliteit voor droge kruiden en concentraten zoekt, gaat er maar weinig boven dit apparaat.

Natuurlijk zijn er kleinere vapes verkrijgbaar en ook krachtigere, efficiëntere vapes op de markt, maar geen van hen combineert draagbaarheid en kwaliteit zo goed als de Plus. En voor minder dan 200 euro is hij nog redelijk betaalbaar ook.

Als je vooral op zoek bent naar draagbaarheid en een discreet formaat, overweeg dan de PAX Mini te kiezen.

lecithin cources

PAX Plus versus PAX 3

De PAX 3 werd in 2016 uitgebracht en de PAX Plus is in veel opzichten hetzelfde. Maar toch maken enkele kleine verbeteringen laatstgenoemde apparaat zeker het overwegen waard.

Dit is het verschil met de PAX Plus:

 • Geen app nodig: voor de PAX 3 was een bijbehorende app nodig, terwijl de PAX Plus gebruikt kan worden zonder app. Hoewel het in eerste instantie cool lijkt om een vaporizer vanaf je telefoon te bedienen, is het veel makkelijker om deze vaporizer als een op zichzelf staand object te bedienen.
 • 3D-geprinte kamer: dit is een subtiel verschil, maar de ovenkamer is veel makkelijker te verwijderen en schoon te maken. Het is vooral handig als je graag concentraten gebruikt.
 • Gekleurde mondstukken: de bijgeleverde platte en verhoogde mondstukken hebben nu een kleurcodering.
 • Duidelijkere LED lampjes: de leds die onder andere aangeven welke instelling je gebruikt zijn nu heel duidelijk, wat het gebruik makkelijker maakt.

Pax 3 Special Edition - Complete Kit
56_1 Heat Conductie
57_2 Size 30 x 21 x 98 mm
58_3 Weight 93 gr
59_4 Temperature 182 - 215ºC / 360 - 420ºF
60_5 Heat Up Time 15 - 20 sec
61_6 Chamber Size 0, 35 + 0,20 gr
62_7 Control type App
63_8 Used With Droge kruiden & concentraten

Koop Pax 3 Special Edition - Complete Kit

PAX Plus versus PAX Mini

De PAX Mini is een vaporizer voor mensen die onderweg kleine trekken willen nemen.

Hier zie je hoe de Mini verschilt van de Plus:

 • Kamergrootte: de PAX Plus heeft een aanzienlijk grotere kamer.
 • Algemene grootte: de PAX Mini is kleiner dan de PAX Plus, maar slechts een fractie.
 • Instellingen: de PAX Plus heeft vier vape instellingen, terwijl de PAX Mini er maar één heeft.

PAX Mini Vaporizer
56_1 Heat Conductie
57_2 Size 3,1 x 2,2 x 9,3 cm
58_3 Weight 89 gr
59_4 Temperature 190 - 215°C / 374 - 420°F
60_5 Heat Up Time 22 sec
61_6 Chamber Size 0,25 gr
62_7 Control type Digital & manual
63_8 Used With Droge Kruiden

Koop PAX Mini Vaporizer

Voor- en nadelen van de PAX Plus

Voordat we ingaan op de details van de PAX Plus, kijken we eerst kort naar enkele algemene voor- en nadelen om precies te begrijpen wat deze vaporizer te bieden heeft, en wat niet.

Voordelen

Dit is wat het aantrekkelijkst is aan de PAX Plus:

 • Kwaliteit in verhouding tot formaat: misschien wel de aantrekkelijkste eigenschap van de PAX Plus is dat hij erg klein en discreet is, zonder veel in te leveren op de kwaliteit van de vape-ervaring. Ja, er zijn krachtigere opties, maar het verschil met de PAX Plus is minimaal.
 • Batterijduur: de batterij gaat ongeveer 2,5 uur mee — oftewel 8-10 rooksessies. Dit in combinatie met de draagbaarheid maakt de Plus ideaal voor onderweg.
 • Uiterlijk: PAX producten zijn over het algemeen erg sexy en stijlvol. Als je van een naadloos, strak design houdt, zal de Plus goed bij je passen. Het zijn als het ware de Apple producten van de vape-wereld.
 • Vier standaard standen: in plaats van te moeten rommelen met temperatuurinstellingen, is de Plus voorgeprogrammeerd met vier standen, wat het gebruik heel eenvoudig maakt. Meer hierover hieronder.
 • Korte opwarmtijd: de kamer is in slechts 20 seconden volledig opgewarmd.
 • Klein genoeg om in je eentje te gebruiken, groot genoeg om te delen: hoewel hij klein is en perfect om alleen te gebruiken, past er genoeg in de kamer van deze vape om het apparaat te delen met anderen, waardoor hij veelzijdig is.
 • Dampkwaliteit: de dampkwaliteit van de Plus is optimaal voor een conductie-vaporizer.

Nadelen

Over het algemeen is deze vaporizer geweldig, maar voor puristen die boven alles de dampkwaliteit belangrijk vinden, is deze vape misschien niet zo geschikt:

 • Dampkwaliteit: voor een conductie-vaporizer is de dampkwaliteit van de PAX Plus zeer indrukwekkend. Maar geleidingsovens zijn beperkt in hun prestaties en de PAX Plus heeft wel degelijk een limiet. Liefhebbers die de allerbeste dampkwaliteit willen, zullen hun heil elders moeten zoeken.
 • Weinig upgrades vergeleken met de PAX 3: het verschil tussen de Plus en zijn PAX 3 voorganger is vrij minimaal. Dit betekent dat gebruikers van de 3 misschien niet snel zullen kiezen voor het nieuwere apparaat, tenzij ze toch al op zoek zijn naar een nieuwe vaporizer.
 • Gebrek aan aanpasbaarheid: voor sommigen zal dit een voordeel zijn, maar hardcore vapers die zoveel mogelijk zelf willen regelen, kunnen zich beperkt voelen door de voorgeprogrammeerde instellingen van de PAX Plus.
 • De hogere prijs: de PAX Plus wordt algemeen beschouwd als één van de beste vaporizers op de markt, maar hij is nog steeds vrij duur. Er zijn duurdere opties, maar ook goedkopere. Als je regelmatig aan het vapen bent, dan is hij waarschijnlijk de prijs waard. Maar als je slechts af en toe vapet, kun je jezelf wat geld besparen door te kiezen voor iets goedkopers.

PAX Plus Vaporizer
56_1 Heat Conductie
57_2 Size 3.1 × 2.2 × 9.8 cm
58_3 Weight 91 gr
59_4 Temperature 182 - 215ºC / 360 - 420ºF
60_5 Heat Up Time 20 - 30 sec
61_6 Chamber Size 0,5 gr
62_7 Control type Digital & manual
63_8 Used With Droge kruiden & concentraten

Koop PAX Plus Vaporizer

Over de PAX Plus Vape

In het volgende gedeelte bespreken we het design, de specificaties en de functies van de PAX Plus vaporizer meer in detail.

Grootte

De afmetingen van de PAX Plus zijn 98 mm × 31 mm × 22 mm en hij weegt 90 gram.

Oven en temperatuurbereik

De PAX Plus gebruikt een geleidingsoven met een maximale capaciteit van 0,35 gram. Het half-pack ovendeksel reduceert dit tot ongeveer 0,2 gram, voor kleinere sessies.

De vaporizer heeft een temperatuurbereik van 182C-240°C, onderverdeeld in de volgende standen:

 • Stealth modus, aangegeven door één oplichtend bloemblaadje: 182-193°C
 • Efficiëntiemodus, aangegeven door twee verlichte bloemblaadjes: 193-204°C
 • Smaakmodus, aangegeven door drie verlichte bloemblaadjes: 204-215°C
 • Boost-modus, aangegeven door vier verlichte bloemblaadjes: 214-240°C (het meest geschikt voor extracten)
lecithin cources

Toepassingen

De PAX Plus is de perfecte allround vape. Hoewel het formaat hem perfect maakt om mee te nemen, doet dit helemaal niets af aan zijn bruikbaarheid als alledaagse vaporizer.

Prijs

De PAX Plus kost ongeveer € 200,- en zit daarmee tussen betaalbaar en duur in. Als je een budget vaporizer zoekt, kun je goedkopere opties vinden zonder al te veel in te leveren op kwaliteit. Maar je kunt ook veel duurdere vapes vinden die je kwalitatief weinig verbeteringen bieden.

Dus als je bereid bent om redelijk wat geld uit te geven aan een vaporizer, is dit één van de beste apparaten is om het aan te besteden.

Functies

Om de afmetingen te beperken en het gebruik zo makkelijk mogelijk te maken, is de PAX Plus niet volgepropt met functies. Maar hij doet wat hij moet doen, plus nog een beetje extra. We hebben de belangrijkste functies al besproken, maar hier zijn er nog een aantal om rekening mee te houden:

 • Haptische feedback: de vaporizer trilt wanneer hij de juiste temperatuur heeft bereikt.
 • Lipgevoeligheid: het apparaat weet wanneer je het gebruikt, hoe hard je zuigt en wat de benodigde temperaturen zijn. Zo kan het de temperatuur van de oven tijdens het gebruik aanpassen om de beste resultaten te leveren.
 • Stand-by modus: dankzij de interne versnellingsmeter zet de PAX Plus zichzelf op stand-by als je hem met rust laat. Hij gaat dan weer verder met verwarmen zodra je hem oppakt en beweegt. Zo verspil je geen toppen.
 • LED indicatoren: de LED bloemblaadjes van het PAX-logo gaan branden om je te laten weten wat er gebeurt.

Wat zit er in de doos?

De PAX Plus wordt geleverd met:

 • PAX Plus vaporizer
 • Plat en verhoogd mondstuk
 • Half-pack ovendeksel
 • 3D ovenschermen
 • Concentraat inzetstuk
 • Multi-tool
 • Draadborstel
 • USB oplaadkabel

Hoe gebruik je de PAX Plus Vaporizer?

De PAX Plus is heel gebruiksvriendelijk.

 • Om hem aan te zetten, houd je het mondstuk ingedrukt.
 • Om door de standen te schakelen, druk je op het midden van het mondstuk. De verlichte bloemblaadjes vertellen je welke stand je hebt geselecteerd.

Dat is het wel zo'n beetje — het kan dus bijna niet fout gaan!

lecithin cources

PAX Plus: Oordeel

De PAX Plus is echt een goede cannabis vaporizer en we zouden hem aan de meeste gebruikers aanraden. Als je houdt van draagbaarheid en stijl naast een goede dampkwaliteit, dan is de Plus absoluut een fantastische optie.

Er zijn maar twee soorten consumenten die we een ander aanbod zouden adviseren; ten eerste de gebruiker die nog maar net begint of heel zelden vapet en niet veel geld wil uitgeven. Voor mensen met een krap budget zijn er voordeliger opties.

Ten tweede degene die vooral een smaak van de hoogste kwaliteit zoekt. Als je in deze categorie valt, dan is een convectie- of hybride vaporizer meer iets voor jou. Het nadeel hiervan is echter dat ze moeilijk mee te nemen zijn. Dus als je op zoek bent naar een vaporizer van hoge kwaliteit voor onderweg, dan kan de PAX Plus nog steeds een geweldige keuze zijn.

Over het geheel genomen is dit één van de beste cannabis vaporizers op de markt en de meesten zijn er zeer tevreden mee.

Ben je 18 Jaar of ouder?

De inhoud van RoyalQueenSeeds.nl is alleen geschikt voor volwassenen met de wettelijk geldende volwassen leeftijd.

Wees er zeker van dat je de wet kent van het land waar je woont.

Door op ENTER te klikken, bevestig
je dat je
18 jaar of ouder bent.